reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

@dzoasia przykladem cyklu tamizy z pecherzykiem i owulacja moze przed zabiegiem niech twoja cudowna doktor sprawdzi na usg ten zarodek. Jak widzisz moze sie tak zdarzyc ze na sztucznym cyklu jest owulacja. A u ciebie bylo cialko zolte wiec wiem ze to z jednej strony glupia nadzieja ale moze fajtycznie twoj kropek jest z cudownego naturalsa po transferze

reklama
a w jakiej dawce estrofem? ja miałam 2x1 i dodatkowo plastry z estradiolem. Te naturalne wspomagacze najlepiej od początku cyklu ale i teraz możesz włączyć, jak największe ilości - z orzechów brazylijskie, migdały, włoskie - jakie masz (byle nie ziemne), ryby tłuste - łosoś, halibut, a co do wina to cię zmartwię bo najlepsze czerwone wytrawne - lampka lub 2 dziennie.
I znowu jakaś nowość - fostimon to (chyba węgierski) odpowiednik menopuru - lek do stymulacji owulacji - dziwne, że na cyklu sztucznym ci zaproponowała:eek: ale może też jest w tym jakiś sens?
Biorę Estrofem 3x1 do tego Acard, Symnatal, Medrol, Wiesiołek i Ferti Formula Oil. No dobraaaa, coś wytrawnego też się znajdzie :)

ja zawsze dodaję jabłko, wędzoną sliwkę i suszonego grzybka :)
Z przypraw liść laurowy, zielę ang i duużo pieprzu, najlepiej ziarnistego, a zamiast octu sok z cytryny bo zdrowszy ;) i rosołek jak najbardziej!! (z wczoraj:D)
Ja robie na rosolku z ktorejs czesci kury do tego ziele angielskie pieprz ziarnisty duzo lisc laurowy troche czosnku, kostka rosolowa albo ziarenka smaku wloszczyzna buraki i ziemniaki jak mi sie wszystko pogotuje to albo ocet jablkowy albo plaska lyzeczka kwasku cytrynowego i na koniec smietanka 30 miodzio wlasnie jem juz 2 dzien

a w jakiej dawce estrofem? ja miałam 2x1 i dodatkowo plastry z estradiolem. Te naturalne wspomagacze najlepiej od początku cyklu ale i teraz możesz włączyć, jak największe ilości - z orzechów brazylijskie, migdały, włoskie - jakie masz (byle nie ziemne), ryby tłuste - łosoś, halibut, a co do wina to cię zmartwię bo najlepsze czerwone wytrawne - lampka lub 2 dziennie.
I znowu jakaś nowość - fostimon to (chyba węgierski) odpowiednik menopuru - lek do stymulacji owulacji - dziwne, że na cyklu sztucznym ci zaproponowała:eek: ale może też jest w tym jakiś sens?
Jest jest ostatnio dziewczyna na forum fb miala endo budowane menopurem 75 i 1 raz od pol roku ma endo 9 a zawsze 5 -6 po zajebiscie zrobionej histeroskopi z wycieciem polipa i kutas jej wyciol w dodatku cale endo

@dzoasia przykladem cyklu tamizy z pecherzykiem i owulacja moze przed zabiegiem niech twoja cudowna doktor sprawdzi na usg ten zarodek. Jak widzisz moze sie tak zdarzyc ze na sztucznym cyklu jest owulacja. A u ciebie bylo cialko zolte wiec wiem ze to z jednej strony glupia nadzieja ale moze fajtycznie twoj kropek jest z cudownego naturalsa po transferze
kochana raczej nie jest bo po pierwsze nie rośnie jak trzeba, a po drugie beta na maxa przyhamowała (w ciągu tygodnia przyrost był tylko 200), zrobię jeszcze betę w poniedziałek dla pewności z badaniami do zabiegu i myślę, że albo stanie albo może zacznie w końcu spadać - ale nawet jakby zaczęła spadać to i tak nie ma większych szans, że sama dam radę się oczyścić. Oczywiście jeśli by się przyrost bety cudownie powiększył to bede alarmować :)

reklama
Ja robie na rosolku z ktorejs czesci kury do tego ziele angielskie pieprz ziarnisty duzo lisc laurowy troche czosnku, kostka rosolowa albo ziarenka smaku wloszczyzna buraki i ziemniaki jak mi sie wszystko pogotuje to albo ocet jablkowy albo plaska lyzeczka kwasku cytrynowego i na koniec smietanka 30 miodzio wlasnie jem juz 2 dzien
polecam zrezygnować z kostek rosołowych i kwasku cytrynowego. Zamiast kostek rosołowych/maggi/vegety możesz używać kozieradki i lubczyku - smak i zapach daja taki sam a bez chemii.

Do góry