dżoasia
Fanka BB :)
no właśnie ani tak ani srakA moze by nie doszlo do poronienia?? Na dwoje babka wrozyla kochana
i kto tu będzie mądry...
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
no właśnie ani tak ani srakA moze by nie doszlo do poronienia?? Na dwoje babka wrozyla kochana
Tez siedze na innym forum o immunologi wiec wiem...Misis,
ja w sumie siedze na innym forum ,gdzie dziewczyny walcza tylko z czyms takim i w ciaze zachodza za 10 albo i 15 razem.Nikt do konca ci nie powie czy ci to pomoglo,czy zaszkodzilo i wyjdzie dopiero za 20 lat? Ja zrobilam te badania zeby wiedziec a nie bladzic we mgle dalej.I licze sie z tym ze to jeszcze potrwa,bo teraz bedzie podwojne obce DNA ,czyli NK beda jeszcze bardziej bronic organizmu.Ale po rozmowie z pania dok.stwoerdzilysmy ,ze procentowo i tak jest wieksza szansa jak z moimi chorymi komorkami.Immunologie ciezko naprawic ,bo biorac to wszystko hamujesz jedno.a zaskakuje kolejne cos o czym nie masz pojecia.Szajs
Ja tez mam w normie a mthfr homozygota w tym.gorszym wariancie chyba nigdy nie naucze sie tych literekJa też mam wyniki wsk. prot._INR i Aptt ok , a mimo wszystko w tym roku dowiedziałam się że mam tą mutację .Bez heparyny marne mam szansę aby donosić ciążę, zrobi się skrzep a przez to do dziecka nie dostanie się krew z substancjami odżywczymi i przestanie się rozwijać.
A myślisz, że to jest w stanie spowodować takie nagłe poronienie? Bo z bety u mnie by wynikało, że maluch raczej dobrze się rozwijał bo pięknie rosła (pomijając te małe zachwiania na początku to potem przyrosty były ponad 100% do samego końca)Ja też mam wyniki wsk. prot._INR i Aptt ok , a mimo wszystko w tym roku dowiedziałam się że mam tą mutację .Bez heparyny marne mam szansę aby donosić ciążę, zrobi się skrzep a przez to do dziecka nie dostanie się krew z substancjami odżywczymi i przestanie się rozwijać.
Pamietaj ze krew w ciazy gestniejeczyli błędne koło i loteria tak naprawdę... tak jak misis pisze, że bez konkretnych wskazań tak czy inaczej ma brać heparynę, która rozrzedza krew i może powodować krwotoki...nic tylko kulę w łeb se strzelić
czyli to badanie się nazywa mutacja genu protrombiny? bo już mi sie pitoli wszystko?Ja tez mam w normie a mthfr homozygota w tym.gorszym wariancie chyba nigdy nie naucze sie tych literek
Tak Ty odziedziczyłaś po mamie i tacie, a ja tylko po jednym z rodziców.Ja tez mam w normie a mthfr homozygota w tym.gorszym wariancie chyba nigdy nie naucze sie tych literek
estradiol bardzo zageszcza,wiec jak sie przygotowujecie do krio na sztucznym to macie pomidorowa w zylachPamietaj ze krew w ciazy gestnieje
pewnie macie rację ale akurat jak mi pobierają krew to zawsze ładnie leci, a kiedyś jak czułam że poszłam troche odwodniona to właśnie nie chciała lecieć...estradiol bardzo zageszcza,wiec jak sie przygotowujecie do krio na sztucznym to macie pomidorowa w zylach
Aha dalam łyżkę masla i troche oleju. Rozgrzalam. Wrzucilam na to 2 pokrojone cebulki, mała pokrojona podwójną piers z kurczaka, 5 malych prawdziwlow i tak dusilam. Potem.wlalam śmietankę, wsypalam nac pietruszki duzo, sol, pieprz i gotowe robie tez tak z kurkami tylko.osobno kurki na masle, osobno kurczak z cebula. Potem razem.lacze, śmietanka, pietruszka i gotoweJa chcialam.przepis na ten twoj makaron
Grzybkow w occie nie lubie bo ciagnue sie za nimi taki glut ktory mnie obrzydza
Ale buraki zrobie w nastepnym.roku wczoraj juz robilam buraki z papryka wiec wystarczy