reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

reklama
Jak bym czytala o
Wiecie co najbardziej mnie wku..wia, że w tej klinice nie mają jednej ustalonej "drogi" prowadzenia pacjentek. Wysyłają Cię od lekarza do lekarza bo jaki akurat ma wizytę, jaki akurat w tym dniu robi punkcję tak masz i koniec. Kur...a jak tym razem się nie uda idę na skargę do dyrekcji bo to są jaja jakieś. Dziś punkcję mi robił doktor G. i praktycznie między słowami to jechał po doktorze M. i doktor G-K. Dał do zrozumienia, że ch..wo mnie prowadzą, zrobili złą stymulację, podejmują niewłaściwe decyzje, dają złe leki itd. Generalnie z niczym się z nimi nie zgadza i dał mi do zrozumienia, że sama sobie zawaliłam wybierając ich a nie jego. QRWA!!!! Skąd ja mam wiedzieć kto ma rację, jakie wybieranie jak za każdym razem człowiek inaczej tam trafia. M. mnie prowadził G. mi robił punkcję a nie wiadomo jeszcze kto będzie transfer robił! Jeden lekarz mówi, ze takie leki drugi że takie jeden że w 3 dniu drugi że w 5 dniu. To oni są lekarzami czy ja? Skąd mam wiedzieć kto ma rację i kogo słuchać?
A najbardziej mnie wkur...ia, że przed zabiegiem nawet nie jest łaskaw zajrzeć w kartotekę. Nagle qrwa mega zdziwiony, że już jedną punkcję miałam, że była chujowa, że dobrze że mu powiedziałam, że tylko jedna komórka się zapłodniła to powie genetykom w laboratorium żeby "media" zmienili. Nosz ja pie..dole!!! To wszystko jest w mojej kartotece!!!! Niech albo ustalą, że jeden lekarz od A do Z prowadzi pacjentkę łącznie z punkcjami i transferami albo niech jak nami rzucają z jednych rąk do drugich to chociaż łaskawie zerkną do kart! Sorrrryyyy ale jestem mega wściekła. Teraz idę przez to jeszcze na 13:30 na jedną konsultację zamiast odpoczywać po punkcji bo muszę to co powiedział G. skanfrontować z tym co uważa M.
Przepraszam no ale normalnie ch...j mnie jasny strzela!!! Wychodzi na to, że to moja wina, że jest jak jest....
Jak bym czytala o sobie... Rowniez miotam die pomiedzy nimi dwoma j kazdy mowi co innego...

Wcześniej były krótkie, ale on raczej nie miał uwag do tego że krótkie tylko do tego, że leki źle dobrane. Z tego co mówił wywnioskowałam, że według niego za mało leków dostałam do stymulacji, bo powiedział, że skoro mam jeszcze refundacje to nie rozumie dlaczego tak słabo byłam stymulowana.
To moze mial racje w tym co mowil? Wiadomo ze nie powinien "podkopywac" kolegi i to bylo burackie zachowanie. Ale moze sie wlasnie obruszyl doborem lekow...
No jest gościu specyficzny. Tez mi ciezko mu zaufac ale staram sie. Dziewczyny tu pisza zeby go słuchac wiec slucham. Ty tez musisz sie jakos przemoc.
Jedyne co moge podpowiedziec to ze jak sie do niego przychodzi rano kiedy nie ma poslizgu to jest milszy i poswieca wiecej czasu niz wieczorem kiedy jest godzina opoznienia.
Tak to trzeba go duzo duzo pytac bo on sam z siebie to uwaza ze wszystko jest jasne po 30sekundach wizyty. Ale poki pytam to on odpowiada. Po IUI nawet reke mojemu M uscisnal i sie usmiechnal wiec myslalam ze ze stolka z wrazenia spadne.

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

Dziewczyny kiedy najwcześniej robić test mogę ??miałam 5 dniowy zarodek . 13 października był transfer , jutro to chyba jeszcze za wcześnie ?? Strasznie ciagna mnie jamniki i wszystko tam na dole takie spuchniete ze nawet luteiny wsadzić nie mogę spokojnie.
@MoKa nie rozumiem lekarza który cuebuw srynylowwl, ja bym dała Ci końskie dawki leków i wtedy przy większej ilości zawsze się coś wyciągnie... Tak mój lekarz podchodził do tego. I dlatego aż 30 było...

Dzięki dziewczyny za wszystkie kciuki. Chyba się przydały. Lekarka zrobiła usg i powiedziała, że nie wie skąd krwawienie bo w macicy nie ma krwi. Dzisiaj już nic ze mnie nie leci. Widziałam na monitorze maluteńkie pikające serduszko! Dała mi nawet zdjęcie, całe 2,2 mm człowieczka :) Od dzisiaj leżę w domu i nie ruszam się w ogóle. Zwiększyłam dawkę progesteronu i liczę, że był to jednorazowy wybryk mojej macicy.
Super wiesci :) nadrabiam nadrabiam i caly czas trzymalam kciuki ze beda szczesliwe informacje.
Spory juz ten twoj maly czlowieczek. Kochana od dzis lezysz i pachniesz :)

reklama
Kochane, 3/4 powierzchni plastra Estraderm odkleilo się i nie trzyma się już skory, dziś druga doba, wymiana jutro, czy mogę już dziś zmienić, czy czekać z tym ochłapem do jutra?

Napisane na SM-J710F w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry