reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

reklama
gienek - oo jaki ładny suwaczek :-) Zleci nam szybko. Ja tez dopiero byłam w 6 a już końcówka 10 :-D nie no teraz to juz tylko oczekiwanie na dzidzie jest.

Last time - siódemka to podobno szczęśliwa liczba, mam nadzieje ze dla ciebie również. Niech się pięknie dzieli tych siedmiu wspaniałych.

Mnie gardło na katar bolało bo teraz wstałam i nawet nie jest źle. Głos chyba mam nie sprawdzałam bo nie mam do kogo gadać bo emek śpi jeszcze. Katar niby jest ale jeszcze nie jest bardzo źle bo mogę oddychać Zobaczymy jak kolejna nockę przeżyje. Jeszcze 5 :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: Dobra wiadomość tak ze mam je z emkiem to zawsze sie mogę kimnąć troszkę :-)

czesc dziewczyny, cały czas was podczytuje i trzymam za was kciuki:-) ja niestety musze troche odłozyc swoje starania bo musze porzadek zrobic z tarczyca. moja endokrynolog powiedziała ze z takim wynikiem jaki miałam to nie powinnam miec transferu i ze dziwi sie ze lekarz zgodził sie na transfer ehhh, troche zła na to wszystko jestem ale coz co zrobic:baffled:
powodzenia i pozdrawiam:-)

Hej kobitki :-)

Doktor pobrał mi 9 kumulusów, z czego 7 jest prawidłowych :-),tak więc wynik zadowalający. Teraz kolejny etap o który mocno drżę,czyli podział komóreczek. Zaciskajcie kciuki kochane :-)

SUUUPEEER! niech terzaz pieknie sie polacza z zolnierzykami emka a potem niech sie dziela i rosna az beda z nich piekne blastusie do transferu. Trzymam kciuki tak mocniutko z calego serduszka!

dzis zadzwonili z kliniki ze ze moje kochaniurkie zrodeczki sa silne i ladnie sie dziela wiec transfer we wrorek 22-go maja (dzien 30 urodzin mojego emka - wow ale bylby to prezent!) 5-cio dniowch blatusiow . Modle sie mo moje malenstwa w kazdej chwili. Mam nadzieje ze pozwola na transfer 2 bo w uk z regoly nie chca ciaz mnogich i do 35 roku zycia podaja z reguly tylko 1 5cio dniowe blastusie. Bedziemy wiec walczyc o 2 moze uda nam sie wyblagac.

Joweg jak u ciebie????

Miska jest takie przyslowie co sie odwlecze to nie uciecze tak wiec glowa do gory, wiem ze tak ciezko jest czekac ale juz taki los nas staraczek.

pozdrawiam

Ostatnia edycja:
miska126-jestem w takiej samej sytuacji i to samo usłyszałam od endokrynologa. Z takim TSH nie powinno być transferu i dopóki się nie obniży nie ma sensu się zgłaszać na kolejne IVF. Też jestem z tego powodu rozgoryczona, bo nipotrzebne obciążanie organizmu hormonami i stres :-/

miska,masia - rozumiem wasz zal, lekarz dal wam zbedne nadzieje. Ale przynajmniej juz wiecie w czym problem. Teraz leczenie i nastepnym razem wszystko bedzie pieknie. Tego wam serdecznie zycze

elala - ciesze sie razem z toba. Do jutra juz zleci. Ja wiem ze nie chca w uk dawac dwoch bo sie blizniakow boja. Mnie w koncu dali dwa (przypuszczam ze tylko dlatego ze z 4 tylko dwa zpstaly). Walcz o dwa. Najwyzej im statystyki blizniakow podniesiesz. Czego czy bardzo zycze. A co do daty transferu no to faktycznie emek twoj mialby piekny prezent. Ja mialam transfer 6 dniowych blastusiow w urodziny siostry emka. Powodzenia jutro i koniecznie daj znac ile dzieciaczkow wrocilo z toba do domu. Przesylam rowniez wiruski ciazowe &&&&&&&&&&&&&&&&&

miska126,masia123, rozumiem Wasze rozgoryczenie. Nie moge zrozumiec, dleczego lekarze, ktorzy na codzien zajmuja sie ivf popelbiaja tak karygodne BLEDY!!!! Wszystko szybko, wg szablonu!!!! JAk cos sie zasugeruje ,to zbywaja mowiac,ze wszystko db ( jak nam odnosnie wynikow meza) Grrrrr :no: Tylko nie widza nas w tej calej sytuacji, ktore na tym niedbalstwie traca czas i rownowage psychiczna. Trzymam mocno kciuki za szybkie uregulowanie wiaszych TSH i szybkie pozytywne bety :-)Dobrze,ze chociaz wiecie gdzie "pies pogrzebany" SCISKAM MOCNO ;-)

elala, fantastyczny wynik!!! Trzymam kciuki za komoreczki,zeby sie ladnie dzielily. Juz jutro wielki DZIEN!!!! buzka

marcikuk jak gardziolko i nocka? Lapie Twoje wiruski ciazowe :tak:
Dzis rano zawahalam sie z testem ale stwierdzilam,ze poczekam. Moze uda mi sie cierpliwie wytrzymac do srody, to juz bezie blizej bety. CHyba ne mam odwagi.

reklama
Agapl - dzieki ze pytasz. Gardziolko nie najgorzej. Katar jakis taki niemrawy bo nadal swobodnoe oddycham. Niby wszystko fajnie ale mam takie uczucie na kaszel. Mam nadzieje ze uczucie bledne i rozejdzie sie po kosciach. Niby bajgorszy czaz mam juz za soba tzn dzieciaczkow narzady juz sie wyksztalcily. Ale mimo to wolalabym nie chorowac. Nocka dobiega konca jeszcze 40 minut. Nawet spokoj ale oczy juz na zapalki mam. Dawniej nie mialam problemu wytrzymac do rana ale ciaza dziala na mnie usypiajaco.

Kiedy masz betke robic? Nie boj sie w koncu bedziesz musiala te test zrobic. Wierze ze jestes w ciazy. Podsylam wiecej wiruskow &&&&&&&&&&&&&&&
A jak sie czujesz ogolnie?

Do góry