reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Wiem że leki są kur...sko drogie ale ja bym chyba sie bała.
W taki sposob zbieram menopur. To sa leki sprzedawane przez pary ktore przeszly to samo co my i zostala im nadwyzka w lodowce po udanej probie. Wiec sa przechowywane w odpowiedni sposob. I nie jestem jedna ktora w taki sposob obniza sobie koszty menopuru

reklama
Nie wiem od kiedy jest ten limit ale jest:) jesli chce sie zaplodnic wszystkie to trzeba miec jakies szczegolne wskazania lub 3 nieudane pelne procedury za soba. Do transferu wybieraja chyba na poczatku te najlepiej rokujace - wybiera embriolog. Klasyfikacje zarodkow znajdziesz w internetach, mozesz sobie poczytac... a jesli chodzi o badania genetyczne to chyba trzeba pobrac material ze swiezych zarodkow, czyli jak juz masz mrozaki to raczej po ptokach (chyba ze zle mowie to mnie poprawcie) ale to tez sie robi jak w waszych badaniach wychodza jakies obciazenia. I to sie nazywa badanie pgs/pgd (nie wiem czym sie roznia) i jest dosc drogie z tego co sie orientuje to ok 8tys za kilka zarodkow...

Ciekawe bo mi wszystkie zapladniali, to bylo w 2015 roku i nikt nie mowil o zadnym limicie a wiec co bylo to zamrozili a ze mialam hiperke to troche tego bylo! Na koncu zaplodnili 9, teraz mam 6 jeszcze do wykorzystania i mysle ze po 2 sie wybiore w listopadzie !

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Wiecie co,biedny ten mój M. Wczoraj go zj..am że pogratulował koleżance ciąży,zamiast płakać i złorzeczyc na niesprawiedliwość,dzis zamiast współczuć że chory itp. To ja mu że przez tą gorączkę to wybije mu wszystkie plemniki i znów w plecy jesteśmy...

Napisane na LG-H815 w aplikacji Forum BabyBoom
Nie wyladowuj sie na nim. Oboje w tym jestescie. Wspierajcie sie, bo nie potrzebne sa niesnaski miedzy wami :)

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Jak bedziesz w.wawie i bedzie ci sie nudzic bo bedziesz miala troche wolnego czasu to daj znac - moglybysmy sie.spotka o ile bede w wawie. przypomnij mi ktora klinike ostatecznie wybralas?

Narazie jeszcze nie wybralam a stoje miedzy invicta gdansk a novum wawa. Jesli padnie na wawe to napewno sie odezwe zeby sie z toba spotkac :)

Miejsca wystarczy więc jak Ci ulży to pisz śmiało ! Moja jeszcze jakiś czas temu bardzo mocno się rządziła u nas w domu .. Nawet mi szafy przeglądała, ale powiedziałam zdecydowane dość i mam spokój z odwiedzinami! A i tak mnie najbardziej wk***a ze nadal kupuję gacie mojemu mężowi ! No dla mnie to już jest przegięcie . co jak co ale gacie to już mój mąż kupuję sobie sam !!

A jeśli chodzi o gacie!! @M@gda kolejna anegdotka coś dla Ciebie i całej reszty która już wie jakie z nas wariaty!

Wchodzę do domu ...patrzę na M ....a ten siedzi w tak dziwnie opietych gaciach.... "Chwali mi się nowym zakupem " no więc mu mówię ze fajne ale chyba za małe ?! Pytam czy nie cisną czy co .... A on mi mówi ze wlaśnie tak jakby trochę za małe a przecież on kupił te z X !!! No to sobie patrzę na metke ! Owszem X był..... XS! I jak tu one miały być dobre na męża noszacego XL ???!!! No chłopie ....!!
Hahaha, jak taka roznica to jakka mogly bokami wychodzic, wtedy przewiewnie by bylo :d Usmialismy sie z mezem :d

reklama
Do góry