reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

reklama
Dziekuje dziewczyny za wsparcie!!!
Zdzwonilam do kliniki, ale niestety dzis juz nic nie zalatwie a jechac tam tez nie ma co, bo w weekendy maja otwarte stricto na umowione wizyty,ktore sa do 12.
Pozostaje mi miec nadzieje, ze jutro rano cos moge jeszcze wskurac.
Buziak dla wszystkich.
Walcz. Poczytaj o przewozeniy zarodkow juz dzisiaj, pozbieraj argumenty. Zajrzyj do swojej umowy, przeczytaj ja dokladnie. I dzwon od rana, a najlepiej tam jedz!

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Powiedzcie mi czy to normalne, że boli mnie dół pleców i ćmi mnie dół brzucha? Martwie się bo wcześniej było ok czasem coś zakuło i tyle. Nie wiem czy już dopada mnie stres przed wizytą czy może wszystko się rozciąga.

Nie chce nikogo negowac, ale sama mam juz mieszane uczucia. Czuje sie oszukana przez irlandzkie podejscie lekarzy do sprawy. Z tego co wyczytalam to w Polsce, pomimo ryzyka hiperki, jest transfer. Tutaj nie. Myslalam,ze jesli blastka przetrwa, to znaczy,ze jest wystarczajaco silna,zeby przejsc tez mrozenie. Co wiecej, mimo sredniej jakosci blastek, zwykle sa poddawane mrozeniu, bo jest szansa,ze przetrwaja. Boli mnie tez 6 blastek, ktorym nie dano szansy,a byly takie silne..A pielegniarka, jeszcze dzis potwierdzila,ze owszem, gdyby byl transfer to jak najbardziej by sie nadawaly...jestem w zalamana, bo ja chce i moglabym (tak mi sie przynajmniej wydaje, bo oprocz tego ,ze jajniki mam spuchle, to nie mialam zadnych objawow hiperki)..blastki daly z siebie wszystko...a regulamin stoi na przeszkodzie.
Nie wiem czemu zdecydowslas sie na ivf w irlandii.. w polsce czy czechach z przelotami itd wyszlaby Cie najwyzej polowa ceny ktora sie placi w irlandii.
Moglas sie pierwsze lepiej rozeznac w sytuacji. A jaka jest u Was przyczyna?

Urodziłaś zdrowe dzieci?

JA MIALAM DWIE AMNIOPUNKCJE ROBIONE. W ATLASIE GENETYCZNYM NIE BYLO URODZEN ZYWYCH DZIECI Ż MOJA TRANSLOKACJA. PRZERYWALISMY CIAZE. WIESZ SKORO PODDALAM SIE BADANIOM GENETYCZNYM TO WIERZE W WYNKI. ZADEN GENETYK MI NIE DAL NAWET SZANSY NS TO ZE DZIECI PRZEZYJA POROD. ZADEN GENETYK TEZ NIE MOWIL CZEGOS TAKIEGO CO TWOJ. W KAZDEJ CZESCI CIALA JEST CALY KOD GENETYCZNY WIEC NIE BARDZO ROZUMIEM O CO CHODZILO TWOJEMU. JESLI MASZ WATPLIWOSCI TO MOZE ZNAJDZ INNEGO GENETYKA SKONSULTUJ SWOJE OBAWY A JESLI NIE WIERZYSZ W TO WSZYSTKO TO PO CO ROBIC PGS?

W naszej sytuacji, problem jest czynnik meski. Lekarz ogolny powiedzial nam, ze mamy pecha, ale ludzie maja gorsze wyniki i maja wiele dzieci. W pierwszej prywatnej klinice skierowali nas na IUI mowiac, ze jest duza szansa na powodzenie. Niestety, moje cialo nie reagowalo jak trzeba, a jak tylko procedura sie zaczela, to nie mial kto odpowiadac na nasze pytania. Zmienilismy klinike i tam po bardziej szczegulowych badaniach, stwierdzili,ze nasza jedyna szansa to ICSI i mamy szanse 50/50, bo jestem mloda. Odpowiadali na wszystkie pytania, ale teraz sie okazuje, ze ja zadawalam za malo pytan.
W Irlandii mroza i chwala sie ze 99% mrozakow, przezywa i szanse na ciaze sa takie same jak ze swiezego transferu.
Juz w 1-szym dniu pielegniarka z laboratorium powiedziala mi ze 12 to wysoki wynik ale nie powinnam miec zbyt wygorowanych oczekiwan. W 3-ciej dobie powiedzieli ze jest 6 'good' i 5 'good-fair', czyli klasa dobra i srednia.
Moze pielegniarka powinna byla powiedziec ze wszystkie byly za slabe? Inaczej bym to odebrala, moze bym zrozumiala.
Dziekuje za wytlumaczenie rozwoju zarodka. U nas problemem jest czynnik meski i ma to teraz troszke bardziej sens.
A jestes peena ze wszystko dobrze zrozumialas? Bo cos mi sie w to wszystko nie chce wierzyc. A w ktorej klinice mialas?

Dziekuje dziewczyny za wsparcie!!!
Zdzwonilam do kliniki, ale niestety dzis juz nic nie zalatwie a jechac tam tez nie ma co, bo w weekendy maja otwarte stricto na umowione wizyty,ktore sa do 12.
Pozostaje mi miec nadzieje, ze jutro rano cos moge jeszcze wskurac.
Buziak dla wszystkich.
Kazda klinika ma jakas linie emergency sprobuj znalezc kontakt

reklama
Witajcie dziewczyny, tu Dorota. Nie było mnie tu strasznie długo. W zasadzie od II trymestru do dziś, kiedy moje bliźniaki mają już 15 miesięcy :) Czy są tu jeszcze jakieś moje znajome??? Jeśli tak, to z całego serca Was pozdrawiam. Pisze dziś z informacją, że od października nie tylko będzie można zwrócić się do mnie z zapytaniem jako do psychologa tutaj, na tym portalu (jeśli trzeba to anonimowo). Jeśli ktoś potrzebuje to będzie można umówić się ze mną na sesję online, jak i na żywo w gabinecie w Warszawie. Zapraszam jeśli któraś z Was będzie mieć potrzebę kontaktu, porozmawiania, skonsultowania wątpliwości czy też opowiedzenia o sprawach jeszcze trudniejszych, jak depresja czy kryzys związku, wynikający być może, choć niekoniecznie z procesu starań o dziecko. Oferuję doradztwo (sama przechodziłam długi proces in vitro i w wieku 42 lat adoptowałam komórki jajowe). Zapraszam was też w parach. Z chęcią rozmawiam z dziewczynami, które zastanawiają się czy to dobry moment na dziecko lub czy partner to ten właściwy. Także z kobietami, rozważającymi czy przypadkiem dla nich na dziecko nie jest za późno. Zapraszam. Za wiedzą właścicielki Babyboom.pl pozostawiam mój nr telefonu 662 780 280. Dorota Mierzejewska-Floreani

Ostatnia edycja:
Do góry