reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

A czemu
Ty tez wtorek [emoji6]? Ja biorę jedna blastke, długo sie zastanawialiśmy ale wole mieć psychiczny komfort,ze jeszcze jeden czeka [emoji6]
A leki to sama sobie"przepisałam" bo pytam dr czy acard ? A moze być. Czy intralipid? A jak Pani chce to dajemy! [emoji12] wiec dopisałam sobie jeszcze No spe [emoji6] Cały czas estrofem 2x1, od czwartku dupek3x1, luteina 3x1, cały czas witaminy, kwas foliowy, dołączę No spe, oczywiście ananaska i nie będę golić nóg [emoji12][emoji23] A No i intralipid przed transferem a po Aku . Po tym wszystko liczę , ze bedą trojaczki [emoji23][emoji51]

"Będziesz szczęśliwa"-powiedziało Życie "...ale najpierw nauczę Cię być silną"
A czemu nóg nie będziesz golić?To ma jakieś znaczenie?

reklama
Relanium jest silnym lekiem psychotropowym i można z nim przesadzić... a HDCz ( acard w dawce 75) nie powinna zaszkodzić, chyba ,ze któraś ma chorobę Willebranda. Oczywiście jest to moje zdanie wyciągnięte na podstawie tego czego sie doczytałam [emoji6]

"Będziesz szczęśliwa"-powiedziało Życie "...ale najpierw nauczę Cię być silną"
Mi mój Piotruś nie pozwolił ani na relanium ani na nospe.I co zrobić?! Nie wiem czy brać na własną rękę czy dać sobie spokój?

Dziewczyny mam jeszcze mega ważne pytanie o co chodzi z tymi bezzapachowymi kosmetykami w okolicach transferu?Napiszciw mi proszę,bo nic nie wiem na ten temat.

Jak idziesz na punkcje i na transfer to lepiej uzywac bezzapachowych kosmetykow. U mnie bylo to w wytycznych. Wykapac sie normalnie, ale nie smarowac zadnymi balsamami zapachowymi ani nie uzywac perfum.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Dziewczyny mam jeszcze mega ważne pytanie o co chodzi z tymi bezzapachowymi kosmetykami w okolicach transferu?Napiszciw mi proszę,bo nic nie wiem na ten temat.
podobno zarodki nie lubia zapachow, ja 2 dni przed i po transferze do bety uzywalam tylko szarego mydla. zadnych perfum, antyperspirantow, lakierow do wlosow itp

Nie bierz leków na rozrzedzenie na własną rękę. Do tego trzeba zrobić badanie krzepliwosci krwi[emoji6] zapytaj lekarkę. Aczkolwiek ja jestem za żeby taki sytuacji uniknąć właśnie jak skrzepy jak Liv ma.

---23tc---
Ja miałam badania robione w tym kierunku i nie było wskazań ale immunolog powiedział żebym mimo wszytsko brała bo mi to nie zaszkodzi

reklama
Do góry