reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
Jasne. Zbieralam zarodki z dwóch stymulacji bo w invicie koszt badania to ok 9 tys i w tej cenie można przebadać do 8 zarodków. Czy wyślesz 1 czy 8 to cena jest stała. Nam udało się uzbierać 5. Cztery były zdrowe (dwóch chłopców i dwie dziewczynki), piąty miał trisomie w parze chromosomów płciowych XYY i ten właśnie został zniszczony. Podczas transferu 7.02 podano mi dwa zarodki 511 dziewczynkę i 523 chłopca. Oboje ze mną zostali, dziś mamy juz 33+4 i czekamy na patologii ciąży na rozwiązanie

[emoji127] 28.10.2017

Pięknie. Czyli parka jeszcze na Was czeka :)

U nas genetyka była ok ale ja wcześniej poronilam 4 naturalne ciąże i z żadnej materiał nie był badany - nigdy nie byłam lyzeczkowana za co jestem bardzo wdzięczna mojemu lekarzowi. Nie nabawilam się dzięki temu żadnych zrostow i blizn na macicy. Docelowo u mnie największy wpływ na niepowodzenia naturalnych ciąż miała z pewnością immunologia.

[emoji127] 28.10.2017
No to już wszystko wiem :) Dziekuje za informację:)

Ale jak można ludziom coś takiego zrobić...

---23tc---

Wiem , może to być niebezpieczne. Może skutkować odstawieniem obowiązkowych leków (jeśli ktoś bierze) lub właśnie rozpoczęciem ich brania (jeśli pomyłka dotyczylaby innego badania). Tu na szczęście wszystko skończyło się pozytywnie i tego się trzymajmy.

OoOo to dobrze wiedziec ze juz przy umowie trzeba wplacic kase :)
Pewnie to zalezy od lekarza ale gosiu sprawdz dokladnie jakie badania masz w progranie bo nam doktor zlecila kilka badan przed otrzymaniem umowy, a sie okazalo ze badania ktore maz wykonal byly w programie. Panie na recepcji nawet nie raczyły uprzedzic ze one sa w programie i nadmienie ze trzymala w rekach program dla nas i jednoczesnie kasowala za badania, po powrocie do domu przegladam program i okazalo sie ze zaplacilismy za badania ktore sa w programie, zwrotu pieniedzy nie chcieli oddac.

reklama
na lewym ogólnie było czysto - chyba nawet malutkich (antralnych) pęcherzyków nie było a torbiel była na prawym i na tym było kilka więc nie wiem czy się wchłonęła czy zmniejszyła. Ale lekarz chyba umie rozróżnić torbiel od zwykłego pęcherzyka więc raczej mi się wchłonęła.
Jak mnie badała to powiedziała że jakby był chociaż o połowe mniejsze to mogłaby mi zrobić transfer ale są za duże i musi odwołać

Do góry