reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Roxi- tez o Tobie myślałam ostatnio. Pamietam jak strasznie przezywalam co Ciebie spotkało . Mam nadzieje , ze kolejne podejście będzie dla Cuebie szczęśliwe .
Marcikuk- ja mam termin na 10 listopad:) jutro idę na USG do polskiej kliniki. Może juz mi powie płeć ;)
Gieniek - co u Ciebie? Dalej niedowierzasz:) kiedy idziesz na kolejne USG ?
Sylha- dziwne , ze masz termin 2 dni po mnie a przecież punkcje i transfer mialas dzień przede mną:) a potwierdziło Ci date porodu USG? Bo mi tak a jeszcze jutro sie upewnie. Którego ty masz wizytę ?

Ostatnia edycja:
reklama
sylha - no to bardzo ladna data moja cioteczka najukochańsza sie wtedy urodziła, ale bliźniaki to pewnie wcześniej będą na koniec października nawet. Ja mam termin 11 grudzień ale mam wrażenie ze będą listopadowe. Moja mamuśka przyjedzie pomoc i ja ostatnio zmusiłam zeby przyleciała tydzień wcześniej. Miala na początku grudnia a będzie na 25 listopada, ale i tak wydaje mi sie ze juz mogą dziub dziuby być na świecie. Ale wiadomo niech te blizniaki nasze siedza jak najdłużej.
Będziesz chciała poznać pleć???

Lola - myslisz ze juz będzie widać pleć??? Daj koniecznie znac jak wrodzisz. No to twoje tez chyba jednak październikowe będą:)

Ja tez sie sugeruje wiekiem ciazy z USG a nie z transferu, w klinice mi wyliczyli 13 grudnia ale USG pokazalo co innego. Zapytam jeszcze raz 29 maja.

Ostatnia edycja:
Marcikuk- też mam ciągle takie przeczucie, że październikowe będą, a płeć pewni, że chcę znać muszę wiedzieć na jakie ciuszki uderzyć i jak pokoik urządzić:-),

Lola- bo to jest data orientacyjna w/g OM- tak też nam suwaczki wychodzą:-), a w/g USG to wychodzi za każdym razem 5 i 7 listopada- oj 3 dni nie mam zamiaru rodzić:-D:-D a na wizytę mam zamiar się wybrać w przyszłym tygodniu....

marcikuk- i w ktorym dniu cyklu i ilo dniowe mialas podane ? co brlaas wczesnije i po transferze ? ja mam brac na razie caly czas trzy razy dziennnie estradiol i potem jeszcze po transferze progesteron , napisz jak to bylo u ciebie po kolei i jak to bylo z tym rozmrazaniem :) z gory dzieki

Sylha - mi tez sie wydaje, ze będa pazdziernikowe. Słuchaj to skoro Tobie pokazuje 3 dni różnicy to ja będę w takim razie tydzień rodzic bo przecież u mnie taka różnica :szok:. Może jutro będzie juz mniejsza...
Marcikuk- do mnie tez rodzice przyleca jak urodze a potem tesciowie bo gdzie ja biedna sama tutaj;) ale nie rób tego błędu ze kupisz mamie bilet szybciej bo nigdy nie wiesz kiedy tak naprawdę urodzisz . Moja koleżanka tez kupiła mamie bilet na 2 tyg przed terminem (a spodziewała sie jednego dziecka) a urodziła 6 tyg przed i mama dopiero po miesiącu przyleciała.
Ja kupię w dniu porodu bo wtedy będzie wiadomo ile w szpitalu trzeba będzie zostać itd.

Joweg- będzie dobrze tylko bądź dobrej myśli.

Ostatnia edycja:
Lola - już bilet są kupione bo taniutkie były. Mama przylatuje na dwa miesiace wiec nawet jak sie porod opozni to niew szkodzi. zreszta pod koniec to i tak pewnie bede sie ledwo ruszac. A poza tym naparwde uwazam ze moje listopadowe beda. Tutaj jak wszystko jest w porządku to ze szpitala wychodzisz nawet na drugi dzien. Koleżanka rodziła w sobotę a ja juz w niedziele mala nosiłam, inna maiala cc i dwa dni później wyszla.

Joweg - juz ci kiedys pisalam jak to u mnie bylo. Mrozone byly zaraz po pobraniu, odmrozili i podane mialam 6 dniowe blastusie. Biore progynove i progesteron (cyclogest). A z cyklem to nie wiem dokladnie ktory to dzien, ale naturalny on nie byl bo ostatnia miesiaczke mialam 17 lutego (wcale za nia nie tesknie) a transfer 27 marca.
Powodzenia i sie nie denerwuj. Trzymam kciuki. Tym razem sie uda :-)

reklama
Do góry