reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Magda nie zamrażałaś komórek? Więc co zrobiłaś z resztą? jeżeli mogę zapytać.
Zamrozilam wlasnie, ale jakbym sie na to nie zdecydowala to bym byla bliska tej statystyki. Tylko tak, uroslo 35+, pobrali 20+ najlepiej rokujach/dojrzalych, z tego 17 nadajacych do zaplodnienia, 6 do procedury, 11 do mrozenia. Wiec jak widzisz jakbym nie mrozila to na 20+ pobranych mialabym 1 ciaze, bo reszty by nie wykorzystali.

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Zamrozilam wlasnie, ale jakbym sie na to nie zdecydowala to bym byla bliska tej statystyki. Tylko tak, uroslo 35+, pobrali 20+ najlepiej rokujach/dojrzalych, z tego 17 nadajacych do zaplodnienia, 6 do procedury, 11 do mrozenia. Wiec jak widzisz jakbym nie mrozila to na 20+ pobranych mialabym 1 ciaze, bo reszty by nie wykorzystali.

Mam nadzieje ze u mnie tez sprawdzi sie ta statystyka, pobrali 36, nadających sie do zapłodnienia było 21, 6 zapłodnili, 15 zamrożonych. Miałam 3 zarodki, pierwsza próba nieudana, w październiku kolejna. Zobaczymy co bedzie.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Tak się składa że muszę pójść na miasto i teraz nie wiem co robić:p

AAaa ok bo nie zrozumiałam, a czy z tych mrożonych komórek zarodki nie są troszkę slabsze...? Mi mówili,że jak ma się bardzo dużo komórek to jest sens, ale one po rozmrożeniu często są słabsze sporo.... myślicie,że faktycznie tak jest?

AAaa ok bo nie zrozumiałam, a czy z tych mrożonych komórek zarodki nie są troszkę slabsze...? Mi mówili,że jak ma się bardzo dużo komórek to jest sens, ale one po rozmrożeniu często są słabsze sporo.... myślicie,że faktycznie tak jest?
Mysle ze mrozenie 11, czego niech choc polowa bedzie ok po rozmrozeniu wyjdzie mnie taniej niz nowa procedura, pakowanie w siebie hormonow i nerwy...

reklama
Do góry