reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Ja pracuje z dziećmi, i nasza kierownik gospodarcza tez jest w ciąży i tez jest na zwolnieniu i ona do mnie @ chce być pani co chwile chora? Laura tylko ostatnio przyszła coś mi pomoc kilka razy przeszła ponkorytarzu i jest już przeziębiona! Powiedziałam jej, ze ma więcej nie przychodzić po co się narazac”. Byłam w szoku. Bardzo miło mnie zaskoczyła.

I tak powinno być, jeśli jest ryzyko (a u Ciebie zdecydowanie jest) to do domku i dbać o siebie :). Potem z większą radością wrócisz do pracy bo będziesz wiedziała że nikt nie patrzyl ze złością na twoje szybkie L4.

reklama
We wtorek kolejna wizyta, dziś 7 dc także nie wiem jeszcze kiedy wypadnie termin crio. A poziom progesteronu w różnych fazach cyklu jest różny, czy raczej nie?

Popieram to co napisała @dżoasia, zazwyczaj progesteron (ten naturalny) przed wdrożeniem lekow z progesteronem powinien być poniżej 1,5. Dopiero potem powinien rosnąć.

We wtorek kolejna wizyta, dziś 7 dc także nie wiem jeszcze kiedy wypadnie termin crio. A poziom progesteronu w różnych fazach cyklu jest różny, czy raczej nie?
Na cyklu sztucznym raczej możesz być spokojna :)
Na naturalnym częściej może się zdarzyć niespodzianka w postaci wcześniejszej owulacji itp i wtedy jak się tego w porę nie zauważy to transfer może być odroczony

Na cyklu sztucznym raczej możesz być spokojna :)
Na naturalnym częściej może się zdarzyć niespodzianka w postaci wcześniejszej owulacji itp i wtedy jak się tego w porę nie zauważy to transfer może być odroczony
Doktorka mówiła, żeby najlepiej miał poniżej 1. Odkopałam badania z 2013 i raz robiłam progesteron, wynosił on wtedy 5, ale na pewno był to cykl naturalny (wtedy jeszcze nie wiedziałam, że będę musiała podchodzić do in vitro), ale nie wiem, która faza cyklu.

Mam pytanie do dziewczyn, krote mialy crio na cyklu naturalnym. Czy robilyscie testy owulacyjne? Ja za pierwszym razem nie musialam i mialam tylko usg monitorujace. Teraz dosalam plan i tam jest napisane, ze czasami lekarz karze robic testy. Troche sie zdziwilam. Co bedzie w moim przypadku dowiem sie 21.10 ale jestem ciekawa jak to sie odbywa w PL

Doktorka mówiła, żeby najlepiej miał poniżej 1. Odkopałam badania z 2013 i raz robiłam progesteron, wynosił on wtedy 5, ale na pewno był to cykl naturalny (wtedy jeszcze nie wiedziałam, że będę musiała podchodzić do in vitro), ale nie wiem, która faza cyklu.
Nie ma się co sugerować tamtym badaniem :) progesteron jest podwyższony tylko po owulacji albo w przypadku np torbieli. Teram na sztucznym cyklu raczej nie ma szans, żeby był podwyższony

reklama
Do góry