reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

A gdzie się leczysz??
Invicta Waw... Bylam u Kunickiego i super... Właśnie on nie doprowadził do hiperstymulacji stad to rewelacyjne samopoczucie. Małe dawki hormonów, reszta lekarz olewka, Jezak młoda pani i zdrowa bedzie ok, a pan N to robił transfer i tak Państwo nie rozumiecie oznaczeń... Haha! No i zero zaleceń to dobrze, ze takie samopoczucie bo inaczej rozpacx... A Ty gdzie sie leczylas?

reklama
Kiedys jak na samym poczatku bylam u ginekologa to powiedzial ze widzi cialko zolte wiec byla owulacja ale to bylo 2 lata temu a teraz to nie wiem. Zbadalam droznosc i zrobilam te badania bo potrzebne sa na wizyte a robi sie je w 2 dc reszte zrobie w srode rano przed wizyta a i kardiotyp mamy oboje dobry bo tez juz zrobilismy badania w razie gdyby w srode lekarz polecil in vitro to zeby juz byly bo na nie sie dlugo czeka a sa obowiazkowe
Mysle ze jednak pierwsze zleci wam inseminacje jezeli i jajowody drozne i nasienie ok

Kiedys jak na samym poczatku bylam u ginekologa to powiedzial ze widzi cialko zolte wiec byla owulacja ale to bylo 2 lata temu a teraz to nie wiem. Zbadalam droznosc i zrobilam te badania bo potrzebne sa na wizyte a robi sie je w 2 dc reszte zrobie w srode rano przed wizyta a i kardiotyp mamy oboje dobry bo tez juz zrobilismy badania w razie gdyby w srode lekarz polecil in vitro to zeby juz byly bo na nie sie dlugo czeka a sa obowiazkowe
Ja mysle ze najpierw zaczniecie od mniej zaawansowanych rzeczy, moze zaproponuja IUI, ale to jeszcze za wczesnie zeby cos przewidywac:)

Tak tak to łzy szczescia jakbym obejrzala najpiekniejszy film :-)
My z mezem staramy sie o dziecko od ponad 2 lat :-( w srode mamy pierwsza wizyte w invicta mega sie boje ze dowiem sie jakis strasznych rzeczy...
Dla każdej z nas start jest stresujący, dlaczego ja/my, czy się uda. Ale pójdziesz tam rozejrzysz się i okaże się, że w poczekalni są dokładnie takie pary jak wy - normalni zwykli ludzie, w przedziale wiekowym od 20kilku lat do 40. Problemy z płodnością nie wybierają. Jesteście na samym początku drogi, czekają was badania. Męża raczej mniej - ilość, jakość i ruchliwość plemników. U ciebie raczej więcej badań. Być może na start lekarz zaproponuje inseminację - w zależności w jakim jesteście wieku, to może warto spróbować, ale ja nie podchodziłam i od razu miałam zaproponowane ivf, więc na temat iui się nie wypowiem.

Na pewno oboje musicie się pogodzić z myślą, że to jest własnie droga do waszego szczęście i nie ważne co wyjdzie nie obwiniać się, a wspierać jak najbardziej. Zamiast poświęcać energię na żal, że was to spotkało, poświęć energię, żeby zrobić wszystko, żeby się udało. Bądź pozytywnej myśli - to połowa sukcesu :) A my trzymamy kciuki.

A do której Invicty idziecie?? W Warszawie??

Dziewczyny a ja sie zastanawiam o ile IUI zwieksza szanse w porownaniu do "naturalnej" metody przy stymulowanym cyklu z endometrioza w tle. Parametry nasienia w miare ok. Lekko obnizona ruchliwosc.

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
najchetniej podeszlabym do in vitro w nastepnym miesiacu ale boje sie ze u mnie moze byc problem z zagniezdzeniem sie zarodka i wtedy to juz lipa nawet in vitro nie pomoze :-(
Są i na to sposoby :) poczekaj do wizyty i sie nie stresuj, jak sie czegos dowiesz to my jako "specjalistki" zweryfikujemy zalecenia lekarzy haha:)

Do góry