reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

miliaa, mnie maz robil zastrzyki z gonalu. raz z jednej raz z drugiej strony.Mnie juz podczas pierwszej wizyty, czyli po 7 dniach lakarz naliczyl pecherzyki. Czulam je poprzez pobolewanie jajnikow.
Nawet nie wiesz jak si ciesze,ze wreszcie po tak dlugiej i kretej drodze przystepujesz do sedna sprawy :-)

reklama
Miałam podane zarodki 5 dniowe w 6dpt było b - 11 w 10 b - 40. Wszyscy tu macie w tym dniu już takie duże bety.... a ja takie sobie nic

Onlyone - ja marzę żeby mieć dom , ale ostatnio myślę , że dopóki w ciążę nie zajdę to myśleć o tym nie ma co , bo jak mówisz po cholerę mi dom jak nie ma go komu zostawić a koszt jest ogromny

Jo.M. - my mamy dom ale co z tego jak pusty i smutny. ja kupowalismy 5 lat temy to wybieralismy taki ktory bylby wystarczajaco duzy dla naszej rodzinki pelnej dzieci, a tu taki zwrot losu... Ja juz mysle ze jak nam sie nie uda to po co nam to wszystko.... tylko przypomina codziennie o naszych niespelnionych marzeniach

Lily- twój wynik moim zdaniem moze świadczyć o ciąży . Ja w 11dpt miałam tylko bete 100 i to przy blizniakach !!! A dziewczyny tez zazwyczaj miały po 300 przy mnogiej ciąży . Tak wiec nie panikuj jeszcze i powtorz bete za 2-3 dni i wtedy ważny jest przyrost .

Lili - myślę , że beta 40 to wcale nie jest zły wynik , radzę Ci powtórzyć badanie i spr. przyrost.

elala - Cóż mogę dodać , po prostu nie ma sprawiedliwości na tym świecie.

mistle - kobitko to super wiadomości. Jak masz możliwość dziś iść na bete to leć , ja bym już rano tam była na Twoim miejscu.;-)Kciuki zaciśnięte jak by co!!!!!!!!!

Agapl dzięki za kciuki i pozytywne myśli,a ty kiedy możesz znowu podejść do procedury? Mnie coś pobolewa dzisiaj brzuch jak na @:-(
Elala u mnie na odwrót, kupiliśmy mieszkanie z myślą,że jeśli będziemy w ogóle mieli dziecko to max 1 a tu teraz okazuje się,że za małe:-( a u Ciebie będzie dom pełen dzieci-wierzę w to:tak:
Napierajka życzę Ci z całego serca,żeby ta druga procedura przebiegła bezproblemowo i żeby wszystko się powiodło, ja miałam te same obawy,bo miałam tylko 2 komórki. Może powinni zmienić leki i wtedy będzie lepiej? Mi się wydaje,że u mnie gdyby miała dobrane lepiej leki to mogłoby pójść owocniej..
Lola216 kiedy u Ciebie następne podglądanko?Jak się czujesz?
Mistle moje serdeczne gratulacje!!

Witam wszystkie kobitki :-):-):-)

agapl
- witaj słońce :-). Naprawdę staram się myśleć pozytywnie - wierzę,że to pomaga ale czasem stres jest silniejszy ;). Masz rację,wierzyłam,że to forum przyniesie mi szczęście - przyniosło,więc już nic niech się nie zmienia ;-). Dziękuję.

miliaa
- no to nie może być inaczej w tym dniu :-). A ja chce u Ciebie po wizycie usłyszeć dobre wieści,że wszystko przebiega zgodnie z planem - książkowo-wzorowo :tak:;-). Co do zastrzyków,to ja robiłam na zmianę,raz po prawej,raz po lewej stronie - starałam się robić możliwie blisko pępka (słyszałam,że to najlepsze miejsce ale czy to prawda... ;)? Ważne też chyba,by zastrzyk robić wolno - myślę,że wówczas jest szansa na mniejsze siniaki - ja w sumie miałam całe 2 (jeden b. mały).

marcikuk
- Ty mi tu "plamy" nie dawaj ;-),tylko chce po wizycie przeczytać mega pozytywne wieści -innej opcji nawet nie zakładam.

gieniek...mnie to juz brzuch boli przy niektorych wkluciach, wiec spoko...ja jestem gotowa na naprawde duzo, zeby osiagnac cel:tak: gonapeptyl bralam 14 dni a teraz juz 6 diphereline, wiec juz prawie 3 tygodnie, zdarzylo sie narobic pare siniakow:-(
niestety nie pomoge przy dobraniu odpowiedniego lekarza w wwie, bo ja mieszkam 120km od wwy, tam gdzie Magdusia, w Radomiu...sama nad wyborem lekarza bede sie zastanawiac dopiero jak zajde w ciaze, bo narazie to wole nie zapeszac i sama nie mam pojecia kogo by tu mozna:baffled:

miliaa, mnie maz robil zastrzyki z gonalu. raz z jednej raz z drugiej strony.Mnie juz podczas pierwszej wizyty, czyli po 7 dniach lakarz naliczyl pecherzyki. Czulam je poprzez pobolewanie jajnikow.
Nawet nie wiesz jak si ciesze,ze wreszcie po tak dlugiej i kretej drodze przystepujesz do sedna sprawy :-)
agapl...dziekuje kochana za mile slowa! moj M. jak widzi igle to mdleje, wiec na niego nie ma co liczyc:-p ale sama sobie jakos radze, tylko wlasnie nie widzialam ktory lek gdzie strzykac, bo juz nie mam miejsca w dole brzucha, caly pokluty:tak: kochanie powiedz mi jeszcze, wizyte mialam w 7 dniu brania gonalu a potem kiedy? musialas dlugo czekac do punkcji?

Ostatnia edycja:
reklama
[FONT=&amp]Jestem załamana, znowu klapa. A taką już miałam nadzieje, tym bardziej, że w niedzielę i poniedziałek test wyszedł pozytywny. Dziś 10 dpt odebrałam wyniki i beta tylko 40. Ryczeć mi się chce, już nie mam siły. A taką z mężem mieliśmy wiarę, że może tym razem się uda….. [/FONT]

Jaka klapa???,kochana - ten wynik jest jak najbardziej pozytywny. Być może fakt,iż jest troszkę niższy może świadczyć o tym,że zarodek troszkę później się zagnieździł - przez co później organizm zaczął wytwarzać hormon ciążowy. Proszę mi tu nie panikować,tylko myśleć pozytywnie i czekać do kolejnego wyniku - jeśli beta przyrośnie odpowiednio,to tylko potwierdzi moje słowa :tak::tak:

Do góry