reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Super! Serdecznie Ci gratuluje! Dobrze, ze dotrwały 2 super jakości! Bedziesz miała cudowna córeczkę!to barfzo duzo, mysle, ze bol jajników był straszny skoro mnie bolało po 14 jajkach. Ja nie wiem po co podali ten 6 komórkowy w 4 dobie to jakis len ...
Nie mow tak, kazda kropka moze cie zaskoczyc, chocby miala 5 % szans. Czasem dziewczynymaja tylko takie isie udaje.

Co do jajnikow to nie bolaly jakos bardz. Ale wyglądałam jak w ciazy i podobno mialam wode w brzuchu wiec czekali az wszystko sie unormuje.

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Dziewczyny kiedy mogę zacząć kolejna stymulacje? Chciałabym jak najszybciej,teraz bylam na sztucznym cyklu i dziś jest 20dc mam zmniejszone dawki leków id wczoraj ba 10 dni aby nie zaburzyc cyklu,to moge od razu w kolejnym się stymulować?
Nie jestem pewna ale raczej juz w nastepnym cyklu.

Dziewczyny kiedy mogę zacząć kolejna stymulacje? Chciałabym jak najszybciej,teraz bylam na sztucznym cyklu i dziś jest 20dc mam zmniejszone dawki leków id wczoraj ba 10 dni aby nie zaburzyc cyklu,to moge od razu w kolejnym się stymulować?
Zalecana jest przerwa 3 miesiace miedzy stymulscjsmi a niektorzy lekarze nawet 6 m-cy zalecaja ale ja zawsze mialam 3 przerwy

A i jeszcze mam pytanie,czy jest tu ktoś z nas kto poza mna leczy się lub leczył w Novum w Warszawie i mial transfer na blastkach? Z tego co udało mi sie ustalic,to u nich głównie transfery są trzydniowych zarodkow... i tak sie zastanawiam czym to jest spododowane

Hmmm,
Pco dobrze rozwiązują przy in vitro, rozumiem, ze maz ok? Czy robiłaś sobie ten pakiet badań wczesnoporonnych?jesli sa jakieś mutacje to one wlasnie to powodują poronienia. Mozna to leczyć z duża skutecznością.
Moj lekarz to ciezki przypadek... na razie nic nie kazal robic tylko czekac jeszcze na @ i zglosic sie pod koniec cyklu... kminie jakie badania zrobic na wlasna reke zeby miec z nim o czym rozmawiac na wizycie, dziewczyny mnie tu wysylaja do immunologa i juz mam taki metlik z glowie ze az mnie boli:p a co to za pakiet badan wczesnoporonnych? Bo pewnie cos z krzepliwoscia krwi itp ale masz moze jakiegos "gotowca"? Pytam o jakas konkretna liste badan:)

U mnie pco i cale nieszczescia tego swiata z tym zwiazane, m.in. cykle bezowulacyjne, u meza slaba morfologia - 2%, 3 nieudane iui. Do tego chyba dojda poronienia nawracajace - pierwszy transfer - ciaza biochemiczna, drugi transfer - hmm... podano 2 zarodki i po przyrostach bety obstawiam,ze z jednego tez byla biochemiczna a drugi zostal ale tylko na chwilke i niestety poronilam w czwartek (6+0tc)...
Kochana dzis o Tobie myslalam. A poczytaj sobie o NK i zrob w tym kierunku badanie. Jesli masz za wysokie to bierze sie intralipid ktory ma za zadanie zmniejszyc ich ilosc i to sie robi przed transferem i potem profilaktycznie do np 16 tc jak miala @tusiaczzek1988

reklama
Tylko walczaca podchodzila do crio, ktory sie nie odbyl, wiec przerwe miedzy stymulacjami raczej ma.

Właśnie przerwe mam tylko dzwonił do mnie inny lekarz z kliniki nie moje prowadzący i powiedział,że jal byl to cykl sztuczny to leki odstawiac stopniowo i raczej bedziee potrzebna przerwa... a chciałabym tego uniknąć ;-)

Do góry