reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

reklama
Kochane, 3/4 powierzchni plastra Estraderm odkleilo się i nie trzyma się już skory, dziś druga doba, wymiana jutro, czy mogę już dziś zmienić, czy czekać z tym ochłapem do jutra?

Napisane na SM-J710F w aplikacji Forum BabyBoom
ja zmieniałam dużo częściej niż mi zalecali bo mi się odklejały - pierwszy odkleił się po kilku godzinach jak byłam w pracy, nie są jakieś bardzo drogie, więc leiej wymienić, niż jakby miały dać słaby efekt :)

Dziewczyny kiedy najwcześniej robić test mogę ??miałam 5 dniowy zarodek . 13 października był transfer , jutro to chyba jeszcze za wcześnie ?? Strasznie ciagna mnie jamniki i wszystko tam na dole takie spuchniete ze nawet luteiny wsadzić nie mogę spokojnie.
@MoKa nie rozumiem lekarza który cuebuw srynylowwl, ja bym dała Ci końskie dawki leków i wtedy przy większej ilości zawsze się coś wyciągnie... Tak mój lekarz podchodził do tego. I dlatego aż 30 było...
Ja sikanca robilam w 8dpt a bete mialam na 9dpt dzis twoj 6dpt ja bym.zrobila bete w 8dniu juz napewno cos wyjdzie.

Dziewczyny kiedy najwcześniej robić test mogę ??miałam 5 dniowy zarodek . 13 października był transfer , jutro to chyba jeszcze za wcześnie ?? Strasznie ciagna mnie jamniki i wszystko tam na dole takie spuchniete ze nawet luteiny wsadzić nie mogę spokojnie.
@MoKa nie rozumiem lekarza który cuebuw srynylowwl, ja bym dała Ci końskie dawki leków i wtedy przy większej ilości zawsze się coś wyciągnie... Tak mój lekarz podchodził do tego. I dlatego aż 30 było...

Jutro beta powinna już wyjść. Ja tak robilam i mialam 67.

No wiec ja dowiedzialam sie tyle,ze mam odczekac miesiac po zabiegu zeby zrobic badania. Mam zrobic tego helicobactera (bo oczywiscie zapomnialam w poniedzialek), test lct, test imk i test cba. Czyli po polsku test limfocytotoksyczny, nk i cytokiny. Jak se zrobie to mam przyjsc na wizyte. Ogolnie chyba chlop sie poczul malo potrzebny bo duzo badan, ktore uwazal za wazne mialam zrobione na wlasna reke. Czyli krzepliwosc jest ok, i jedyne do czego na ta chwile mozna sie przyczepic to ta mthfr - mowil, ze heparyna jest wskazana ale co najwyzej w pierwszym trymestrze a pozniej mozna z niej schodzic bo nie widzi potrzeby caly czas stosowac. Oczywiscie wiekszosc wizyty mowilam ja... a on notowal haha myslalam ze bedzie na odwrot:D co do wlewow z immunoglobulin to tylko zapytal gdzie cos takiego drogiego proponuja... noni i nic nie skomentowal... a i byl zdziwiony ze po accofilu dobrze sie czulam, bo z reguly babki narzekaja na bole plecow, stawow i kosci. I w sumie to nic konkretnego sie nie dowiedzialam, ale mam nadzieje ze po badaniach sie chlop wypowie wyczerpujaco. Jedynie co mnie dobilo, to ze jesli sie okaze, ze potrzebne beda szczepienia to pewnie gucio wyjdzie z transferu w styczniu, bo sie nie wyrobie:( najpierw miesiac odczekac, potem prawie miesiac na wyniki i 2miesiace albo dluzej szczepienia itp... ehh
Hehe no to niezle musialas go zadziwic skoro malo sie odzywal. Czyli dobrze ze mialas te immunoglobuliny czy niepotrzebnie bo ze drogo to my juz wszystkie to wiedzialysmy.
A co do szczepien mowil ze to jedyne wyjscie jesli cos nie tak wyjdzie w wynikach czy jest jeszcze jakas alternatywa

Hehe no to niezle musialas go zadziwic skoro malo sie odzywal. Czyli dobrze ze mialas te immunoglobuliny czy niepotrzebnie bo ze drogo to my juz wszystkie to wiedzialysmy.
A co do szczepien mowil ze to jedyne wyjscie jesli cos nie tak wyjdzie w wynikach czy jest jeszcze jakas alternatywa
No właśnie nie wiem bo jakoś dziwnie to wyszło - on nie skomentował a ja nie dopytałam bo myślałam już o czymś innym. Zresztą z dupy powiedziałam, że "miałam zlecone ale nie wiem czy potrzebnie bo te badania, które zlecił dr wyszły dobrze". Zapytam jak będę mieć wyniki badań - może na tej podstawie się wypowie. Jak się okaże że były niepotrzebne to zabije swojego doktorka.
O szczepieniach nic nie mówił, coś tylko o intralipidzie wspominał, ale chyba stwierdził że jestem dość dobrze poinformowana i nie ma co gdybać tylko będziemy omawiać wyniki badań. Mam nadzieję, że zapomni o moim gadulstwie, bo wyszło słabo - jakbym wszystko wiedziała i była mądrzejsza :/

Wcześniej były krótkie, ale on raczej nie miał uwag do tego że krótkie tylko do tego, że leki źle dobrane. Z tego co mówił wywnioskowałam, że według niego za mało leków dostałam do stymulacji, bo powiedział, że skoro mam jeszcze refundacje to nie rozumie dlaczego tak słabo byłam stymulowana.

Moka moja kuzynka miała identyczna sytuacje w lipcu . Pierwsza stymulacja ledwo dwa zarodki niestety były bardzo słabe mimo to transfer był ale nieudany . Druga stymulacja 4 sztuki z czego nic się nie nadawało . Leczyła się w Poznaniu . Była załamana zadzwoniła do Mnie bo ciotka mówiła jej ze ja tez po ivf i ze w końcu się udało . Po krótkiej rozmowie odrazu wyszło ze nie miała połowy badań i stymulacja kolejna nie przemyślana i nie przeanalizowana . Jak dla mnie naciąganie na kasę . Po spotkaniu z lekarzem prowadzącym uslyszala ze widocznie taki jej urok i powinna pomyśleć o adopcji jajeczek . Poprosiłam o konsultacje mojego lekarza . Oczywiście zaczelo sie od reszty badań których nie mieli . Wiem na pewno ze wyszło coś w kariotypach i jeszcze coś . Mogę podpytać jak chcesz co dokładnie . Są w trakcie leczenia przed kolejna stymulacji i lekarz wiem ze widzi szanse na sukces .

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

ja zmieniałam dużo częściej niż mi zalecali bo mi się odklejały - pierwszy odkleił się po kilku godzinach jak byłam w pracy, nie są jakieś bardzo drogie, więc leiej wymienić, niż jakby miały dać słaby efekt :)
Wiedziałam mamo, że można na Ciebie liczyć [emoji9]

Napisane na SM-J710F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Do góry