reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Co ma być to będzie :biggrin2: jeszcze jedna komórka mi została. Teraz sobie przypomniałam że pani doktor chciała mi podać 8kom zarodek więc teraz to i ja się pogubilam. Może przez moją wysoką temperaturę komórka obumarla, angina mi pomału przechodzi ale w niedziele miałam 39.5 ° to było straszne teraz spadła ale dalej biorę antybiotyk mnie to zawsze coś złapię. :baffled:

Ja zdrowa jak ryba i tez nic. Jak sie nie uda to tez została mi jeszcze jedna 3dniowa kruszynka na zimowisku - ostatnia szansa. Potem odpuszczam bo mam już jedno dziecko i muszę sie nią ze zdwojoną siłą zająć na to wyglada.

reklama
Bardzo ciekawe to co piszesz. A gluten ostawilaś tak rygorystycznie czy tylko ograniczyłaś? Bo słyszałam, że jak się nie ma nietolerancji to też nie tak zdrowo go odstawiać. Robisz to pod kontrolą lekarza albo chociaż dietetyka?
I nabiał? To co Ty jesz? Warzywa, owoce i mięso?
Tak czy siak podziwiam Cię za wytrwałość.
Bez chleba bym wyżyła ale bez serniczka :eek::szok::-D

Odstawilam kompletnie, duzo czytam, jestem pod kontrola dietetyka i lekarzy i nie spotkalam jednego co bo powiedzial ze gluten jest nam do czegokolwiek potrzebny, wrecz przeciwnie.
Ciezko bylo bez chleba na poczatku ale zaczelam sobie sama piec bezglutenowy, jest naprawde duzo opcji. Teraz juz mnie chleb nie kreci. Ja uwielbiam ciasta ale teraz sama pieke bezglutenowe, dlatego takie ciastka co asinka proponowala sa genialne bo tam nie ma maki.

Moja historia z odlozeniem glutenu rozpoczela sie od metamorfozy z chodakowska, jak poronilam postanowilam cos zrobic dla siebie i pojechalam i wtedy sie przekonalam ze bez glutenu da sie zyc!
Efekt na moj organizm i moje samopoczucie jest niesamowity, ja sie nie spodziewalam. Zaczynajac od regularnych cyklow do braku puchniecia po jedzeniu i o wiele lepszym sampoczuciu!! Nie na kazdego tak to wplynie ale jest bardzo wskazane dla kobiet z pcos! Jak jestescie zainteresowane tematem to z checia pogadam wiecej o tym bo teraz w tym siedze. Moze lepiej na priv aby nie zanudzac tutaj.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Tak dziewczyny uważajcie z tym glutenem, jeśli ktoś nie ma nietolerancji nie można go sobie tak całkowicie odstawić, ewentualnie trochę ograniczać...

---31tc---

troche mam inne zdanie jak tylko jesz odpowiednie porcje innych rzeczy ktore pelnia podobna funkcje. Z tego co wyczytalam i rozmawialam z lekarzami to nie ma powodu dlaczego musimy jesc gluten.

troche mam inne zdanie jak tylko jesz odpowiednie porcje innych rzeczy ktore pelnia podobna funkcje. Z tego co wyczytalam i rozmawialam z lekarzami to nie ma powodu dlaczego musimy jesc gluten.

A inne rzeczy które pełnią podobną funkcję to jakie? I jaka to funkcja?

Odstawilam kompletnie, duzo czytam, jestem pod kontrola dietetyka i lekarzy i nie spotkalam jednego co bo powiedzial ze gluten jest nam do czegokolwiek potrzebny, wrecz przeciwnie.
Ciezko bylo bez chleba na poczatku ale zaczelam sobie sama piec bezglutenowy, jest naprawde duzo opcji. Teraz juz mnie chleb nie kreci. Ja uwielbiam ciasta ale teraz sama pieke bezglutenowe, dlatego takie ciastka co asinka proponowala sa genialne bo tam nie ma maki.

Moja historia z odlozeniem glutenu rozpoczela sie od metamorfozy z chodakowska, jak poronilam postanowilam cos zrobic dla siebie i pojechalam i wtedy sie przekonalam ze bez glutenu da sie zyc!
Efekt na moj organizm i moje samopoczucie jest niesamowity, ja sie nie spodziewalam. Zaczynajac od regularnych cyklow do braku puchniecia po jedzeniu i o wiele lepszym sampoczuciu!! Nie na kazdego tak to wplynie ale jest bardzo wskazane dla kobiet z pcos! Jak jestescie zainteresowane tematem to z checia pogadam wiecej o tym bo teraz w tym siedze. Moze lepiej na priv aby nie zanudzac tutaj.

