reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

No więc u mnie tak...
Jajniki i jajowody czyste, nie ma powodu do niepokoju. Mojemu życiu nic nie zagraża. W macicy nic się nie poroniło... Ale... Jest 2 pęcherzyki, z czego jeden zdegradowany i niekształtny (ten był widoczny na usg pęcherzykowym, kiedy jeszcze wsio było ok). Jest i drugi. Bardzo ładny, okrągły i nie wygląda na obumarły, więc pewnie dlatego beta nadal rośnie, ale jak na swój wiek jest o wiele za mały więc może się okazać, że to jest puste jajo. Co najdziwniejsze... Na któryms jajniku (już nie pamiętam na którym, bo za dużo emocji naraz) piękne, unaczynione duże ciałko żółte, świadczące o owulacji... NA CYKLU SZTUCZNYM. :errr: (no chyba, że to sie zdążyło zdarzyć po odstawieniu leków:confused2::confused2::confused2:) I to pewnie dzięki temu drugi pęcherzyk nie obumarł, bo ono produkuje progesteron.
Szczerze mówiąc na tym usg pęcherzykowym w klinice coś jakby mignęło mi w tym właśnie miejscu, ale już nie dopytywałam lekarza bo skubany to usg zrobił chyba w 5 sekund i chyba w euforii wybiegł do męża, więc postanowiłam, że zachowam to dla siebie i najwyżej będzie niespodzianka.
Czyli plan jest taki, że dopóki beta rośnie nie można nic zrobić. Jutro mam powtórzyc i napisac smsa do mojej Pani:) Odpisze mi co dalej, a tak czy inaczej wstępnie wizyta za jakis tydzien.
No i dostałam l4 z kodem B :p
I niech mi ktoś powie, że nie jestem nienormalna :p
No to niezle a ja obstawialam wczesniej ze drugi pecherzyk bedzie. Super jak wspomnialas mi o telenoweli na fb to tak sobie pomyslalam pewnie jest ciaza ale nie bede pytac poki nie przeczytam. Silny twardziel jest to i podgoni ze wzrostem jak mu juz nie bedziesz aplikowac lekow na poronienie. A co lekarka powiedziala o tych lekach nie zaszkodza w rozwoju zarodka?
Super super kochana gratuluje i trzymam kciuki za silacza :*

reklama
No to niezle a ja obstawialam wczesniej ze drugi pecherzyk bedzie. Super jak wspomnialas mi o telenoweli na fb to tak sobie pomyslalam pewnie jest ciaza ale nie bede pytac poki nie przeczytam. Silny twardziel jest to i podgoni ze wzrostem jak mu juz nie bedziesz aplikowac lekow na poronienie. A co lekarka powiedziala o tych lekach nie zaszkodza w rozwoju zarodka?
Super super kochana gratuluje i trzymam kciuki za silacza :*
o te leki w sumie zapomniałam dopytać, ale tak czy inaczej ta wiz była nieplanowana a siedziałam ponad pół godziny, nie chciałam przeginać, bo ona ma takie napięte grafiki, że fiks. Na szczęście wzięłam tylko te 2 co mi dała tamtym razem, tych wczorajszych już nie brałam, uff :) Ale kochana tak, jak pisałam - dziś by był 30dpt a pęcherzyk jest malutki, nic w nim nie było widać, jakby wsio było dobrze, to by chociaż maleństwo było widać, nie wspomnę już o tym, że i na serduszko czas. Będzie co ma być, ja obstawiam łyżeczkowanie w przyszłym tyg a jeśli sie okaże inaczej to chyba mu dam na imie Jezus albo Matka Boska :D

Dziewczyny co brałyscie bierzecie na przeziebienie w ciązy. Ja czuje na razie bol i drapanie w gardle i katar masakra ;/ chcialam na jutro isc do rodzinnej nie ma miejsc ;/ a chcialam do innego nie mozna bo moja jest doktorka nosz kur*** juz nie chcialam sie klucic z babami przez tel, musze sie jutro gin na wizycie zapytac co moge brac , na razie to pije wode z cytryna i mleko z miodem piłam na cieplo wieczorem jeszcze raz wypije ale dodam masla i czosnku, a jeszcze zobaczylam ze wyskoczylo mi cos na oku na galce bialej jakby tluszczak jak dotykam to boli ;/ a wizyty na NFZ sie czeka miesiacami więc w poniedzialek ide prywatnie do okulisty dzis jakiś pech ;/...

Dziewczyny co brałyscie bierzecie na przeziebienie w ciązy. Ja czuje na razie bol i drapanie w gardle i katar masakra ;/ chcialam na jutro isc do rodzinnej nie ma miejsc ;/ a chcialam do innego nie mozna bo moja jest doktorka nosz kur*** juz nie chcialam sie klucic z babami przez tel, musze sie jutro gin na wizycie zapytac co moge brac , na razie to pije wode z cytryna i mleko z miodem piłam na cieplo wieczorem jeszcze raz wypije ale dodam masla i czosnku, a jeszcze zobaczylam ze wyskoczylo mi cos na oku na galce bialej jakby tluszczak jak dotykam to boli ;/ a wizyty na NFZ sie czeka miesiacami więc w poniedzialek ide prywatnie do okulisty dzis jakiś pech ;/...
łyknij może apap - paracetamol ma właściwości przeciwzapalne to może i przeziębienie pomoże zwalczyć, mniej dziecku zaszkodzisz jedną tabletką niż męczeniem się

łyknij może apap - paracetamol ma właściwości przeciwzapalne to może i przeziębienie pomoże zwalczyć, mniej dziecku zaszkodzisz jedną tabletką niż męczeniem się
Kochana jeszcze nie ma tragedii ;) dobrze ze goraczki nie ma i kaszluj pojde chyba niedlugo polezec wannie ale po "Pierwszej Miłości" ;) i wypije mleczko z miodem maslem i czosnkiem rozgrzeje sie pojde do wyrka i bede lezec już ;)

reklama
Do góry