reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Ona sama była w dużej kropce. Naprawdę, jak zawsze była zdecydowana i stanowcza, praktycznie od razu plan i działamy tak dzisiaj nie wiedziała co powiedzieć. Kurde było się nie pocieszać to bym miała jasną sytuację, że gucio z tego będzie.
Ja raczej nie nastawiam się na nic dobrego, wręcz chciałabym już mieć jasność, że nic z tego i nie zastanawiać, się, że może jeśli będzie ciąża to to dzieciątko może mieć jakieś poważne wady genetyczne :(
No właśnie. Trzymam kciuki za rozwój sytuacji w koncu w jedną lub druga strone

reklama
A ja wlas ie wyszlam z pierwszej wizyty monitorujacej. A wiec tym razem pęcherzyków duzo... na pewbo powyzej 10 i juz przestalam liczyc, nie bylo mojej dr tylko jakas inna i troche mnie nastraszyla hiperstymulacja... takze zmniejszamy dawki,i dzis jest 5 dc a ja juz wzielam pierwszy orgalutran... jakby wszystko poszlo po myśli i hormony troche zwolnia to punkcja pewnie w poniedzialek.
O skubana niezłą masz produkcję :) Cos szybko by ta punkcja była jeśli w pon bo to dopiero 10dc?? A wiesz mniej więcej jakiej wielkości masz te pęcherzyki??

Dziewczyny czy kazda z Was przed ivf byla badana na różyczke? Ja mam + i - tzn ze nie bylam chora i mam malo tych przeciwcial,a szczepiona bylam. Moja prowadzaca dr powiedziala ze jak lekarz rodzinny wystawi mi zaswiadczenie ze bylam szczepiona to mozemy podchodzic do ivf a dzis bylam u innej dr i ona powiedziala ze jest taki wynik to trzeba sie do szczepic i odczekac 3 miesiace... co o tym sadzicie?

O skubana niezłą masz produkcję :) Cos szybko by ta punkcja była jeśli w pon bo to dopiero 10dc?? A wiesz mniej więcej jakiej wielkości masz te pęcherzyki??
Jasne chyba ok 5 11mm i duzo 7 mm 9 mm i 10 mm mniejszych juz nawet nie liczyla. Tylko mowi ze hornony z krwi bardzo wysokie i trzeba skracac stymulacje... ale jak dzis maja po ok 11 to chyba do poniedzialku to jeszcze maja szanse sporo podrosnac??

Dziewczyny czy kazda z Was przed ivf byla badana na różyczke? Ja mam + i - tzn ze nie bylam chora i mam malo tych przeciwcial,a szczepiona bylam. Moja prowadzaca dr powiedziala ze jak lekarz rodzinny wystawi mi zaswiadczenie ze bylam szczepiona to mozemy podchodzic do ivf a dzis bylam u innej dr i ona powiedziala ze jest taki wynik to trzeba sie do szczepic i odczekac 3 miesiace... co o tym sadzicie?
Ja byłam badana. Tyle, ze ja różyczkę przechodziłam jak byłam mała wiec nie doradzę

reklama
Do góry