reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Ale ja też się tam leczę. Miałam IVF w 3 klinikach i tylko w jednej mi spisywali
Tak naprawdę to chyba zależy od lekarza - u mnie jeden dawał, drugi nie... w ogóle z wizyt rzadko kiedy coś dostaję, a jak chodzę do mojej Pani do zawsze dotaję zdjęcie z dokładnym opisem, nawet jak to były tylko szybkie monitoringi, za które płaciłam 60zł (a normalna wizyta u niej kosztuje 250)

reklama
Dlatego myślę że musi byc umiar we wszystkim. Jak się leży non stop też nie za dobrze. Ale jak ktoś ma stresująca pracę albo tam dźwiga to zdecydowanie trzeba odpuścić. Życzę Ci w końcu być w wymarzonej ciąży, tyle już się nacierpialas :-*
Już teraz to odpuscilam...
Nie myślę nawet o tym, że mogę być w ciąży bo tak czy siak tak się nie stanie...nie czuję, że coś mi się tam przykleily..
Ale gdyby test był pozytywny ryczałabym w nieboglosy że szczęście..
No cóż innym dane od razu innym po ciężkiej walce

Tak naprawdę to chyba zależy od lekarza - u mnie jeden dawał, drugi nie... w ogóle z wizyt rzadko kiedy coś dostaję, a jak chodzę do mojej Pani do zawsze dotaję zdjęcie z dokładnym opisem, nawet jak to były tylko szybkie monitoringi, za które płaciłam 60zł (a normalna wizyta u niej kosztuje 250)
No nie wiem, ja zawsze dostawałam i zdjęcie usg, i na karcie spisane parametry. Może to dlatego, ze ja tylko jadę na do Łodzi na punkcję i transfer? Nie wiem/ ale jak się pytasz co i jak to powinni odpowiedzieć. W końcu my decydujemy o naszych ciałach.

Humanistka :) ja scislowiec. Moja mamaatmy uczy. Ja tez chcialam ale mama mi nie pozwolila.

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Powiedzcie mi dziewczyny jak długo lezalyscie czy odpoczywalyscie po transferze? Nie wiem kompletnie jak mam się zachować żeby było dobrze :-( :( czy tylko leżeć czy obiad mogę zrobić. Czy się schylać czy nie. Jaka schiza.
Nie ma reguły. Jedne leza inne wracaja do pracy. Ja po pierwszym transferze l4 i lezalam, oszczedzalam sie- i sie nie udalo. Po drugim pojechalismy z mezem na weekend w gory- spacerowalismy i po weekendzie wrocilam do pracy i transfer udany [emoji4]

Napisane na LG-D855 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Humanistka :) ja scislowiec. Moja mamaatmy uczy. Ja tez chcialam ale mama mi nie pozwolila.

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom
Ale tak kocham te moje swietliczaki. Rozpiętość wieku od 5-9 lat, ale są kochani.
Wiem co mama ma na myśli chyba, nie chce rozpętać dyskusji wiec w język się ugryze :) każda praca ma swoje plusy i minusy.

Do góry