reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Jestem po podglądaniu jajek, cóż wystartowały z rozmachem wielkościowym, ale szału co do ilości nie ma.Tak mnie ciągną jajniki myślałam,że będzie ich więcej a tu co mniej niż ostatnio 6 . Mam nadzieją,że tym razem połowa nie będzie pusta bo oszaleje ze złości, bezradności a później zamkną mnie w wariatkowie i wtedy przyniosę zwolnienie od psychiatry, że nie mogę się zajmować chorymi.
Pozytywnie nastrajam się ,że tym razem tak nie musi być, oby nie było też gorzej bo .........
Gdybym miała trochę mniej latek nie czułabym takiej presji, a tu co niedługo 40 i menopauza mnie zastanie.

reklama
Do tej pory jakoś nagminnie nie korzystałam ze zwolnień, 2 operacje wiadomo , po punkcji tez 3 dni i po transferze 2 tygodnie. Powiedziałam, że pracuję na intensywnej i muszę dźwigać pacjentów i mam różne stany i do tego te promyki wiec nie mieli opcji , fakt po punkcji trochę grymasił ale nie zwracałam na to uwagi . Gdybym załapała jakąś infekcję bądź coś by mi się stało powiedzieliby, że mogłam iść na zwolnienie. Pamiętaj liczysz się TY i Twoje przyszłe dziecko. Jak urodzisz nadrobisz pracę by ktoś inny mógł iść na zwolnienie. Czasem trzeba się go domagać, pracując na noce też mamy zaburzony cały system hormonów, a to niestety drastycznie obniża płodność.
Ja miałam teraz taka sytuacje bo aby podejść do kolejnej procedury muszę usunąć migdały bo ciągle choruje a żeby usunąć migdały musiałam usunąć zęba i teraz jestem na L4 bo mam stan zapalny po usunięciu zęba a termin usunięcia migdałów wstępnie mam na 2.11 ale już w pracy dali mi do zrozumienia żebym termin zmieniła bo za dużo tych zwolnień a to dla mnie oznacza że zamiast zacząć przygotowanie do kolejnego transferu zamiast w grudniu muszę przesunąć na koniec stycznia co mnie załamuje ale pracuje w banku gdzie stres jest na porządku dziennym i po każdym transferze biorę minimum 2 tygodnie zwolnienia a ostatnio nawet pomyślałam że dobrze jest wziąć tydzień przed aby się zrelaksować... Boję się że mnie zwolnia przez te L4

Napisane na WAS-LX1 w aplikacji Forum BabyBoom

no dlatego sie wkurzam bo połowe płace sama no i za kazdy crio szukałam czy opłaciłam tez rozmowe z embriologiem ale niestety nie :(

Napisane na HUAWEI TAG-L21 w aplikacji Forum BabyBoom
Zdecydowanie poproś go o wystawienie ci dokumentu albo o rozmowę z embriologiem

Tutaj rzeczywiście możemy się wygadać i jesteśmy w pełni zrozumiane. Nikt nie pyta co to transfer, dpt , beta hcg, itp. Dlatego to forum naprawdę pomaga.
No powiem wam że jestem z wami 3 dzień i jestem zachwycona jak dużo wsparcia i zrozumienia można tu uzyskać telefon mi nawet 1 dnia nie wytrzymuje przy odpisywanie i czytaniu na bieżąco forum... Dziękuję wam za to że tu jesteście i że ja mogę tu być [emoji4]

Ja miałam teraz taka sytuacje bo aby podejść do kolejnej procedury muszę usunąć migdały bo ciągle choruje a żeby usunąć migdały musiałam usunąć zęba i teraz jestem na L4 bo mam stan zapalny po usunięciu zęba a termin usunięcia migdałów wstępnie mam na 2.11 ale już w pracy dali mi do zrozumienia żebym termin zmieniła bo za dużo tych zwolnień a to dla mnie oznacza że zamiast zacząć przygotowanie do kolejnego transferu zamiast w grudniu muszę przesunąć na koniec stycznia co mnie załamuje ale pracuje w banku gdzie stres jest na porządku dziennym i po każdym transferze biorę minimum 2 tygodnie zwolnienia a ostatnio nawet pomyślałam że dobrze jest wziąć tydzień przed aby się zrelaksować... Boję się że mnie zwolnia przez te L4

Rozumiem, że nie chcesz stracić pracy, ale czy warto ciągle coś przekładać , odkładać.......
Ja na swoim przypadku powiem nie warto czas leci szybko, czasem za szybko....................

reklama
Dziekuje za mile slowa;) musze byc silna, plakac bede pewnie znowu przed transferem - jak ostatnio - 1,5 tygodnia nie moje, tak fiksowalam po hormonach:p a wy ja sie czujecie? Dzidzie spokojne?:)
Spokojne?? O kogo Ty pytasz, bo na pewno nie o moje dzieci[emoji6] [emoji6]Wariują na maksa. Ale to dobrze. Teraz niech wariują, oby po porodzie dały matce spokojnie żyć [emoji6] [emoji6] [emoji7] [emoji7]

Napisane na SM-J710F w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry