reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

My mamy słabe parametry nasienia,
Podali nam w 4 bo 5 wypadała w niedziele... mówią ze 2 by dotrwały, radko sie zdarza ze nic nie dotrwa!
A co oznacza "słabe"?
Bo przy ivf icsi czy imsi ilość ma chyba drugorzędne znaczenie...
Chodzi o fragmentacje dna?

Napisane na LG-H815 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
A co oznacza "słabe"?
Bo przy ivf icsi czy imsi ilość ma chyba drugorzędne znaczenie...
Chodzi o fragmentacje dna?

Napisane na LG-H815 w aplikacji Forum BabyBoom
Maz ma wazektomie, ponowne uderzenie "rurek" w grudniu 2016. Nasienie wracało ale powoli... a potem sie zatrzymało teraz znów wróciło i mamy 16 mln, morfologia ok, ruch a plus B 30%, maju robiliśmy fragmentację 28 procent... nie wiemy jak teraz to wyglada podobno zawsze po rewazektomi( ponowne połączenie nasieniowodów) dna podwyższone. Tak ogólnie do in vitro wystarczy 6 w mocnych. Ale jak widać nawet z tym udało sie hodować do 4 doby... chociaż liczyłam na mrozaki ehh. A powiedz jaka historia u Was?

A na ile komórek ile sie zaplodnilo i dotrwalo do tej 4 doby?? Jak możesz przypomniec
Mieliśmy 6, wszystkie sie zaplodnily i super dzieliły do 3 doby, w 3 przestały...4 odpadły. Miałam transfer w 4 dobie rano 12 komorek B klasa i jedno wciąż włączyli 6 komorek B klasa. Embriolog mowi ze do 5 dotrwałby 12 kom a 6 zalezy. Tak jak mowię u nas tylko nasienie, ja niby okaz zdrowia a nasienie gorzej fragmentacja 28 proc a cała genetyka ok....

To nie w tym sensie pisałam tylko że ja sama nie pamiętam nazw tych badań (tylko te dwa mi jakoś utkwiły w głowie może przez to że najtańsze i najdroższe z mojej puli [emoji6])... nie wiem, mam mieszane uczucia przed wizytą, bo z jednej strony wolałabym zacząć stymulację a z drugiej jeśli są konieczne te badania to mieć to już z głowy, tyle że wtedy musimy ze względów finansowanych odpuścić stymulację [emoji17]

Napisane na SM-G925F w aplikacji Forum BabyBoom
Ja bym zrobiła potrzebne badania, one duzo mówią. Ja byłam zła na lekarza ze nam tyle zlecił a teraz jestem zadowolona, ... moze odłożyliśmy kase na stymulację ... wiem okropne sa to koszty. Kosmiczne

My mamy słabe parametry nasienia,
Podali nam w 4 bo 5 wypadała w niedziele... mówią ze 2 by dotrwały, radko sie zdarza ze nic nie dotrwa!
Ale czemu zakładasz ze maja noe dotrwać , lekarz mowi ze to 2 proc przypadków ale i tak sie bałam... nawet jak za pierwszym nie dotrwają nie oznacza ze za drugim nie dotrwają

Mieliśmy 6, wszystkie sie zaplodnily i super dzieliły do 3 doby, w 3 przestały...4 odpadły. Miałam transfer w 4 dobie rano 12 komorek B klasa i jedno wciąż włączyli 6 komorek B klasa. Embriolog mowi ze do 5 dotrwałby 12 kom a 6 zalezy. Tak jak mowię u nas tylko nasienie, ja niby okaz zdrowia a nasienie gorzej fragmentacja 28 proc a cała genetyka ok....
To w sumie podobnie jak u nas,u mnie tez wszystko teoretycznie ok tylko nie mam aktualnych wynikow M. Dziękuję za pomoc :-)

Właśnie... Moja mama też mi mówi żeby zrobić te badania... ciągle tylko myślę i analizuję a i tak nigdy nie wiadomo które wyjście jest dobre [emoji57]

Napisane na SM-G925F w aplikacji Forum BabyBoom
Wiem ale bedziesz miała z głowy a tak jak podejmiesz próbę cos nie bedzie po Twojej mysli bedziesz sie zadręczała. A tak czysta kartka i do przodu...

reklama
Do góry