reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

reklama
Mnie dr też poleca krótki, mówi że teraz trochę inaczej do tego podejdziemy niż ostatnio.
Teraz miałam 75 menopur i 75 gonal przez 6 dni a potem dwie ampułki gona peptyl 46 godzin przed punkcja... Rezultat fatalny pobrano 15 komórek z tego 3 dojrzałe tylko 1 się zapłodniła ale przestała się rozwijać...
A jak u Ciebie wyglądały rezultaty po krótkich protokołach? Masz jakieś zarodki zamrożone?
Przepraszam jeśli już mi to pisałaś ale nie jestem w stanie spamiętać co kto pisze....
Ja też mam PCO i szłam krótkim protokołem. Brałam tylko puregon 125 i orgametril. Wyhodowalam ponad 45 pecherzykow i z tego było 26 jajek. Teraz mam zamrożonych 10 blastek i czekam na pierwsze crio.

Mnie dr też poleca krótki, mówi że teraz trochę inaczej do tego podejdziemy niż ostatnio.
Teraz miałam 75 menopur i 75 gonal przez 6 dni a potem dwie ampułki gona peptyl 46 godzin przed punkcja... Rezultat fatalny pobrano 15 komórek z tego 3 dojrzałe tylko 1 się zapłodniła ale przestała się rozwijać...
A jak u Ciebie wyglądały rezultaty po krótkich protokołach? Masz jakieś zarodki zamrożone?
Przepraszam jeśli już mi to pisałaś ale nie jestem w stanie spamiętać co kto pisze....

Spoko...ja też mam do dobrą pamięć...ale krótką ;)
1stymulacja: 1miesiąc antykoncepcja, @, 75 gonal 75 menopur przez 9 dni-14 komórek z czego 10 prawidłowych. Hiperka.
2 stymulacja: 150 gonal (tylko nie pamiętam jak długo a jestem poza domem)-15 komórek z czego 10 dojrzałych. Hiperka.
Przede mną 3 stymulacja.

A jaką teraz masz stymulację przepisaną?

reklama
Kochana oto moje badania któe zlecił immunolog:
ANA1
allo mlry i test cytotoksyczny
ocena aktywnosci cytotoksycznej komórek NK
KIR
Homocysteina
mutacja typu Leiden w genie czynnika V oraz mutacja c w genie protrombiny
antykoaulant tocznia
p/c p. protrombinie IgG i IgM
p/c p fosfatydyloseryninie IgG i IgM
p/c p. fostatydyloinozytolowi IgG i IgM
p/c p. beta-2glikoproteinie I IgG i IgM
p/c p. kardiolipinie IgG i IgM
ocena cytokin i współczynnika Th1/Th2
i irobiłam z mężem kariotypy i ja immunofenotypy ale to było zlecone przez gina

Trochę tego masz do zrobienia... Teraz tylko napaść na bank i robisz badania za jednym zamachem masakra jakaś powinno to być wszystko refundowane bo z tego co kojarzę te badania są dość drogie chyba najtańszą homocysteina jakieś 50zl... A reszta chyba powyżej... No ANA1 też nie będzie bardzo droga. :-( masakra z tymi badaniami.

Do góry