reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Kurcia fajne z Was dziewczyny ale na razie jeszcze próbuję iui...
Tak,znam statystyki,wiem że wiele z Was żałuje że nie podeszło szybciej do ivf ale po rozmowie z lekarzem i rozważeniem różnych opcji zdecydowałam że jeszcze spróbujemy.
Do ivf i tak jak coś mogłabym podejść dopiero styczeń/luty

Wiem tylko że lekarz w moim wypadku zastosowałby długi protokół. Także powoli wchodzę w temat.

Napisane na LG-H815 w aplikacji Forum BabyBoom
Ja tylko raz spróbowałam IUI. Niestety pęcherzyk nie pękł, więc nawet nie miałam szansy się przekonać czy by się udało. Nie było już sensu żeby kontynuować loterię pęknie-nie pęknie. Oby Ci się IUI udało. :) trzymam kciuki

reklama
Domyślam sie... ale wierzę że tym razem bedzie dobrze!! W piatek beta a trst teraz kolejny jutro czy w srode??
Ja jeszcze nigdy w życiu nawet cienia nie widzialam w tym miejscu...:-(
Moze dopiero w srode zrobie, nie wiem jeszcze, puki co zostal mi tylko jeden test a nie wybieram sie dzisiaj do sklepu. Planowalam tylko dwa testy zrobic do bety ale nie wiem co mi jutro do glowy przyjdzie.
Kochana zobaczysz jeszcze te upragniowe kreseczki na tescie. Czasami trzeba troche dluzej poczekac.

Dostałam odp odnosnie intralipidu. Pytałam czy zdobić nk czy nie przed INTRALIPIDEM.

Tak, na ogół wlew z intralipidu wykonuje się bez oznaczania aktywności NK.

Poza tym aktywnośc komórek NK oznacza się z krwi, a jest to zupełnie inna populacja limfocytów niż NK z macicy i wynik badania nie odpowiada rzeczywistej aktywności komórek z endometrium

Masz racje, po tylu porazkach ciezko jest wierzyc, ze kiedys sie uda. Nie patrafie sie jeszcze cieszyc tak jak bym chciala z tego testu, strach, ze za chwile moze cos pojsc nie tak jest momentami nie do zniesienia.
Powiem Ci, ze czasami lepiej sie nie spinac i odlozyc transfer na lepszy czas. Ja teraz podchodzilam z duzym dystansem i bez takiego spiecia jak ostatnio ale po pozytywnym tescie strach powraca ze zdwojona sila.
Masz rację ja się boje cały czas.Dzis nawet test zrobiłam bo został mi jeden, wizyta serduszkowa za tydzień.Glupoty mi się snia związane z wizytą i ogolnie

Moze dopiero w srode zrobie, nie wiem jeszcze, puki co zostal mi tylko jeden test a nie wybieram sie dzisiaj do sklepu. Planowalam tylko dwa testy zrobic do bety ale nie wiem co mi jutro do glowy przyjdzie.
Kochana zobaczysz jeszcze te upragniowe kreseczki na tescie. Czasami trzeba troche dluzej poczekac.
No to jutro sobie odpocznij a w srode bedzie juz prawie bordowa krecha ;-) dzieki dziewczyny

reklama
Do góry