Chmm...Chodakowska promuje dietę bezglutenową???
Miesiąc temu zamówiłam sobie dietę od niej i powiem szczerze, że przeraziła mnie ilością chleba. 3x więcej niż jadłam wcześniej:eek:

A inne rzeczy które pełnią podobną funkcję to jakie? I jaka to funkcja?

Gluten ma niewielką wartość odżywczą, posiada jednak inne właściwości, które rzadko spotyka się u innych białek – jest lepki, sprężysty i elastyczny. Dlatego tez jest uzywany najbardziej w piekarnich bo powoduje ze chleby sa miekkie, smaczne i wygladaja pysznie.
Ja robie duzo rzeczy ale na mace kokosowej, migdalowej ale to na prawde wymaga duzo samodyscypliny bo w sumie nie ma szansa jesc poza domem, jest mega ciezko bo wszedzie jest gluten. Ja nie jestem w 100% czysta ale mysle ze moze 99% produktow ktore jem nie ma glutenu.
Z bialkiem troche gorzej, jednak jem go wiecej ale nie jest dla mnie tak szkodliwy jak gluten. Plus wyeliminowalam procesowany cukier.
Nietolerancji nie mam raczej, choc nie sprawdzalam ale z tego co rozumiem bylaby inna reakcja ale na pewno jestem uczulona bo jakies 15 minut po zjedzeniu puchnie mi brzuch. Dla tych ktore maja watpliwosci warto sprawdzic jak sie czujesz jak nie jesz glutenu po kilku dniach. Dla wiekszosci prawdopodobnie nie ma roznicy ale dla niektorych roznice sa zaskakujace!

Chmm...Chodakowska promuje dietę bezglutenową???
Miesiąc temu zamówiłam sobie dietę od niej i powiem szczerze, że przeraziła mnie ilością chleba. 3x więcej niż jadłam wcześniej:eek:

ona nie promuje bezglutenowej, ale bylo tego stosunkowo mniej do tradycyjnej polskiej diety. Od tego sie zaczelo, po tygodniu zeszlo mi z brzucha 8.5cm, wiadomo cwiczenia pomogly ale z pewnoscia bylo to brak opuchlizny i wody w organizmie. Jak bylismy na obozie to na sniadanie mielismy zdrowy bufet, byla opcja chleba ale ja sobie postanowilam nie jesc i bez problemu przetrwalam. Wrocilam do domu, zaczelam duzo czytac i gotowac bez glutenu i mi sie spodobalo i teraz tak ciagne ...

reklama
Trzymamy kciuki za same dobre wiadomości!

Życzymy cierpliwości wszystkim oczekujących na wyniki i wizyty.

[emoji110][emoji110][emoji110][emoji110]nie puszczamy za wgryzanie się kropkw w nowe 9 miesięczne domki mamuś :* [emoji173]

Listopad mamy to kobietki to bedzie nasza jesien niech bedzie szczesliwsza od lata :biggrin2::tak: owocna w kolejne ciaze ruszamy do boju po nasze szczescia
Czekamy na pozostałe dziewczyny i spełnienie największego marzenia każdej z nas bycia mamą :):*

Shake it up baby, twist and shout :)
Będzie sie działo

Link do kalendarza:
Link do: Kalendarz

2017-11-07 meg86 wizyta u lekarza prowadzącego ciążę
2017-11-07 Aguleczka29 Usg
2017-11-07 anett96 punkcja
2017-11-08 Evelin83 wizyta u lekarza prowadzącego ciążę
2017-11-08 asinka89 wizyta przed crio
2017-11-10 hope322 Beta ✊✊
2017-11-11 Ilona88 termin porodu
2017-11-13 Sylwetka86 Beta ✊✊
2017-11-13 JoannaRak Transfer
2017-11-14 Czarnu1a badanie półowkowe II trymestru
2017-11-14 goffa13 wizyta serduszkowa
2017-11-15 Olusja1987 wizyta pęcherzykowa
2017-12-06 Oska305 termin porodu
2017-12-09 mala218 termin porodu
2017-12-12 tusiaczzek1988 termin porodu
2017-12-13 M@gda termin porodu ( ET: 28.03.2017 )
2017-12-16 karolina1984 termin porodu
2017-12-28 Joko86 termin porodu
2017-12-28 klodine termin porodu
2017-12-29 Adunnnia90 termin porodu
2018-01-07 dreamscometrue termin porodu ( ET: 24.04.2017 )
2018-01-21 KEHA termin porodu
2018-04-05 meg86 termin porodu
2018-04-09 oczekująca 2790 termin porodu
2018-04-10 ludek termin porodu
2018-05-06 Evelin83 termin porodu
2018-06-13 jasani termin porodu
2018-07-01 Peugeotka36 termin porodu

Masz problem z dopisaniem się do kalendarza? Pod Link do: Kalendarz - jak obsługiwać i gdzie go szukać znajdziesz instrukcję :)

Do góry