reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Dziewczyny, taz z ciekaowsic bo moze ktoras ma zapisane albo pomprostu wie :) Na etapie takich wczesnych bet jak my robimy.. to powiedzmy wlasnie 9 dpt 5dniowej blastki jakie sa normy na betahcg? Normalnie ciaze sie liczy od sostatniej miesiaczki no to bylby moj 3 czy tam nawet 4 tydz ale oczywiscie przez stymulacje i dlugi protokol to jest wszystko przeklamane.. jak to sie liczy? Mam sie cieszyc jak bedzie cokolwiek powyzej 1?
Przygotowuje sie juz psychicznie a lubie wiedziec z czym sie mierze.. bede wdzieczna za info.
Przy 3dniowym zarodky beta powinna byc dodatnia w 9dpt, przy blastce teroretycznie 6dpt powinna wyjsc, oczywiscie sa odstepstwa od reguly;) jak bedzie cokolwiek powyzej 1 to trzeba poczekac i powtorzyc. A wiek ciazy w naszym przypadku ivf liczysz tak, ze do wieku zarodka dodajesz 14, (jak blastka to 5+14=19) + ile dpt. Czyli 9 dpt to taki standardowy 28 dc i mozna robic sikacze ;)

reklama
Dziewczyny, taz z ciekaowsic bo moze ktoras ma zapisane albo pomprostu wie :) Na etapie takich wczesnych bet jak my robimy.. to powiedzmy wlasnie 9 dpt 5dniowej blastki jakie sa normy na betahcg? Normalnie ciaze sie liczy od sostatniej miesiaczki no to bylby moj 3 czy tam nawet 4 tydz ale oczywiscie przez stymulacje i dlugi protokol to jest wszystko przeklamane.. jak to sie liczy? Mam sie cieszyc jak bedzie cokolwiek powyzej 1?
Przygotowuje sie juz psychicznie a lubie wiedziec z czym sie mierze.. bede wdzieczna za info.
Moja beta na tym etapie wynosiła 156

Ja mam liczona ciąże od ost miesiączki mialam protokół. Betę robiłam w 9dpt 5 dn blaski i miła ponad 120 wynik ale są różne więc nie ma co się sugerować są nawet 2 cyfrowe. Beta jak jest powyżej 5 to Oznacza ciąże do 5 nie.

Zazdroszczę i trzymam kciuki za czwartek :) aaa widzisz masz dużo wcześniej niż ja bo 5dniową blastkę miałaś :) ja miałam punkcję w zeszły pon i w czwartek transfer czyli 3dniówka :) póki co nie robię sikaczy bo się boję najzwyczajniej.... nawet nie wiem czy jak już będzie 19 czy 20 to zrobię... wątpię. Zawału można dostać... :)

Mam podobnie [emoji4] Punkcja we wtorek w ubiegłym tygodniu, transfer w piątek. 22.11 mam betę i nie odważę sie wcześniej na test sikany [emoji16]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Bywały ty już różne cuda, ale dwucyfrowa lub trzycyfrowa zazwyczaj jest

No i witamy się z ciociami forumowymi.
Dzis o godzinie 10:59 i 11:00 przytuliłam Przemka (2350g i 49cm) oraz Sebastianka (3kg i 52cm). Przemek dostał 10pkt ale jest na obserwacji na noworodkach bo jak to pani powiedział pomrukuje i muszą go poobesrwowac, miałam go przy sobie gdzieś na godzinkę i tylko póki co jego mam zdjęcie. Jeśli chodzi o Sebastianka to dostał 8pkt niestety problemy z płuckami nie chciał za bardzo sam oddychać i wzięli go na patologie noworodków i tam jest podłączony do urządzenia które pomaga mu oddychać, ale podobno płuca podjęły współpracę i jest coraz lepiej.
A oto przesyłam Wam zdjęcie Przemka a jutro odwiedzę Sebusia to może uda się i jemu zrobić zdjęcie.
Gratuluje dzielnej mamusi synek cudowny.
Zdrowka dla was :*

reklama
Przy 3dniowym zarodky beta powinna byc dodatnia w 9dpt, przy blastce teroretycznie 6dpt powinna wyjsc, oczywiscie sa odstepstwa od reguly;) jak bedzie cokolwiek powyzej 1 to trzeba poczekac i powtorzyc. A wiek ciazy w naszym przypadku ivf liczysz tak, ze do wieku zarodka dodajesz 14, (jak blastka to 5+14=19) + ile dpt. Czyli 9 dpt to taki standardowy 28 dc i mozna robic sikacze ;)

Asiu, Beta zaczyna byc produkowana 48h po zagniezdzeniu ktore odbywa sie pomiedzy 6a12 dpt. Nie jestes w stanie okreslic konca implantacji ,dlatego raczej niemozliwoscia jest okreslenie czasu kiedy sie pojawi. Jak ktos ma nerwy ,moze np. od 6 pt codziennie robic testy ,funkcjonuje tylko u osob ktore nie dostana zawalu przy jednej kresce w 6dpt;)Beta ponizej 5 ozacza niestety porazke.Z doswiadczenia forumowego ;) w 9dpt. wychodzila Beta u dziewczyn. pomiedzy 50 a 130 ,przynajmniej za moich czasow.

Do góry