reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kto po in vitro?

to jest chyba tylko taka poradnia i tam robią też te różne badania i szczepienia limfocytami. Immunolog bardziej pomaga chyba przy poronieniach lub braku implantacji... Możesz do niego pojechać tak zapobiegawczo, żeby sprawdzić czy z immunologią jest ok i żeby potem ewentualnie zaoszczędzić sobie cierpienia jeśli by mialo z tego powodu dojść do poronienia. Nie wiem natomiast co mogłabyś zrobić, żeby sprawdzić gdzie leży przyczyna nieprawidłowości twoich jajek... :(
Ale zamiast jechać do niego możesz sobie zrobić wcześniej kilka badań i dopiero jak w nich wyjdzie coś nie tak to jechać po jakiś plan działania :)

@MoKa, współczuję. To musi być straszne co przeżywasz. Uważam że zmiana kliniki prawdę Ci powie. Taka co naprawdę podchodzi indywidualnie do stymulacji. Może się okazać że wcale nie masz złych komórek tylko źle robione stymulacje. Trzymam za Ciebie kciuki.

reklama
Tylko nawet nie wiem jakie badania... no nic muszę jutro się też do Grettki umówić. Niech mi powie jak on widzi to trzecie podejście.
to powiem ci jakie ja robiłam, bo wczoraj o prawie wszystkie pytał paśnik - czyli były trafione:)
ana1, ana2, przeciwciała przeciwlożyskowe,
panel krzepliwości: mutacja V-Leiden, mutacja genu protrombiny 20210 G-A, przeciwciała antykardiolipidowe, antykoagulant tocznia, APTT i INR - ale te 2 miałaś pewnie teraz przed punkcją robione
homocysteina, mutacja MTHFR, poziom kwasu foliowego i wit b12
I on wczoraj zlecił helicobacter pylori, i test IMK, test LCT i test CBA - tylko tych 3 to chyba nie zrobisz w diagnostyce tylko u nich na miejscu, ewentualnie w krakowie w szpitalu w prokocimiu - ale nie jestem pewna, czy wszystkie zrobią, bo dziewczyny mi tu pisały, że któregoś chyba nie.
Ogólnie to tak ze 2500 na te badania musisz mieć... Ale za to wizyta u niego "tylko" 150 zł :D

@misis188 to gdzie chodzisz do dr G jak nie do Gyncentrum?

@MoKa dobrze ze pojdziesz do G. Traktuj go po prostu jak szalonego troche zdziwaczalego naukowca. Ja tak do niego podchodze. Nie wymagam od niego empatii i milych slow. Musisz tak do tego podejsc. Wiem ze wolalabys byc pocieszana i mobilizowana do walki przez lekarza. Tez bym wolala. Ale my Cie tu bedziemy mobilizowac. A dr G niech rozpisze dobra stymulacje.

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom
Do Gyncentrum chodzę ale wczesniej byłam u niego w Provicie

reklama
Do góry