reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
Ja całe życie mieszkałam w Gliwicach a teraz od 3 lat na wsi pod Gliwicami i kocham wiejskie życie :)

Moi rodzice są spod Solowej Woli ale ja już się na śląsku urodziłam :) Może mamy szczęście do ludzi ale zawsze na śląsku spotykam zajefajnych :)
no na śląsku zalezy jak sie trafi ja jestem tak zwana slazaczka z dziada pradziada i tez mieszkamłam na wsi pod Rybnikiem kazdy kazdego zna itd. za to Rybnik to jakas masakra jak masz szczescie trafisz na zyczliwych jak pecha to na ludzi psychicznych..ale tak jest wszedzie..jak dla mnie najgorzej jest jak spotka die polaka w de... to jakas masakra wiekszosc zazdrosci zawisci ...prosisz o pomoc i nic ...sa wyjatki ale bardzo mało...pozdrawiam Gliwice :)

Napisane na HUAWEI TAG-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Ja sie dziś wkur... ostatnii w posiewie z pochwy wyszedl mi paciorkowiec i bardzo dużo pałeczek kwasu mlekowego. Dostałam na to 3 leki w tym jeden zel dowcipny. Dziś odebrałam wynik i kur...zas bakterie. Teraz ecoli i enteroccocus feacilius i zadnych paleczek kwasu mlekowego a kur....caly czas lykam provag. Antybiotyki nawet dobre bakterie mi zwalczyly i pewno przez to nowe dziadostwo. Już wyslalam wymaz do kliniki zeby mi recepte przepisali ale jestem w szoku bo właśnie jak kiedys walczylam 8 m-cy z bakterismi to myslalsm ze dobry wynik zawdzieczalam provagowi ktorego bralam przy ostatniej kuracji. Teraz bede lykac ze 2 dziennie, zamówiłam tabletki zuravit i tak sie zastanawiam czy nie próbować leczyć tego bez antybiotyku wlasnie probiotykiem, żurawiną. Nie wiem już koźwa. A podmywam sie w dobryn kierunku, za kazdym razem mam nowy recznik. Jestem.wsciekla

Zastanawiające jest, że w naszym przypadku o higienę dba się chyba ze zdwojoną siłą, uważa na wszystko a i tak często wychodzą różne bakterie, itp. A jak któraś dziewczyna naturalnie zachodzi to zazwyczaj nie wie w ogóle co to posiew i nigdy przed ciążą go nie robiła (oczywiście nie wszystkie, ale duża część taka jest). Daj znać co tym razem lekarz Ci zalecił.

Ja sie dziś wkur... ostatnii w posiewie z pochwy wyszedl mi paciorkowiec i bardzo dużo pałeczek kwasu mlekowego. Dostałam na to 3 leki w tym jeden zel dowcipny. Dziś odebrałam wynik i kur...zas bakterie. Teraz ecoli i enteroccocus feacilius i zadnych paleczek kwasu mlekowego a kur....caly czas lykam provag. Antybiotyki nawet dobre bakterie mi zwalczyly i pewno przez to nowe dziadostwo. Już wyslalam wymaz do kliniki zeby mi recepte przepisali ale jestem w szoku bo właśnie jak kiedys walczylam 8 m-cy z bakterismi to myslalsm ze dobry wynik zawdzieczalam provagowi ktorego bralam przy ostatniej kuracji. Teraz bede lykac ze 2 dziennie, zamówiłam tabletki zuravit i tak sie zastanawiam czy nie próbować leczyć tego bez antybiotyku wlasnie probiotykiem, żurawiną. Nie wiem już koźwa. A podmywam sie w dobryn kierunku, za kazdym razem mam nowy recznik. Jestem.wsciekla
Znam to z autopsji. Lekarka mi wprost powiedziała ze antybiotyki muszę brać choćbym się miała wykończyć (bardzo zle sie w pewnym momencie czułam) żeby utrzymać ciążę ale wie ze do końca ciąży mnie nie wyleczy bo w ciąży bakterie wyleczyć to prawie niemożliwe. Ryczalam wtedy jak głupia. Ja bralam Trivagin tez nie pomógł. W poniedziałek robię kolejny posiew i juz się boję, teraz mam ecoli i jeszcze jedna jakas bakterie. Powiedzialabym ze lekkie w porównaniu do tego co miałam juz...

---26tc---

Dziewczyny, zrobilam test i tez jest negatywny :( Mialam jechac kupic z innej firmy ale chyba pojade do kliniki, moze wyprosze tam skan lub bete. Tylko nie wiem czy w ogole dzisiaj czynne. Nienwytrzymam tak bezczynnie siedziec. Czy to mozliwe, ze stracilam malenstwo i nawet tego nie poczulam?? W poniedzialek ma sie niby zaczac 6tc. Normalnie zalamalam sie :(
Podjedz do kliniki...

---26tc---

moj gin powiedział mi ze trzeba zakwaszac organizm i miejsca intymne..i ze myc sie w okolicach intymnych zelem dla dzieci bo takie najlepsze..ja swego czasu tez miałam.rozne dziadostwa piłam wode z ogorkow kiszonych i globulinki dopochwowo..z tym ze miałam tylko bakterie ...a z tym paciorkowcem to nie wiem..

Napisane na HUAWEI TAG-L21 w aplikacji Forum BabyBoom
Paciorkowiec to też bakteria

---26tc---

Zastanawiające jest, że w naszym przypadku o higienę dba się chyba ze zdwojoną siłą, uważa na wszystko a i tak często wychodzą różne bakterie, itp. A jak któraś dziewczyna naturalnie zachodzi to zazwyczaj nie wie w ogóle co to posiew i nigdy przed ciążą go nie robiła (oczywiście nie wszystkie, ale duża część taka jest). Daj znać co tym razem lekarz Ci zalecił.
To prawda moja przyjaciółka mieszka w dużym mieście i czegos takiego jak posiew po prostu nie robią...a ciąża rozwija się super.

---26tc---

reklama
Biedaku! A nie moga przepisac 5 antybiotykow naraz?:) tak dla lepszego efektu:p a tak serio to meza leczysz tez? Moze w tym problem...?
Zawsze miałam z nim antybiotyk a teraz nie chce zeby bral bo oslabia jakos nasienis a myślę ze gdzieś za miesiac, dwa bedzie punkcja. On wczoraj sobie zrobil wymaz tez i zobaczyny tylko ze my podczas mojego leczenis uzywalismy gumek

Do góry