reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Dziewczyny ja dzis byłam na kontroli - macica wygląda podobno ok, ładnie się czyści - dalej mam krwawienie. Nie wiem nic więcej bo to szpital z prlu i obsada w nim też się chyba zatrzymała na tym etapie. Dostałam 2 tabletki ARTHROTECu dopochwowo i mam wziąć jedną dziś i jedną jutro... I teraz się zaczęło moje schizowanie bo to lek stosowany na reumatoidalne zapalenie stawów albo przy profilaktyce owrzodzeń żołądka... A ja to mam wsadzić dowcipnie:confused2::confused2::confused2::confused::confused::confused::szok::szok::szok:
Już wyczytałam, że jego skutkiem ubocznym są skurcze macicy i poronienia... Dziwne to jest, żeby przepisywać lek który ma zadziałać skutkami ubocznymi... Bety nie kazali robić ale ja oczywiście myknęłam do labo. No i do kontroli mam iść jeszcze we wtorek.
Najważniejsze że wszystko idzie w dobrą stronę i obedzie sie bez zabiegu... to dobre wiadomości!! :-)

reklama
Dziewczyny ja dzis byłam na kontroli - macica wygląda podobno ok, ładnie się czyści - dalej mam krwawienie. Nie wiem nic więcej bo to szpital z prlu i obsada w nim też się chyba zatrzymała na tym etapie. Dostałam 2 tabletki ARTHROTECu dopochwowo i mam wziąć jedną dziś i jedną jutro... I teraz się zaczęło moje schizowanie bo to lek stosowany na reumatoidalne zapalenie stawów albo przy profilaktyce owrzodzeń żołądka... A ja to mam wsadzić dowcipnie:confused2::confused2::confused2::confused::confused::confused::szok::szok::szok:
Już wyczytałam, że jego skutkiem ubocznym są skurcze macicy i poronienia... Dziwne to jest, żeby przepisywać lek który ma zadziałać skutkami ubocznymi... Bety nie kazali robić ale ja oczywiście myknęłam do labo. No i do kontroli mam iść jeszcze we wtorek.
Lepiej jak sama sie oczyscisz. Trzymam kciuki za Ciebie kochana. Daj znac jak beta :*

Ufff dobrze, e bez zabiegu! Czyli w sumie dobre wieści!!!!

Kochana a ty znasz powód Twojego poronienia??
Tak do końca nie... lekarze mówili że musiał być slaby genetycznie zarodek. Ale pozniej w badaniach wyszła mi mutacja mthfr i wysoka homocysteina oraz podwyzszone nieco NK. Do tego mam hashi i io, a w pierwszej ciąży lekarze kazali odstawić metformine. W drugiej ciąży chciałam odstawić się na tyle na ile mogłam i brałam calutka ciążę clexane, metformina do 32 tc, do tego przez pierwsze 5 miesięcy super ścisła zdrowa dieta.
Lekarze mówią że tak naprawdę nie wiadomo czy to wszystko było potrzebne, ale ja nie chciałam drugi raz przekonywać się, tracąc kolejne dziecko.

Napisane na SM-G903F w aplikacji Forum BabyBoom

no i super ze sama sie oczyscisz! nie bedzie przerwy w staraniach. wiem ze daja jakies tablety na poronienie ale nie wiem niestety jakie...
Najważniejsze że wszystko idzie w dobrą stronę i obedzie sie bez zabiegu... to dobre wiadomości!! :-)
Lepiej jak sama sie oczyscisz. Trzymam kciuki za Ciebie kochana. Daj znac jak beta :*
Ufff dobrze, e bez zabiegu! Czyli w sumie dobre wieści!!!!
tylko zastanawiam się czy by nie przedzwonic do kliniki co z tym arthrotec'iem ale z drugiej str boje sie ze mnie wyślą jeszcze raz na to łyżeczkowanie... kurde takie mam różne myśli, pierwszy raz rzez to przechodzę, zesrakana jestem. Co jeśli coś pójdzie nie tak?? :(
zobaczę jeszcze co z tą betą będzie...

@dzoasia, ten lek jest stosowany w sytuacji indukcji poronienia nie tylko w szpitalach prlowskich [emoji39] ja byłam w warszawie na Madalińskiego i tez miałam podane to samo, wszystko przebiegło bez problemów, ładnie się samo oczyscilo. Ale ból był straszny...

Napisane na SM-G903F w aplikacji Forum BabyBoom

@tamiza - niech endo ruszy i będzie piękne :):)
@bertha @anett96 - dziewczyny, trzymam kciuki, żeby dzisiejsza wizyta była początkiem drogi zwieńczonej piękną ciążą.

@bertha nie jest prawdą, że nikt cię tu nie kojarzy:) Postanowiłaś się mniej udzielać - życzę ci szczęścia, tego największego :):) Jeśli tylko będziesz chciała do nas wrócić - jesteś mile widziana, jak każdy :)
Przylaczam sie do zyczen. Trzymam kciuki ✊✊✊

reklama
Do góry