reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
Dziewczyny a może mi ktos powiedziec jak wyglada ten scrathing endometrium?? W sensue to jest zabieg...? Robi sie to w znieczuleniu czy to taki szybki malo inwazyjny zabieg? I jaki jest mniej wiecej jego koszt w klinikach??

Profilaktycznie podchodzą do tematu. Zarówno ja jak i mąż dostaliśmy leki na odrobaczanie. I dopiero po tym rozpoczęłam długi protokół. Jak to dr stwierdziła teraz już jesteśmy gotowi. Zresztą mam znajomą która twierdzi że raz w roku trzeba odrobaczyc cała rodzinę. ;)

A to leki na receptę?
I ile to trwa? Za jakieś 9 dni zaczynam stymulację i tak się zastanawiam czy bym zdążyła? I czy te tabsy nie szkodzą nasieniu?

Dziewczyny a może mi ktos powiedziec jak wyglada ten scrathing endometrium?? W sensue to jest zabieg...? Robi sie to w znieczuleniu czy to taki szybki malo inwazyjny zabieg? I jaki jest mniej wiecej jego koszt w klinikach??

Wskakujesz na fotel, lekarz zakłada wziernik i przez 5-10 sekund drapie Cię po endometrium. I tyle☺
Robi sie to ok 21 dc, w cyklu poprzedzającym transfer. Trochę boli więc można wziąć leki przeciwbólowe, ale moim zdaniem trwa to tylko parę sekund więc szkoda katować żołądek☺

No dobra umówiłam się na konsultację jeszcze do jednego eksperta tym razem w Katowicach przyjaciel mojej koleżanki. Jej uratował dziecko a kilku innym niby beznadziejnym przypadkom pomógł i zaszły w ciążę. Do niego kurcze jeszcze większa kolejka. Pierwszy wolny termin był 15 grudnia. Mam nadzieję, że dwóch takich ekspertów to już coś wymyśli...
A ja mam nadzieję że nie będą Ci te wizyty potrzebne :-))

reklama
Do góry