reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Ale te wszystkie zle doświadczenia uczą Cię czegoś nowego, wiesz jak już nie postępować, by było lepiej. Ehhh, ileż to trzeba się nacierpiec. Dziś napisałam doktorce (jesteśmy umówione na kontakt smsowy), że dziś 0 krwi, odpisała, że embriolog jest gotowy na sobotę, a jutro da znać na którą transfer. Miałam pełne gacie wczoraj przyznam, jak zobaczyłam tą krew i z każdą godziną jej większą ilość to byłam już załamana. Dzień wcześniej przecież wróciłam z kliniki taka zadowolona. Nie pamiętam, kiedy ostatnio tak tryskalam energią jak po tej pozytywnej wizycie. A tu w ciągu doby wszystko się zmieniło... Ale najważniejsze, że już jest dobrze.

Napisane na SM-J710F w aplikacji Forum BabyBoom
Czyli jest git! :yes:

reklama
kochana to dopytuj i dawaj znać bo ja encyklopedię piszę :D haha
żartuję oczywiście ale interesuje mnie wszystko co związane z ciężkimi przypadkami - u mnie genetyki nie ruszali, nawet kariotypów nie kazali badać, a jak mi wyjdzie immunologia ok to będę musiała w genetyce grzebać - jakbyś mogła się dowiedzieć jakie badania mieli pod tym kątem, co wyszło nie tak i czym ich leczą to będę wdzięczna :D
Ja rowniez kestem ciekawa i bede wdzięczna

Horuje na Hashimoto i niedoczynność tarczycy jest to choroba autoimmunologiczna. Tarczyca zwalcza sama siebie więc myślę że organizm po prostu zwalczyl zarodek.
Kochana moze tak byc ale oczywiscie nie musi. Przy hashi troche trudniej zajsc nam w ciaze. Hashi jak piszesz jest choroba z autoagresji a to juz swoadczy o zaburzeniach w ukladzie immunologicznym. Hashi jest tez pierwsza choroba z autoagresji ktora sie pojawia a ma troche kolezanek ktore moga a nie musza sie uaktywnic. Uaktywnic moze je stres a takze wiele innych czynnikow. Razem z hashi moze wystepowac reumatoidalne zapalenie stawow, zesztywniejace zapalenie stawow kregoslupa, toczen, zespol Schojergena i jeszcze pare innych ciekawych chorob, ktore absolutnie nie maja zwiazku z ewentualna ciaza. Ale sa chorobami z autoafresji wiec pobudzaja uklad immunologiczny.
Jesli chodzi o badania to polecam zrobic przeciwciala ana, mutacje mthfr, genu protrabiny, v-leiden, mutacje pai1 to tak na poczatek. Na stronie testdna jest do zamowienia zestaw za ok 300 zl na wszystkie te mutacje na krzepliwosc przysylaja ci do domu i wedlug instrukcji pobierasz i odsylasz

Wiem że to brzmi strasznie ale czuję się oszukana przez nich i czuję nie tylko że wyciągnęli ze mnie kasę ale i że przez nich straciłam dwie refundacje. Mam nadzieję że jednak uda im się to wszystko naprawić ale jak nie i ugodowo nie dojdziemy do porozumienia to im nie odpuszczę. Znajdę na nich wszystkie haki łącznie z załatwianiem na lewo operacji laparoskopowych na NFZ. Ja jestem bardzo spokojna generalnie ale takich rzeczy nie daruję. Nie pozwolę im niszczyć moich marzeń przez ich niekompetencję. Serio rozumiem jedną taką sytuację ale powtórzyć ten sam błąd i doprowadzić do takiej samej sytuacji to już jest niedopuszczalne.
a jakie miałaś teraz leki i w jakich dawkach? Dr M Ci rozpisał stymulację?

dziewczyny ja już nie wiem co ze sobą robić nadchodzi wieczór a mnie tak brzuch boli tak mi w jelitach jeździ 4 dzień z rzędu mam biegunkę już leki biorę na biegunkę i dalej to samo co ja mam zrobić brzuch mam jak bym była w 5 miesiącu ciąży takie wzdęcia proszę pomóżcie co mam zrobić ?

Może mi ktoś powiedzieć co to za dziwne mrowienie/ bulgotanie czuje w brzuszku?
Wzięłam już no-spa na wszelki wypadek...
Nie sądziłam że zacznę schizować tak szybko :D

reklama
dziewczyny ja już nie wiem co ze sobą robić nadchodzi wieczór a mnie tak brzuch boli tak mi w jelitach jeździ 4 dzień z rzędu mam biegunkę już leki biorę na biegunkę i dalej to samo co ja mam zrobić brzuch mam jak bym była w 5 miesiącu ciąży takie wzdęcia proszę pomóżcie co mam zrobić ?
Kochana jedź na pogotowie. Ja kiedyś słyszałam że przy jelitówce nie wolno brać żadnych leków

Do góry