reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

reklama
Mnie dziś mama na in vitro namawiała, no i namówiła . Nie chciałam jej mówić o naszych problemach bo chciałam ja chronić przed niepotrzebnym jej stresem. Powiedziała, że nie ma co czekać i jak nam jeszcze nie wyszło to powinniśmy zrobić in vitro.

Wsparcie w najbliższych jest bardzo ważne. Dobrze jeżeli mama czy przyjaciółka wiedza, popierają i mogą potem wysłuchać i przytulić.

Mi kazala Pani doktor przyjechać między 7-9 dc. Czyli w poniedziałek mykam jako mój 9 dc. Od pierwszego dnia cyklu biorę 3x1 estrofem i 1 tabletke rano i pół w południe encortonu. Przed wizytą dwie godziny wcześniej pobranie krwi do badania CHYBA estriadolu:) a u Ciebie jaka sytuacja?

Ja jestem umowiona na wizytę we wtorek czyli w 12dc. Estradiol też mam zbadać , ale zrobię to dzień wcześniej, bo wizytę mam o 8:00. Od 3dc biorę lek progynova (3 tabletki dziennie)- to coś podobnego do estrofemu. Encortonu nie mam bo na tą chwile wydaje się że nie jest u mnie potrzebny. No i witaminy, które dziewczyny zachwalaly - Ferti Formula Oil (ułatwiające zagniezdzenie zarodka). Może uda się w tym samym czasie transferowac i betowac :)

Jestem po badaniu.

Mamy sie dobrze, obie. Rośniemy jak na drożdżach i chyba aż za dobrze. Jutro 29tc a Żywia waży 1,7kg... Pytałam jakiej wagi urodzeniowej mam się spodziewać więc lekarz powiedział, że jeśli dalej będzie przybierać w tym tempie to... 4,5 :D:D:D Ale mam się nie przejmować, bo na razie jest ułozona główką w górę i jeśli szybko się nie przekręci to póxniej nie bedzie miała miejsca, więc raczej cc :D:D:D

No ogólnie to się trochę zestrachałam :)

Najważniejsze, że wszystko jest dobrze. Duża dziewczynka to więcej obszaru do calowania :)

reklama
Do góry