reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Jezeli masz niedobory kwasu foliowego to warto jesc duzo zielonych warzyw: szpinak, jarmuz, salate, szparagi, brokuly, kapuste, brukselki tip.
Ja codziennie robie sobie smoothie z szpinakiem lub jarmuzem. Tak mi najlepiej wchodzi :)
oprócz tego w pomarańczach jest dużo kw foliowego ;) a teraz sie zacznie sezon :D

reklama
Mruch a ile dziennie masz brac tych kapsułek? Bo tu jest bardzo mała dawka tej metylokobalaminy (tylko 100ug, a w niektórych preparatach jest aż 5000ug)... No i kwas foliowy jest pół na pół metylowany z syntetycznym, reszta wit tez syntetyczna...

A masz taki przykładowy preparat 5000ug. Powiedział mi lekarz ze podwójną dawkę dzienna mam brać.

Zobacz załącznik 824423 Dziewczyny pokusiłam sie dzisiaj o sikacza. 7 dpt i widać słabą krechę, ale widać! Całą noc śniły mi się pozytywne testy i chyba sobie wyśniłam :)
Suuuper wiesci! Wiedzialam, ze wyjdzie pozytywny. Beta to juz tylko formalnosc. Zrob sobie jeszcze test jutro albo po. Do bety jeszcze sporo czasu a z pozytywnym testem spokojnie sie czeka :)

reklama
Hej jestem juz po amiopunkcji nie było tak źle wyniki za trzy tygodnie, ale babeczka która była przedemną tak krzyczała z bólu aż miałam problem zwypełnianiem papierków do podpisania tak mi się ręce trzęsły. Weszłam do gabinetu i doktor powiedział że pacjętka przedemną miała bardzo mało wód płodowych i nie udało się ich pobrać , kłuli ją pare razy.

Do góry