reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
Witam! Dziewczyny pomóżcie. Szykuje się do in vitro. Biorę teraz tabletki antykoncepcyjne a moje zastrzyki już czekają. Powiedzcie mi bo już sama zglupialam czy pierwszy dzień cyklu przy tabletkach to dzień krwawienia czy dzień w którym powinnam zacząć nowy listek tabletek 21+7?

Hej dziewczyny
W sumie nie wiem co mnie skłoniło do tego by po takim czasie się tu pojawić... Jestem po 2 próbach... Po pierwszej (czerwiec 2016) zaszłam w ciążę (świerzaczek) ale dotrwała ona tylko do 8 tygodnia... Serduszko przestało bić... Długo nie mogłam sobie poradzić że stratą dlatego na 2 próbę zdecydowałam się rok później z mrożonego zarodka... Zakończyło się ciąża pozamaciczną... Zostały mi jeszcze 4 zarodku (2 pojedyńcze i 1 podwójny)... Czemu in vitro? Mam endometrioze III stopnia i zespół niepękających pęcherzyków do tego wszystkiego niedrożne jajowody.. Jednym słowem 0% szans na naturalną ciąże... Nie wiem co zrobić by tym razem się udało by było w końcu wszystko dobrze... Aby marzenia się spełniły...

Dobra wyrzuciłam to z siebie chociaż było ciężko... Przed kolejnym podejściem mam jeszcze 3 miesiące i chce być jak najlepiej przygotowana może mi coś doradzić...
Wizyte u immunologa ci polecam bo u Ciebie problen tkwi w utrzymaniu ciąży. A miałaś heparyne?

Witam! Dziewczyny pomóżcie. Szykuje się do in vitro. Biorę teraz tabletki antykoncepcyjne a moje zastrzyki już czekają. Powiedzcie mi bo już sama zglupialam czy pierwszy dzień cyklu przy tabletkach to dzień krwawienia czy dzień w którym powinnam zacząć nowy listek tabletek 21+7?
Pierwszym dniem cyklu zawsze jest pierwszy dzień krawienia

Napisane na WAS-LX1 w aplikacji Forum BabyBoom

Ja do kolejnego podejścia będę podchodzić po usunięciu migdałów bo niestety infekcje czeste nie są sojusznikiem w staraniach o maleństwo więc na styczeń chce mieć zabieg usunięcia migdałów i od lutego mam nadzieję z nową siłą rusze po moje serduszko

Napisane na WAS-LX1 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Do góry