reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Ja zaczynam dopiero teraz powoli dupka odstawiac. Zależy od przypadku. Ale sama na własną rękę bym nic nie robiła tylko tak jak lekarz zaleci...

---27tc---
Dokładnie dlatego pojutrze niech ginek zobaczy czy łozysko juz tam ładnie się rozwineło i czy jest potrzeba brania ale tak jak napisałam ginek z kliniki napisała że nie ma potrzeby przyjmowania już.W sumie jak odstawie leki to będzie 16tc ale wiadomo że jakięś obawy są ;) no cóż zobaczy co powie ten na którego zmieniłam nowego ginekologa.

reklama
Przykro mi, ale tak jak piszesz plus jest taki ,ze możesz zaczynać z pierwsza miesiączka i nikt Ci tam grzebać nie bedzie.Ja dalej plamie i wyglada to na to co ostatnio i juz jestem załamana bo u mnie to sie ciągnęło ponad pół roku [emoji29]

"Będziesz szczęśliwa"-powiedziało Życie "...ale najpierw nauczę Cię być silną"
Idz kochana na bete i progesteron, moze tez usg? Nie czekaj. Mnie cos podkusilo i zrobilam ten test, gdyby nie to czekalabym do 24.10 na serduszko i wtedy dopiero bym szok przezyla. Lepiej sprawdzac wszystko na bierzaco i zawsze mozesz zwiekszyc leki w razie co. Puki co jeszcze sie nie smuc, plamienia sie zdazaja przeciez i moga trwac nawet kilka tygodni a z dzidzia wszytko dobrze. Mam nadzieje, ze wszystko sie dobrze skanczy ✊✊

Przyłaczam sie do zyczen ✊✊✊
@jasani jak bedzie do Ciebie dzwonila pielegniarka z wynikiem to powiedz jej niech zapyta lekarza czy mozesz przykwchac na powtorke za 2-3 dni. Moze sie zgodzi. Ja wczoraj myslalam, ze lekarz sie nie zgodzi na moja prosbe podejscia na naturalnym cyklu a jednak warto pytac. Pielegniarka podczas naszej rozmowy kazala mi chwile poczekac i zapytala sie od razu lekarza. Sprobuj, powiedz, ze sie boisz itp. Trzymam kciuki za same dobre wiadomosci.
Taki mam też plan. Zapytać nie zaszkodzi. Ja już upuściłam krwi. Muszę dzwonić między 13 a 14 i dowiadywać się jaki wynik. Idę też po południu do swojego lekarza. Może jednak da się namówić na zwolnienie. Jak nie to jutra czeka mnie pobudka o 4 rano :(

Przykro mi, ale tak jak piszesz plus jest taki ,ze możesz zaczynać z pierwsza miesiączka i nikt Ci tam grzebać nie bedzie.Ja dalej plamie i wyglada to na to co ostatnio i juz jestem załamana bo u mnie to sie ciągnęło ponad pół roku [emoji29]

Kochana myślę że powinnaś zbadać poziom progesteronu, ja też plamiłam na początku i też się bałam że to znów ciąża pozamaciczna, objawy podobne ( a raczej wyszukiwanie ich ) ale okazało się że miałam krwiaka , także nie musi to być nic złego. Daj znać co postanowisz.

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom

Taki mam też plan. Zapytać nie zaszkodzi. Ja już upuściłam krwi. Muszę dzwonić między 13 a 14 i dowiadywać się jaki wynik. Idę też po południu do swojego lekarza. Może jednak da się namówić na zwolnienie. Jak nie to jutra czeka mnie pobudka o 4 rano :(
U mnie w klinice sami dzwonia, mam nadzieje, ze uda Ci sie powtorzyc bete. Ja juz napewno nastepnym razem bede nalegac i mysle, ze w moim przypadku pojda juz na reke.
Trzymam kciuki za piekny wynik no i mam nadzieje, ze uda Ci sie zalatwic zwolnienie. Powiedz, ze nasz straszne mdlosci, wymiotujesz itp.

Tydzień temu był tylko pęcherzyk, ale chodzi mi o to ,ze ostatnio tez sie tak zaczęło od plamienia a potem przestał sie rozwijać zarodek

No rozumiem...a kiedy kolejna wizyta? Też bym radziła zrobić badania np.betę

---27tc---

reklama
Idz kochana na bete i progesteron, moze tez usg? Nie czekaj. Mnie cos podkusilo i zrobilam ten test, gdyby nie to czekalabym do 24.10 na serduszko i wtedy dopiero bym szok przezyla. Lepiej sprawdzac wszystko na bierzaco i zawsze mozesz zwiekszyc leki w razie co. Puki co jeszcze sie nie smuc, plamienia sie zdazaja przeciez i moga trwac nawet kilka tygodni a z dzidzia wszytko dobrze. Mam nadzieje, ze wszystko sie dobrze skanczy [emoji110][emoji110]

Ostatnim razem robiłam betę i progesteron a oni nawet mi nic nie dołożyli, wiec teraz sama sobie dołożyłam luteiny, jeśli na usg bedzie wszystko dobrze to poproszę o prolutex a jeśli są tam jakieś opóźnienia to wszystko jasne, nawet konskie dawki leków mi nie pomogą...

Do góry