reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

reklama
DOWCIP NA DZIŚ ;)

Po mszy z kościoła wychodzą dwie staruszki i rozpoczynają rozmowę. Pierwsza mówi:
- Pani, ta dzisiejsza młodzież to taka niewychowana, a jak się ubierają, co na głowach mają z jednej strony czerwone z drugiej zielone... straszne..
Na to druga:
- Pani, to jeszcze nic. Wczoraj wieczorem wracam od wnuczki i wchodzę do jednej windy, a do drugiej młoda para. Jeszcze się drzwi nie zamknęły do ich windy, a słyszę:
- Jak wykręcisz żarówkę to wezmę do buzi.
Pani - SZKŁO ŻRĄ, SZKŁO ŻRĄ! I do tego GORĄCE!

Last Time - ty to masz talent ...... znow usmilam sie do lez i choc na chwilke zapomnialam o mojej malenkiej trosce. Skad ty bierzesz te dowcipy? naprawde dobre!!!
No to wielkie odliczanie rozpoczete!

elala - jeśli "moje" dowcipy sprawiają,że na Waszych buziach pojawia się mówiąc kolokwialnie tzw. "Banan" ;) i nawet zastrzyki dzięki temu idą szybciej,to jestem dzięki Wam ALL HAPPY :tak::tak::tak:

Co do temperatury,to u mnie chyba coś jest nie tak - ciągle mi zimno,temperatura wciąż niska. Jedynie rano zmierzyłam w pochwie to było 37,01 ale pod pachą już znacznie gorzej :wściekła/y:

reklama
last tme, to nie ja miałam zarodeczek 8B chyba Kate... Ja nawet nie wiem jaki zarodek mi podali, choć na ostatnim zdjątku napisali 5% fr , więc jeśli się nie mylę to kl A.
Kochane dziewczynki chyba musze chyba zrobić szkolonko z mierzenia tempki... jeśli sa chętni, to bardzo proszę.
Ponieważ nasz obecny "stan" nieco rózni się od fizjologicznego, mierzenie temp pod pachą, albo pod językiem nie ma najmniejszego sensu. Myślę, ze większość z Was (ja też) dostała m.in. progesteron dopochwowy, bo on ma specyficzne miejscowe działanie w okolicach miednicy małej - czyli np macicy (gdzie jest bardzo pożądany dla chcących zaciążyć). Dlatego wiarygodne pomiary mają miejsce w pochwie ew. odbycie.
Ja rano zmierzyłam tempkę w pochwie - wynik 37,2 a pod pachą 36,5.Poza tym bardzo ważne jest aby mierzyć tem zaraz po obudzeniu, zanim się wstanie w łóżku (termometr pod poduchą). pomiary powinny być wwykonywane zawsze o tej samej porze i tym samym termometrem.

Ostatnia edycja:
Do góry