reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

reklama
Pewnie masz rację mój lekarz nic mi nie tłumaczy ale go rozumiem bo ona ma tyle pacjentów że jakby miał wszystkim tłumaczyć to 3 razy mniej osób by przyjął ale za to jest Pani embriolog która cierpliwie tłumaczy wszystko każdemu tylko ciężko się do niej dodzwonić [emoji2]

Napisane na WAS-LX1 w aplikacji Forum BabyBoom
Jakby byli tacy troskliwi, to powinni druknąć jakąs broszurkę z konkretnymi info - ja u siebie w klinice jakąś książeczke dostałam, ale zamiast czegoś ciekawego w nim to sie tylko statystykami chwalą. Wystarczy ruszyć łepetyną, raczej tylko by sobie czymś takim ułatwili robotę. Na pewno by im to nie zaszkodziło, bo tych info jest pełno w internetach, my niepotrzebnie tylko w nich błądzimy i przez to jesteśmy takie "ciemne" na początku!! Mogłoby to być dokładnym opisem potrzebnych badań, zabiegów, procedur, protokołów i tego co się dzieje w labo - łącznie z klasyfikacją zarodków. A i nie zaszkodziły by porady psychologa. Taką książeczką mógłby wziąć na wizycie, pozakreślać te rzeczy które dotyczą poszczególnej pary i wszystko jasne!

Ostatnia edycja:
Ogólnie było 12 komórek.
Zaplodnilo się 10.
Dwa mi podano
Dwa zamrozili.
6 zostawiono do 5 doby, nie dotrwal żaden .
Podchodzę do programu ż gwarancja 3 wysokiej klasy zarodków ale tak naprawdę o ich klasie nie wiem nic czarna magia.
Nie słyszałam o takim programie ale powiem ci tak jak usłyszałam że u mnie chcą rozmrozić tylko jeden to wpadłam w panikę co będzie jak się nie uda ale mój strach był nie potrzebny bo poszło wszystko dobrze była to piękna blastka 4aa a skończyło się ciąża biochemiczną niestety nawet dobre rozmrożenie nie gwarantuje niczego ale z tego co wiem rzadko się zdarza by coś poszło nie tak gdy chodzi o rozmrożenie

Mam pytanie. Klinika gwarantuje mi 3 zarodki. Dwa mi podano i dwa zostały bo w sumie miałam 4. A jesli żaden z 2 się nie rozmrozi prawidłowo to co wtedy skoro jeden jeszcze mi się należy wg. Umowy ?
Musisz dokładnie dopytać, bo może sie okazać, że to jest ryzyko które podejmujecie - zarodki juz masz, ale jeśli się nie rozmrożą, to już nie ich wina. Oczywiście tak się naprawdę bardzo rzadko zdarza - mi mówili, że 99.9% rozmraża się prawidłowo. A u was macie nasienie męża? Badania ok?

Jakby byli tacy troskliwi, to powinni druknąć jakąs broszurkę z konkretnymi info - ja u siebie w klinice jakąś książeczke dostałam, ale zamiast czegoś ciekawego w nim to sie tylko statystykami chwalą. Wystarczy ruszyć łepetyną, raczej tylko by sobie czymś takim ułatwili robotę. Na pewno by im to nie zaszkodziło, bo tych info jest pełno w internetach, my niepotrzebnie tylko w nich błądzimy i przez to jesteśmy takie "ciemne" na początku!! Mogłoby sie to składać z dokładnym opisem potrzebnych badań, zabiegów, procedur, protokołów i tego co się dzieje w labo - łącznie z klasyfikacją zarodków. A i nie zaszkodziły by porady psychologa. Taką książeczką mógłby wziąć na wizycie, pozakreślać te rzeczy które dotyczą poszczególnej pary i wszystko jasne!
No to może same takie stworzymy i opatentujemy myślę że mogłoby z tego wyjść coś fajnego [emoji12]

reklama
Do góry