reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
Mnie dr też poleca krótki, mówi że teraz trochę inaczej do tego podejdziemy niż ostatnio.
Teraz miałam 75 menopur i 75 gonal przez 6 dni a potem dwie ampułki gona peptyl 46 godzin przed punkcja... Rezultat fatalny pobrano 15 komórek z tego 3 dojrzałe tylko 1 się zapłodniła ale przestała się rozwijać...
A jak u Ciebie wyglądały rezultaty po krótkich protokołach? Masz jakieś zarodki zamrożone?
Przepraszam jeśli już mi to pisałaś ale nie jestem w stanie spamiętać co kto pisze....
Ja też mam PCO i szłam krótkim protokołem. Brałam tylko puregon 125 i orgametril. Wyhodowalam ponad 45 pecherzykow i z tego było 26 jajek. Teraz mam zamrożonych 10 blastek i czekam na pierwsze crio.

Mnie dr też poleca krótki, mówi że teraz trochę inaczej do tego podejdziemy niż ostatnio.
Teraz miałam 75 menopur i 75 gonal przez 6 dni a potem dwie ampułki gona peptyl 46 godzin przed punkcja... Rezultat fatalny pobrano 15 komórek z tego 3 dojrzałe tylko 1 się zapłodniła ale przestała się rozwijać...
A jak u Ciebie wyglądały rezultaty po krótkich protokołach? Masz jakieś zarodki zamrożone?
Przepraszam jeśli już mi to pisałaś ale nie jestem w stanie spamiętać co kto pisze....

Spoko...ja też mam do dobrą pamięć...ale krótką ;)
1stymulacja: 1miesiąc antykoncepcja, @, 75 gonal 75 menopur przez 9 dni-14 komórek z czego 10 prawidłowych. Hiperka.
2 stymulacja: 150 gonal (tylko nie pamiętam jak długo a jestem poza domem)-15 komórek z czego 10 dojrzałych. Hiperka.
Przede mną 3 stymulacja.

A jaką teraz masz stymulację przepisaną?

reklama
Kochana oto moje badania któe zlecił immunolog:
ANA1
allo mlry i test cytotoksyczny
ocena aktywnosci cytotoksycznej komórek NK
KIR
Homocysteina
mutacja typu Leiden w genie czynnika V oraz mutacja c w genie protrombiny
antykoaulant tocznia
p/c p. protrombinie IgG i IgM
p/c p fosfatydyloseryninie IgG i IgM
p/c p. fostatydyloinozytolowi IgG i IgM
p/c p. beta-2glikoproteinie I IgG i IgM
p/c p. kardiolipinie IgG i IgM
ocena cytokin i współczynnika Th1/Th2
i irobiłam z mężem kariotypy i ja immunofenotypy ale to było zlecone przez gina

Trochę tego masz do zrobienia... Teraz tylko napaść na bank i robisz badania za jednym zamachem masakra jakaś powinno to być wszystko refundowane bo z tego co kojarzę te badania są dość drogie chyba najtańszą homocysteina jakieś 50zl... A reszta chyba powyżej... No ANA1 też nie będzie bardzo droga. :-( masakra z tymi badaniami.

Do góry