Wiesz co to naprawdę jest jakieś dziwne a ona dzisiaj na usg nic nie widziała kurczę jak jest ciąża pozamciczna to boli bo to rośnie i widać na usg ty a moze ty jesteś q normalnej ciąży a oni się nie znają nie umieraj bo nudno by bez Ciebie było ja niedługo sie zbieram i jadę do swojej siostry ciotecznej i idziemy na grzyby hehe dawno nie byłam czas sie wybrać na grzybobraniewłaśnie nic mnie nie boli i już mało co krwawie - wręcz tylko plamię dlatego to mnie dziwi... może stara faktycznie ma rację... zaraz mi łeb eksploduje od natłoku myśli. Może jak bede umierać to przynajmniej bez problemu mnie przyjmą
reklama
Mruch
Fanka BB :)
A moze podzielcie sie dziewczyny ta dieta?? ;-)
Nie ma sprawy, tylko jak wrócę do domu to przekopiuje Ok!
hope322
Kurcze, chyba jednak zabieg bedzie potrzebny. Lepiej niech Cie Twoj lekarz zbada, bo beta powinna raczej spadac po tej tabletce.. ach wspolczuje kochana. Nie dosc, ze stracilas malenstwo to jeszcze dalej sie to ciagnie.Jak chcecie to ja wam sikne...
Nie czaje tej dr, ona nie widzi potrzeby zabiegu, twierdzi ze jest wsio ok a beya dzis 1640. W pt byla 1200... no nic umawiam sie na jutro do mojego
Mruch
Dołączysz mnie proszę tez bo nie mogę wyszukać tej grupy - napisałam priv jaka mam nazwę profilu. Dzieki
Już znalazłam chyba i poprosiłam o przyjęcie [emoji3]
Pixie_Dixie
Jak chcecie to ja wam sikne...
Nie czaje tej dr, ona nie widzi potrzeby zabiegu, twierdzi ze jest wsio ok a beya dzis 1640. W pt byla 1200... no nic umawiam sie na jutro do mojego
Piernicze ale sie porobiło, u mnie sie ciągnęło jakieś pół roku, beta powolutku ale spadała... idź do innego specjalisty!!!
"Będziesz szczęśliwa"-powiedziało Życie "...ale najpierw nauczę Cię być silną"
dżoasia
tiiaaaa... w normalnej ciąży po crio na sztucznym cyklu i od 1,5 tyg bez leków... to chyba by musiał być jakiś mutant żeby na głodzie tyle czasu przeżyćWiesz co to naprawdę jest jakieś dziwne a ona dzisiaj na usg nic nie widziała kurczę jak jest ciąża pozamciczna to boli bo to rośnie i widać na usg ty a moze ty jesteś q normalnej ciąży a oni się nie znają nie umieraj bo nudno by bez Ciebie było ja niedługo sie zbieram i jadę do swojej siostry ciotecznej i idziemy na grzyby hehe dawno nie byłam czas sie wybrać na grzybobranie
Mruch
A teraz dieta:
Przeciwskazane:
surowe warzywa i owoce w dużych ilościach
niekorzystnie działają zwłaszcza surowe pomiory, ogórki, bakłażany, cukinia, endywia, sałata i owoce cytrusowe
zimne napoje
woda mineralne (chyba, że gorąca)
cukier rafinowany
piwo (jest bardzo wychładzające)
lody!!!
produkty mleczne, zwłaszcza jogurt, kefir, twaróg
połączenie smaku słodkiego i kwaśnego (np. makaron z sosem pomidorowym, jogurt
owocowy, twarożek waniliowy, białe pieczywo z dżemem)
Dozwolone w małych ilościach:
Miód
Chrupkie pieczywo pełnoziarniste
Pieczywo tostowane w opiekaczu (w sytuacji gdy nie można przygotować gotowanego
pożywienia
Z surowych warzyw można od czasu do czasu zjeść marchewkę
Warzywa psiankowate na ciepło: pieczone ziemniaki, duszona papryka
Przeciwskazane:
surowe warzywa i owoce w dużych ilościach
niekorzystnie działają zwłaszcza surowe pomiory, ogórki, bakłażany, cukinia, endywia, sałata i owoce cytrusowe
zimne napoje
woda mineralne (chyba, że gorąca)
cukier rafinowany
piwo (jest bardzo wychładzające)
lody!!!
produkty mleczne, zwłaszcza jogurt, kefir, twaróg
połączenie smaku słodkiego i kwaśnego (np. makaron z sosem pomidorowym, jogurt
owocowy, twarożek waniliowy, białe pieczywo z dżemem)
Dozwolone w małych ilościach:
Miód
Chrupkie pieczywo pełnoziarniste
Pieczywo tostowane w opiekaczu (w sytuacji gdy nie można przygotować gotowanego
pożywienia
Z surowych warzyw można od czasu do czasu zjeść marchewkę
Warzywa psiankowate na ciepło: pieczone ziemniaki, duszona papryka
Mruch
Zalecane:
Ciepłe, regularne posiłki
Stosowanie w kuchni techniki silnie YANG: pieczenie w piekarniku, gotowanie w szybkowarze, smażenie, duszenie
Choć raz w tygodniu zjeść mięso rozgrzewające to jest baraninę, jagnięcinę, dziczyznę
Długo gotowane zupy na mięsie
Kompoty i owoce z kompotu gotowane z goździkami, anyżem gwiazdkowatym, kardamonem, cynamonem (z dodatkiem miodu lub ksylitolu) – mile widziany dodatek jagód goji.
