reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
Powiedzcie proszę jak zachowalyscie się po transferze (pytanie do tych, którym się udalo) Ja przy poprzednich podejsciach cały czas leżała. Teraz mam 3-latka i niestety nie mogę sobie na to pozwolić. Muszę zrobić obiad i trochę ogarnąć dom. Oczywiście nie przemeczam się i nie dzwigam. No ale teraz zaczynam się martwić,czy nie ma jakiegoś negatywnego wpływu...

Juz po. Żywia jednak ciut mniejsza przy dokladnych pomiarach. W normie :)
Natomiast nie wykazuje checi obrocenia się. No trudno, dla dziecka dam sie nawet pokroic :)
Za to reszta ok: przeplywy, pomiary itd. Troche sie uspokoilam :)

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Dziewczyny do kiedy brałyscie "Duphaston" (progesteron) w ciązy ja mam odstawić w 15 tyg a mogę sama brać sobie dłużej? niz kazała ginek? jak byłam w srode u siebie w miescie u ginka to powiedział bym przyjmowała luteine dalej ale mowie mu ze już mam od 3 tyg odstawioną i miałam zastapioną zastrzykami "Prolutex" ktore tez juz wybrałam i progesteronu został mi tylko duphaston czy po odstawieniu (progesteronu) powinno się zrobic badnie krwi zeby wiedziec czy powinno sie odstawić?Dziewuszki te które maja juz jakieś pojecie prosze o rade :)
Ja wczesniej skonczylam leki.ok 12tyg?

Powiedzcie proszę jak zachowalyscie się po transferze (pytanie do tych, którym się udalo) Ja przy poprzednich podejsciach cały czas leżała. Teraz mam 3-latka i niestety nie mogę sobie na to pozwolić. Muszę zrobić obiad i trochę ogarnąć dom. Oczywiście nie przemeczam się i nie dzwigam. No ale teraz zaczynam się martwić,czy nie ma jakiegoś negatywnego wpływu...
O ile nie dzwigasz, nie wieszasz firanek, nie biegasz w maratonie to zyj normalnie. Nie oddasz dziecka przeciez nikomu zeby polezec. Moze mniej go podnos, raczej wez na kolana jak siedzisz. Trzymam kciuki :)

O ile nie dzwigasz, nie wieszasz firanek, nie biegasz w maratonie to zyj normalnie. Nie oddasz dziecka przeciez nikomu zeby polezec. Moze mniej go podnos, raczej wez na kolana jak siedzisz. Trzymam kciuki :)

Właśnie w tym rzecz, ze bardzo pragnę mieć drugie dziecko ale nie kosztem pierwszego. On jeszcze tak bardzo mnie potrzebuje. Być może za wcześnie się zdecydowałam na kolejne podejście. Ale jak by się człowiek tak miał zastanawiać i analizować to nigdy by nie było odpowiedniego momentu.

Juz po. Żywia jednak ciut mniejsza przy dokladnych pomiarach. W normie :)
Natomiast nie wykazuje checi obrocenia się. No trudno, dla dziecka dam sie nawet pokroic :)
Za to reszta ok: przeplywy, pomiary itd. Troche sie uspokoilam :)

Kochana jeszcze ma troszkę czasu więc może uparciuszek się obróci...
To ile ci waży mała księżniczka!?
Ja bym chciała cc więc wiesz...

ET: 07.04.2017 [emoji173][emoji173][emoji173][emoji173]

reklama
Właśnie w tym rzecz, ze bardzo pragnę mieć drugie dziecko ale nie kosztem pierwszego. On jeszcze tak bardzo mnie potrzebuje. Być może za wcześnie się zdecydowałam na kolejne podejście. Ale jak by się człowiek tak miał zastanawiać i analizować to nigdy by nie było odpowiedniego momentu.
Przeciez nie musisz robic tego losztem.pierwszego. To chyba jak w naturalnej drugiej.ciazy. Trzeba troszke mniej sie wysilac i mniej podnosic, ale zyc normalnie, chyba ze sa.komplikacje wtedy metoda zajscia w ciaze nie ma znaczenia. A ile ma pierwsze dziecko?

Do góry