reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Dziękuje i mocno trzymam kciuki za Was [emoji8]

"Będziesz szczęśliwa"-powiedziało Życie "...ale najpierw nauczę Cię być silną"
Pixie jaki jest dokładnie Twój wiek ciąży? Bo u mnie wczoraj zarodek miała 15 mm i od dzisiaj wychodzi mi 9 tydzień. Twoja dzidzia jest większa i dopiero 8 tc?

reklama
Na 28.11 ale boję się że jak już zaczynam plamić lekko to mi w tym terminie okres wypadnie a wtedy będą przesuwać nie wiadomo na kiedy...
Moka, przepraszam, ze tak Ci napisze, ale moim zdaniem jesteś zbyt niecierpliwa. Wiem, ze chce się szybko, już najlepiej na teraz, ale przez to wszystko nakręcasz się psychicznie bardzo. Wiem bo robiłam to samo. Tej cierpliwości i tego, ze nie zawsze jest tak jak chcemy nauczyła mnie torbiel, kiedy wszystko sobie wyliczyłam, ze transfer na koniec urlopu itd. Zryczalam się jak głupia, obwiniałam siebie i innych i jeczalam, ze znowu kolejny miesiąc albo 2 w plecy. Później mąż trochę na mnie nakrzyczał, ze wcale takim podejściem sobie nie pomagam. Później podchodziłam do tego w sposób „ Boże co jeszcze dla mnie masz? I tak wszystko przyjmę na klatę”. Ktoś mądry mi powiedział, ze to w jaki sposób radzę sobie z problemem to jest moja sprawa i nikt nie ma prawa mnie oceniać bo to ja każdego dnia rano wstaje i się z tym mierze. Ja Ciebie nie oceniam tylko staram się doradzić bo widzę jak okropnie się męczysz i nie możesz tego przerobić. Ale moim zdaniem musisz odpuścić Ty sama sobie. Ja OdpusciLam całe planowanie. Jak to mój lekarz powiedział mi kiedyś „ proszę odgruzować głowę”. W momencie gdy przestałam planować cokolwiek, udało się!

Hej jestem tu nowa i trafiłam przypadkiem ale bardzo fajnie piszecie wiec postanowiłam opisać swój przypadek. Mam 30 lat stwierdzone PCO mąż nasienie ma ok teraz załapaliśmy się na warszawska refundację i jesteśmy w NOVUM nievwiem czy to dobrze czy źle miałam tam inseminacje niestety nieudana i teraz robię badania do in vitro. Lekarz faszeruje mnie lekami i jakieś mam namieszane uczucia - tez braliście tyle leków ? Witamina D 2000j, wit E800, glucophage, folik, encorton, ovarin i priomit nor na wywołanie bo od 2 m-czy brak okresu :(

Witaminę D,E czy folik (kwas foliowy) też brałam. Są potrzebne przy staraniach o dziecko. Myślę, że jeśli lekarz każe brać te pozostałe co wymienilas to podchodzi do leczenia kompleksowo i chce działać na różnych plaszczyznach. Nie widzę w tym nic złego :)

Pixie jaki jest dokładnie Twój wiek ciąży? Bo u mnie wczoraj zarodek miała 15 mm i od dzisiaj wychodzi mi 9 tydzień. Twoja dzidzia jest większa i dopiero 8 tc?

Lekarz mnie poprawił " Mówimy skończony tydzień ciazy !"[emoji12] Dokładnie mam dziś 8 + 6. Wiec na moje to wchodzę w 10 tc [emoji7] A duży bo tatuś ma 2 metry [emoji33] [emoji12]

"Będziesz szczęśliwa"-powiedziało Życie "...ale najpierw nauczę Cię być silną"

Chyba się już wyryczałam... Teraz nadszedł czas wkurw... Co mnie jeszcze czeka?

Kolejnym etapem jest wielka wola walki i chęć działania. Przynajmniej ja tak mam. Po płaczu i złości zaczynam planować, umawiam się na wizytę do lekarza, próbuje coś zmienić w sposobie leczenia. Ale staram się też zrobić coś dla siebie (fryzjer, paznokcie, zakupy, itp.). A na pytanie co Cię jeszcze czeka - mam nadzieję że spełnienie Twoich marzen (jakiekolwiek by nie były).

No to teraz czekamy 2 tygodnie. Zdjęcie mi się obrocilo hihi. No to jest moja kropka
DSC_0023.JPG

Załączniki

• DSC_0023.JPG
    DSC_0023.JPG
    747,2 KB · Wyświetleń: 473
reklama
Do góry