JoannaRak
Fanka BB :)
Ja mam o 13:30 haha..ale się zgrałysmy!
no to bedziemy zdawac relacje o tym samym czasie! [emoji848]
Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Ja mam o 13:30 haha..ale się zgrałysmy!
Serio?!!?? Mi nikt o tym nie mowil. To chyba też się nażlopie wody ile wlezie.
Tak, wypełniony pęcherz sprawia, że macica jest bardziej widoczna, ale z tymi 45 minutami to trochę przesadzili. Ja wypiłam 4 kubki wody przed samym transferem i na kontrolnym usg pęcherz był odpowiednio wypełniony.
tak, ale nie pij więcej niż 0,7 jakkolwiek to brzmi ja przed pierwszym wypiłam mniej niż kazali bo transfer był szybciej, niż miałam umówiony (jakieś pół godz wcześniej) i było bardzo ok, a przy drugim nachlałam się więcej i potem zamiast grzecznie odpoczywać to się stresowałam, żeby nie popuścić i w końcu musiałam lecieć do wc
Dzięki za radę!! Człowiek się tyle pożytecznych rzeczy dowie na tym forum =)No lekarz tlumaczyl ze wtedy macica bardziej widoczna, i mowi ze jak bedzie za malo to dobije mnie i da wiecej wody!
nie wszystkie kliniki to praktykują niektóre nawet do IUI wymagają pełnego pęcherza, ja miałam IUI gdzieś indziej i tuż przed tym byłam w toalecie - nie było żadnego problemu z dostaniem się tam gdzie trzeba, więc jeśli tego nie wymagają to nie pij zbyt dużo bo to nic przyjemnego jak leżysz z rozłożonymi nogami i się stresujesz, żeby drowi nie siknąć w oko ponadto przy tyłozgięciu macicy pełny pęcherz jest przeciwwskazanySerio?!!?? Mi nikt o tym nie mowil. To chyba też się nażlopie wody ile wlezie.
No i witamy się z ciociami forumowymi.
Dzis o godzinie 10:59 i 11:00 przytuliłam Przemka (2350g i 49cm) oraz Sebastianka (3kg i 52cm). Przemek dostał 10pkt ale jest na obserwacji na noworodkach bo jak to pani powiedział pomrukuje i muszą go poobesrwowac, miałam go przy sobie gdzieś na godzinkę i tylko póki co jego mam zdjęcie. Jeśli chodzi o Sebastianka to dostał 8pkt niestety problemy z płuckami nie chciał za bardzo sam oddychać i wzięli go na patologie noworodków i tam jest podłączony do urządzenia które pomaga mu oddychać, ale podobno płuca podjęły współpracę i jest coraz lepiej.
A oto przesyłam Wam zdjęcie Przemka a jutro odwiedzę Sebusia to może uda się i jemu zrobić zdjęcie.
kochana gratulacje i trzymam kciuki za Sebastianka ... nepewno bedzie dobrze ..zeby zdrowo rosłyNo i witamy się z ciociami forumowymi.
Dzis o godzinie 10:59 i 11:00 przytuliłam Przemka (2350g i 49cm) oraz Sebastianka (3kg i 52cm). Przemek dostał 10pkt ale jest na obserwacji na noworodkach bo jak to pani powiedział pomrukuje i muszą go poobesrwowac, miałam go przy sobie gdzieś na godzinkę i tylko póki co jego mam zdjęcie. Jeśli chodzi o Sebastianka to dostał 8pkt niestety problemy z płuckami nie chciał za bardzo sam oddychać i wzięli go na patologie noworodków i tam jest podłączony do urządzenia które pomaga mu oddychać, ale podobno płuca podjęły współpracę i jest coraz lepiej.
A oto przesyłam Wam zdjęcie Przemka a jutro odwiedzę Sebusia to może uda się i jemu zrobić zdjęcie.
Przy pierwszym transferze to się tak opiłam, że za nim dobiegłam do toalety, to po nogach mi poleciało [emoji12] Miałam możliwości "upuszczenia" trochę moczu przed transferem, ale stwierdziłam, że jak zacznę sikać to wszystko poleci, więc walczyłam z całych sił do ostatnich minut na fotelu ginekologucznym. Teraz było znacznie łatwiej, wypiłam odpowiednią ilość wody i nie miałam takiego parcia.Ostatnio jak robilam to wypilam za pozno i jie pokazalo odpowiednio i troche lekarz mnie okrzyczal. Teraz sprobuje 45 minut, mam nadzieje ze sie nie posikam
mnie tez nic nie mowili...hmm ..Serio?!!?? Mi nikt o tym nie mowil. To chyba też się nażlopie wody ile wlezie.