Owoce pieczone: jabłka, gruszki, czereśnie, śliwki lub duszone w małej ilości wody z
dodatkiem wina białego bądź czerwonego
Ryby i świeże owoce morza o termice rozgrzewającej
Dieta powinna być termicznie ogrzewająca
Kasze prażyć przed gotowaniem np. kasza jaglana podprażana na suchej patelni
Zalecane zboża to owies, słodki ryż (czerwony ryż), kasza gryczana
Najkorzystniejsze warzywa to marchewka, koper włoski, dynia (optymalnie – pieczone w
piekarniku); pozostałe warzywa powinno się yangizować to jest przygotowywać w piekarniku, wzbogacone rozgrzewającymi przyprawami, np. kabaczek z pomidorami duszony lub pieczony z liściem laurowym i zielem angielskim oraz ziołami prowansalskimi
Dodawać do potraw cebuli, czosnku, pora, imbiru, koperku, pietruszki
Stosować regularnie ciepłe i gorące przyprawy w niewielkich ilościach: pieprz, Cayenne, curry, tymianek, rozmaryn itp.
Ciepłe, regularne posiłki
Stosowanie w kuchni techniki silnie YANG: pieczenie w piekarniku, gotowanie w szybkowarze, smażenie, duszenie
Choć raz w tygodniu zjeść mięso rozgrzewające to jest baraninę, jagnięcinę, dziczyznę
Długo gotowane zupy na mięsie
Kompoty i owoce z kompotu gotowane z goździkami, anyżem gwiazdkowatym, kardamonem, cynamonem (z dodatkiem miodu lub ksylitolu) – mile widziany dodatek jagód goji.
Owoce pieczone: jabłka, gruszki, czereśnie, śliwki lub duszone w małej ilości wody z
dodatkiem wina białego bądź czerwonego
Ryby i świeże owoce morza o termice rozgrzewającej
Dieta powinna być termicznie ogrzewająca
Kasze prażyć przed gotowaniem np. kasza jaglana podprażana na suchej patelni
Zalecane zboża to owies, słodki ryż (czerwony ryż), kasza gryczana
Najkorzystniejsze warzywa to marchewka, koper włoski, dynia (optymalnie – pieczone w
piekarniku); pozostałe warzywa powinno się yangizować to jest przygotowywać w piekarniku, wzbogacone rozgrzewającymi przyprawami, np. kabaczek z pomidorami duszony lub pieczony z liściem laurowym i zielem angielskim oraz ziołami prowansalskimi
Dodawać do potraw cebuli, czosnku, pora, imbiru, koperku, pietruszki
Stosować regularnie ciepłe i gorące przyprawy w niewielkich ilościach: pieprz, Cayenne, curry, tymianek, rozmaryn itp.
Mruch
Zupa płodności (lub dla osób wyczerpanych i z objawami zimna)
100 g nasion czarnej soi
2 l sake (Ew. 1 litr wody + 1 litr sake)
3 udka kurczaka
Soję przygotować w szybkowarze – powinna być nieco twarda, niedogotowana. Czarną soję można zastąpić czarną fasolą ale zdecydowanie lepsza jest czarna soja. Zupa z czarnej soi działa korzystnie w przypadku bezpłodności spowodowanej wychłodzeniem. Wzmacnia Yang Nerek, usuwa zimno. W przypadki diety wegetariańskiej mięso z kurczaka można zastąpić dużą ilością marchewki ale niestety nie będzie ona tak odżywcza jak z mięsem.
W dużym garnku podgrzewamy sake, dodajemy nieco soli i przygotowaną czarną soję, następnie udka z kurczaka i gotujemy 3 h na małym ogniu, pod przykryciem. W przypadku użycia mniejszego stężenia sake – dodać więcej przypraw aby zrównoważyć smak zupy.
Zalecana dawka dla pacjentek to 1 filiżanka na dzień – kuracja nie powinna trwać dłużej niż 12 dni.
100 g nasion czarnej soi
3 udka kurczaka
Soję przygotować w szybkowarze – powinna być nieco twarda, niedogotowana. Czarną soję można zastąpić czarną fasolą ale zdecydowanie lepsza jest czarna soja. Zupa z czarnej soi działa korzystnie w przypadku bezpłodności spowodowanej wychłodzeniem. Wzmacnia Yang Nerek, usuwa zimno. W przypadki diety wegetariańskiej mięso z kurczaka można zastąpić dużą ilością marchewki ale niestety nie będzie ona tak odżywcza jak z mięsem.
W dużym garnku podgrzewamy sake, dodajemy nieco soli i przygotowaną czarną soję, następnie udka z kurczaka i gotujemy 3 h na małym ogniu, pod przykryciem. W przypadku użycia mniejszego stężenia sake – dodać więcej przypraw aby zrównoważyć smak zupy.
Zalecana dawka dla pacjentek to 1 filiżanka na dzień – kuracja nie powinna trwać dłużej niż 12 dni.
reklama
M@gda
Moderatorka
Ja rozumirm jak to sake pomaga szczegolnie Japonczykom sie rozluznic i dzieki temu jak sprzyja plodnosciZupa płodności (lub dla osób wyczerpanych i z objawami zimna)
100 g nasion czarnej soi
3 udka kurczaka
A czy dla nas jest polecana? Czy ten alkohol sie wygotowuje?
Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom
Podziel się: