reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

@dzoasia przykladem cyklu tamizy z pecherzykiem i owulacja moze przed zabiegiem niech twoja cudowna doktor sprawdzi na usg ten zarodek. Jak widzisz moze sie tak zdarzyc ze na sztucznym cyklu jest owulacja. A u ciebie bylo cialko zolte wiec wiem ze to z jednej strony glupia nadzieja ale moze fajtycznie twoj kropek jest z cudownego naturalsa po transferze

reklama
a w jakiej dawce estrofem? ja miałam 2x1 i dodatkowo plastry z estradiolem. Te naturalne wspomagacze najlepiej od początku cyklu ale i teraz możesz włączyć, jak największe ilości - z orzechów brazylijskie, migdały, włoskie - jakie masz (byle nie ziemne), ryby tłuste - łosoś, halibut, a co do wina to cię zmartwię bo najlepsze czerwone wytrawne - lampka lub 2 dziennie.
I znowu jakaś nowość - fostimon to (chyba węgierski) odpowiednik menopuru - lek do stymulacji owulacji - dziwne, że na cyklu sztucznym ci zaproponowała:eek: ale może też jest w tym jakiś sens?
Biorę Estrofem 3x1 do tego Acard, Symnatal, Medrol, Wiesiołek i Ferti Formula Oil. No dobraaaa, coś wytrawnego też się znajdzie :)

ja zawsze dodaję jabłko, wędzoną sliwkę i suszonego grzybka :)
Z przypraw liść laurowy, zielę ang i duużo pieprzu, najlepiej ziarnistego, a zamiast octu sok z cytryny bo zdrowszy ;) i rosołek jak najbardziej!! (z wczoraj:D)
Ja robie na rosolku z ktorejs czesci kury do tego ziele angielskie pieprz ziarnisty duzo lisc laurowy troche czosnku, kostka rosolowa albo ziarenka smaku wloszczyzna buraki i ziemniaki jak mi sie wszystko pogotuje to albo ocet jablkowy albo plaska lyzeczka kwasku cytrynowego i na koniec smietanka 30 miodzio wlasnie jem juz 2 dzien

a w jakiej dawce estrofem? ja miałam 2x1 i dodatkowo plastry z estradiolem. Te naturalne wspomagacze najlepiej od początku cyklu ale i teraz możesz włączyć, jak największe ilości - z orzechów brazylijskie, migdały, włoskie - jakie masz (byle nie ziemne), ryby tłuste - łosoś, halibut, a co do wina to cię zmartwię bo najlepsze czerwone wytrawne - lampka lub 2 dziennie.
I znowu jakaś nowość - fostimon to (chyba węgierski) odpowiednik menopuru - lek do stymulacji owulacji - dziwne, że na cyklu sztucznym ci zaproponowała:eek: ale może też jest w tym jakiś sens?
Jest jest ostatnio dziewczyna na forum fb miala endo budowane menopurem 75 i 1 raz od pol roku ma endo 9 a zawsze 5 -6 po zajebiscie zrobionej histeroskopi z wycieciem polipa i kutas jej wyciol w dodatku cale endo

@dzoasia przykladem cyklu tamizy z pecherzykiem i owulacja moze przed zabiegiem niech twoja cudowna doktor sprawdzi na usg ten zarodek. Jak widzisz moze sie tak zdarzyc ze na sztucznym cyklu jest owulacja. A u ciebie bylo cialko zolte wiec wiem ze to z jednej strony glupia nadzieja ale moze fajtycznie twoj kropek jest z cudownego naturalsa po transferze
kochana raczej nie jest bo po pierwsze nie rośnie jak trzeba, a po drugie beta na maxa przyhamowała (w ciągu tygodnia przyrost był tylko 200), zrobię jeszcze betę w poniedziałek dla pewności z badaniami do zabiegu i myślę, że albo stanie albo może zacznie w końcu spadać - ale nawet jakby zaczęła spadać to i tak nie ma większych szans, że sama dam radę się oczyścić. Oczywiście jeśli by się przyrost bety cudownie powiększył to bede alarmować :)

reklama
Ja robie na rosolku z ktorejs czesci kury do tego ziele angielskie pieprz ziarnisty duzo lisc laurowy troche czosnku, kostka rosolowa albo ziarenka smaku wloszczyzna buraki i ziemniaki jak mi sie wszystko pogotuje to albo ocet jablkowy albo plaska lyzeczka kwasku cytrynowego i na koniec smietanka 30 miodzio wlasnie jem juz 2 dzien
polecam zrezygnować z kostek rosołowych i kwasku cytrynowego. Zamiast kostek rosołowych/maggi/vegety możesz używać kozieradki i lubczyku - smak i zapach daja taki sam a bez chemii.

Do góry