reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Jasne że się podzielę. Niektóre może głupie ale co tam...

1. Jakie badania można teraz zrobić
2. Może badanie skurczów macicy
3. Badanie NK
4. Podobno są jakieś zastrzyki wyciszające macice
5. Menopur na mnie nie działa co więc proponuje
6. Podobno najlepsze efekty daje purgeon podczas stymulacji
7. Ostatnio dawki były zdecydowanie za niskie chcę większe i ich regulację w razie potrzeby podczas wizyt kontrolnych usg bo ostatnio nie były zmieniane mimo mamłaj ilość pęcherzyków i nie byłam informowana ile ich jest
8. Może jednak THS za wysokie mam
9. Może zarobki trzymać do 5 doby.
10. Może więcej wlewów z intralipiu niż jeden
11. Czy akupunktura też podczas stymulacji?
12. Czy nie lepiej naciąć osłonkę
13. Gonapeptyl podobno sprawia lepsze ukrwienie macicy i endometrium więc może warto
14. Acard podobno pomaga może warto
15. Może użyć zamiast tabletek plastry z estrdiolem bo podobno są lepsze
16. No i najważniejsze. Co mogło pójść nie tak?

Tyle co sobie wymyśliłam żeby zająć głowę.

Bardzo dobrze nie daj się ja też się nie dam!!!
Ten zastrzyk wyciszający macicę to atosiban. Mi dr G za każdym razem proponuje nacięcie osłonki. Co do NK i intralipidu to pewno odeśle Cię do immunologa. A jakie masz TSH?? Acard jest bez recepty i ja brałam rano fragmin a wieczór acard a teraz miałam i plastry i eftrofem

reklama
No Np. Mi po gonapeptylu zrobiła się torbiel. Okazało się, ze mój organizm nie reaguje na gonapeptyl tak jak trzeba, czyli dostatecznie mocno nie wycisza mi jajników. Teraz będę brała tylko jeden zastrzyk, wiec raczej nie stanie się nic Złego:) Ciszę się, ze przystąpiłas z takim zacięciem do tego i masz w sobie tyle woli walki.
Tak poza tym mi na każdej wizycie lekarz mówił ile mam pęcherzyków i mi je pokazywał. Na kartę stymulacji Ci nie wpisywał ilości?
w gyncentrum tego nie robią, tylko usg a na karcie stymulacji są tylko rozpisane leki

Hej mam pytanie! ? dziś jest 8 dzień po transferze nie wiem co myślec bo jak nigdy mnie wysyfilo.... nie mam możliwośći zrobić bety... Czy mialyscie może problemy skórne??

Powiedzcie mi dziewczyny jak długo lezalyscie czy odpoczywalyscie po transferze? Nie wiem kompletnie jak mam się zachować żeby było dobrze :-( :( czy tylko leżeć czy obiad mogę zrobić. Czy się schylać czy nie. Jaka schiza.

Ja parę dni bardziej się oszczedzalam. Ale nie lezalam non stop. Myślę że spokojnie mozesz zrobić obiad tylko nie podnos ciężkich garnków :p Nachylalam się ba! Sama sobie nawet wiązalam sznurówki :-D Nawet po 3 przysiady robilam dziennie :-) L4 mialam tylko w dniu transferu i pierwszy dzień po a potem normalnie chodzilam do pracy. Mam pracę biurową. Do bety nie robilam dużych zakupów i nie mylam podłogi. Pierwszy transfer nieudany, drugi udany :-) Myślę że nie warto schizowac :-)

Ja parę dni bardziej się oszczedzalam. Ale nie lezalam non stop. Myślę że spokojnie mozesz zrobić obiad tylko nie podnos ciężkich garnków [emoji14] Nachylalam się ba! Sama sobie nawet wiązalam sznurówki :-D Nawet po 3 przysiady robilam dziennie :-) L4 mialam tylko w dniu transferu i pierwszy dzień po a potem normalnie chodzilam do pracy. Mam pracę biurową. Do bety nie robilam dużych zakupów i nie mylam podłogi. Pierwszy transfer nieudany, drugi udany :-) Myślę że nie warto schizowac :-)
W moim przypadku pierwsze 4 dni leżałam transfer nie udany,kolejny transfer leżałam szczerze aż do bety i również transfer nie udany. Teraz jestem już po 3 i tylko 4 dni leżałam, a w 5 poszłam do roboty. Ciężko dość pracuje i powiem co ma być to będzie....wszystko w rękach Boga. Najdziwniejsze to, że w pierwszej mojej klinice po transferze kazali normalnie funkcjonować, latać do pracy i również 2 transfery nie udane
...

Napisane na E6653 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
W moim przypadku pierwsze 4 dni leżałam transfer nie udany,kolejny transfer leżałam szczerze aż do bety i również transfer nie udany. Teraz jestem już po 3 i tylko 4 dni leżałam, a w 5 poszłam do roboty. Ciężko dość pracuje i powiem co ma być to będzie....wszystko w rękach Boga. Najdziwniejsze to, że w pierwszej mojej klinice po transferze kazali normalnie funkcjonować, latać do pracy i również 2 transfery nie udane
...

Napisane na E6653 w aplikacji Forum BabyBoom

Dlatego myślę że musi byc umiar we wszystkim. Jak się leży non stop też nie za dobrze. Ale jak ktoś ma stresująca pracę albo tam dźwiga to zdecydowanie trzeba odpuścić. Życzę Ci w końcu być w wymarzonej ciąży, tyle już się nacierpialas :-*

Do góry