reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
Nawet jakby to było za dużo, to rzez krótki okres czasu nie przedawkujesz :)
Możesz po dwóch tygodniach zbadać poziom kwasu foliowego, homocysteiny i wit b12 i zobaczysz jak wyjdzie - jeśli czegoś będzie za dużo to zmniejszysz dawki, ale jeśli homocysteina nie spadnie odpowiednio nisko to jak bym brała dalej tyle tej wit b12 :)

Dziekuje Ci dobra kobieto niech ci los w dzieciach wynagrodzi!!! Najlepiej dużej ilości [emoji3].

Napijmy sie za to [emoji485]

Kochana jesli masz mutacje mthfr przepraszam bo nie pamietam to odstaw femibion bo on ma w sobie mieszanke syntetyku z metylowanym czyli syntetyk blokuje wchlanianie metylu. Sam kwas metylowany biore swansona w zaleznosci od wynikow albo 400 albo 800 mg. Jak bede w domu to napisze ci nazwe witamin dla kobuet starajacych sie i w ciazy z samym metylem.
Ja ostatnio sprawdzalam wyniki i tak narazie nie biore b12 bo mam 300 ponad norme wit b6 tez nie zostaje na samym metylowanym kwasie foliowym.
I fertil oil tez nie bede zamawiac bo wit d na poziomie 49.5 wiec dawka 4000j dwa razy dziennie to za duzo nawet raz tez jest zbedne. Musze poszukac czegos czym moge to zastapic
Nie mam żadnych mutacji tylko Pasnik pytal jaki kwas foliowy biore wiec mowie ze fenibion natal 1 a ten ze oprocz tegi moge sobie jeszcze brac metylowy 5 mg

Cześć dziewczyny.... dawno mnie nie było musialam naładować akumulatory.... Ale sama nie wiem czy mi się udalo ostnio przechodzę burzę hormonów... czasami mam już dość wszystkiego, wizyt , czyli sory za stwirdzenie rozkaraczania nóg kilka razy w tygodniu a nawet mąż mnie denerwuje bez większych powodów. A czasami wiem ze musi być dobrze. Po punkcji miałam hiperke co wspominAm strasznie a teraz w piątek mam wziąć dwie kropeczki. Tylko się tak zastanawiam nad tym endometrium ile ono powinno mieć, wczoraj miałam 9.1 myślicie że to dobry wynik ???

reklama
Do góry