reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

reklama
joweg - dziękuje ... ;-) bardzo ! to byłby cud, ale w cuda się czasem zdarzają :) Chwilami jeszcze mysle ze to błąd w lab... no jeszcze 1.5. Najdziwniejsze jest to że coraz gorzej się czuje, wciąż brak @.. :( mialam b. wysoki progesteron ostatnio ponad 50 może dlatego... A twoje kłucia to dobry znak :) implantuja się bąble ;) też takie czułam juz od jakiegos 2-go dnia chyba. Jakoś późno masz tą pierwszą werkę, w którym dpt?

Gieniek,
serdeczne gratulacje, no to kochana jedziemy niemalze rowniotko, z tym wyjatkiem ze u Ciebie sa dwa serduszka, a u mnie jedno. Ciesze sie calym serduchem razem z Toba :-)

I caly czas trzymam kciuki za pozostale dziewczynki :-)

Kochane,jakie tam jedno - "A teraz serca mam dwa...." ;) - Twoje plus maleństwa :)))) - w środku są dwa serduszka :)))

last time - właśnie bardzo dziwne.. ale nie byłabym taka zrezygnowana gdyby nie słowa mojej lekarki. Sama jej zapytałam jak to możliwe że mam dwa takie same wyniki ?? czytałam tyle forum i nigdzie nie widziałam takiego przypadku, tylko widziałam jak dziewczyny miały < 1 dwa razy a za trzecią był skok ale to przy 3 dniówkach, ja mialam 5 dniówki. Wogole dziwna ta Invicta, 1 werka dzwonila inna niz moja lekarz i mówila że to pewnie resztki po choragonie, 2 werga juz dzwonila moja lekarz tzw prowadząca i o dziwo dzwonila z myslą że to moja 1-wsza erka i zaczela tak entuzjstycznie mowic :) dopiero ja jej przerwalam i mowie ze to pzeciez 6 dpt i 2 werka a ona zaniemówila... i calkiem zmienila ton glosu ?? zrazilo mnie to do tej kliniki.. zmieniają lekarzy, ktorzy sami chwilami nie wiedza co mowia... Moze wiecie dziewczynki jak długo beta po choragonie albo pregnylu jest w organizmie, mozliwe ze prawie 2 tygi?

Aduś - kochana,ja już pisałam,że nie jestem sympatyczką tej kliniki. Absolutnie nie chodzi mi o to,żeby Cię zrażać ale sama się tam leczyłam przez 2 lata.... Pewnych rzeczy mogę nie pamiętać,więc wybacz jeśli je zadam

1. Kiedy była ta I a kiedy II weryfikacja?
2. Czy wyniki odbierałaś osobiście?

Aduś - jeszcze odpowiedź na Twoje pytanie o pregnylu

W ulotce od pregnylu pisze, że jego stężenie utrzymuje się do 10 dni, więc beta (czy nawet zwykły test) zrobiona wcześniej może faktycznie być fałszywie dodatnia.

reklama
Aduś - cofnęłam się do Twojego postu ;) - kochana,jak dla mnie to te wcześniejsze weryfikacje są i stresujące i nie do końca pewne. Dla mnie wynik powinien być robiony jeden,by nie obciążać psychiki kobiet i zrobić test w odpowiednim terminie zważywszy na fakt,iż uprzednio otrzymujemy zastrzyki które mogą fałszować wyniki.
Logiczne jest dla mnie kiedy lekarz kilka dni po transferze prosi o oznaczenie progesteronu,z wiadomych względów.
Kochana,głowa do góry. Nawet nie myśli o tych wcześniejszych wynikach,czekaj kochana na pozytywne ale w tym odpowiednim czasie :)
A może za pierwszym razem to jeszcze był wynik "zastrzyku" a z a drugim zaczynającej się tej prawdziwej betki :))))

Do góry