reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Cześć. Ledwo żyje pół nocy nie spałam. Strasznie boli mnie żołądek a może to wątroba tez tak miałyscie?? Można jakieś leki brać ?? Na dodatek ciągle mnie mdli
Może to tylko stres. Wątroba nie daje żadnych dolegliwości bólowych. Miałaś punkcję niedawno więc może to jednak hiperka. Jak nie przejdzie to radzę udać się na IP.

reklama
Zamora jest w nOvum w Warszawie. Może przypomni ci się to nazwisko gina we Wrocławiu? Chętnie pójdę do takiego co przepisuje heparynę i encorton.

A wiesz moze jak to jest w tymi krwinkami, bo się trochę zagubiłam. One się robią bo ma się trombofilie, czy robią się bo przyjmujemy acard i heparynę? Ja w jedynej, poronionej ciąży miałam krwiaka właśnie przy płodzie. Wtedy brałam profilaktycznie acard. Czy krwiak zrobil się raczej przez moje mutacje mthfr a, c i pai1 (hetero wszystkie), czy właśnie przez acard?
Kurde nazwisko na pewno na z ale ja babie mówiłam ze ja gina mam bardzo dobrego i zmieniac nie bede. A twoj nie chce ci dac recepty na fragmin i encorton? Ja nie jedtem z Wrocławia ani z okolic wiec nie pomoge

Tak czekać az się rozpuści. Mi na początku smak przeszkadzal ale szybko się przyzwyczaiłam

---23tc---
Kufa jakie to paskudne!
Pytał jaką dac-dowfcipną czy doustną. Mówię że taką co ma najmniej skutków ubocznych...
I dał mi 50 pod język...2x1
Niech mi tylko ta torbiel nie zniknie!

Napisane na LG-H815 w aplikacji Forum BabyBoom

Tak, nawet we 2 kartach (bo chodze do 2 lekarzy), ale każdy głupi by się domyślił po ilości leków jakie brałam, że to po ivf.
Ja się już z położną umawiam na poród a konkretną osobą i pytałam jej, czy odbierała porody po ivf i czy dzieci miały na wypisie wpisywane, ze ciąża po ivf. Mówiła, ze nie, przynajmniej u mnich.

I ona tez mówiła, że ivf samo w sobie nie jest wskazaniem do cc, ale już z jakimś innym względnym wskazaniem tak.
Nie wiem jak teraz karta ciąży wygląda...
Ale w mojej były tylko rubryki na wagę i wyniki morfo/mocz i pomiary dziecka,termin porodu itp.
Żadnych info o przyjmowanych lekach i innych adnotacji...

Kufa jakie to paskudne!
Pytał jaką dac-dowfcipną czy doustną. Mówię że taką co ma najmniej skutków ubocznych...
I dał mi 50 pod język...2x1
Niech mi tylko ta torbiel nie zniknie!

Ja brałam 4x2 [emoji12] mówię Ci za parę dni się przyzwyczaisz

---23tc---

Nie wiem jak teraz karta ciąży wygląda...
Ale w mojej były tylko rubryki na wagę i wyniki morfo/mocz i pomiary dziecka,termin porodu itp.
Żadnych info o przyjmowanych lekach i innych adnotacji...

Jesli nie prowadzi sie ciazy u lekarza z kliniki tylko wraca aie do swojego albo jakiegos innego. To kazdy rozgarniety ginekolog bedzie dobrze wiedzial po dawkach progesteronu jakie bierzemy

reklama
Do góry