reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
Dziewczyny, ależ się cieszę, że tu sie znów tyle dzieje. kalendarz się zapełnia!!! A ile wizyt dziś :) Super.

@jasani - samych dobrych wiadomości, oby ta wizyta zapoczątkowała ostatni etap drogi po dzieciaczka. Kciuki!!
@Pixie_Dixie - odprężenia, regeneracji, odstresowania i... tych wszystkich rzeczy, które mają sie zadziać na akupunkturze przed ivf. Daj nam koniecznie znać co na wizycie. Kciukasy :)
@Gaska - udanej wizyty. Niech lekarz wyciągnie wnioski i niech tym razem się uda!!! :)
@energiczna - pęchora w dobrym miejscu a nawet pięknego serduszka!!!
@Liv26 - pięknego podglądania

@energiczna @Liv26 - koniecznie wroćcie do nas ze zdjęciami :)
Dziewczyny udanych wizyt i wysokich bet [emoji4] [emoji110]

Napisane na LG-D855 w aplikacji Forum BabyBoom

My mieliśmy jedną blastkę i szczerze mówiąc czuję ulgę że nie mamy zamrożonych zarodków

---23tc---
Wiesz...jak by człowiek był pewien że się uda za 1 razem...
Wiem że nie wszystkie komórki muszą się zaplodnić. Wiem że można max.6 chyba. Ze względu na mój wiek jakość tych kmórek jest gorsza. Więc optymalnie byłoby zaplodnić te 6 bo tak naprawdę albo z żadnej albo maxm 2-3 udało by się pewnie uzyskać zarodki...

4 dzieci...no nie powiem że bym nie chciała. Ale czy wiek i zdrowie by pozwoliły...i finanse...

I to właśnie tego typu dylematy powodują też te rozważania o ivf.

Napisane na LG-H815 w aplikacji Forum BabyBoom

Hi. Juz po. I nie wyglada to najlepiej . Tuż nad workiem plodowym zebrała się krew która zmieniła się w skrzep wielkosci 3-4 cm. Lekarz powiedział że albo się będzie powoli jako brązowe plamienie sączyć albo tak jak poprzednim razem wypłynie w calosci . Musimy czekac i miec nadzieje ze nie spowoduje poronienia. Mam się oszczędzać i za 2 tygodnie przyjść na kontrolę.

Hi. Juz po. I nie wyglada to najlepiej . Tuż nad workiem plodowym zebrała się krew która zmieniła się w skrzep wielkosci 3-4 cm. Lekarz powiedział że albo się będzie powoli jako brązowe plamienie sączyć albo tak jak poprzednim razem wypłynie w calosci . Musimy czekac i miec nadzieje ze nie spowoduje poronienia. Mam się oszczędzać i za 2 tygodnie przyjść na kontrolę.
O kurczaczki... a skad ta krew sie uzbierala??? Lez, oszczedzaj sie maksymalnie... a nie mialas wskazan do heparyny? To przeciw zakrzepowe jest.

Dobrze ze z dzidzia wszystko ok. Niech sie nie da krwiakom!

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Wiesz...jak by człowiek był pewien że się uda za 1 razem...
Wiem że nie wszystkie komórki muszą się zaplodnić. Wiem że można max.6 chyba. Ze względu na mój wiek jakość tych kmórek jest gorsza. Więc optymalnie byłoby zaplodnić te 6 bo tak naprawdę albo z żadnej albo maxm 2-3 udało by się pewnie uzyskać zarodki...

4 dzieci...no nie powiem że bym nie chciała. Ale czy wiek i zdrowie by pozwoliły...i finanse...

I to właśnie tego typu dylematy powodują też te rozważania o ivf.

Napisane na LG-H815 w aplikacji Forum BabyBoom
ja mialam 6 zamrozonych blastek, tez martwilam sie co z pozostałymi, jednak los zdecydował za mnie. pierwszy transfer 2 blastek poronienie, 2 transfer 2 blastek jedna zostala, i z 6 zrobilo sie 3, wiec moze nie warto zamartwiac sie na zapas. po pozostale 2 wracam za 1,5-2 lata:) o ile ta ciaza skonczy sie szczesliwie

Do góry