reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

dzieki, dzieki, dzieki dziewczynki!!!!! moje kochane..co ja bym bez was zrobila, ja troszke panikara jestem, wiec sie stresowalam nawet dzis przed wizyta, ale juz jestem spokojna. lece po kolei z tematem jak karza i bedzie ok!:tak:
bez waszego wsparcia bardzo ciezko by mi bylo przez to przejsc, ale jak o wszystko moge sie was zapytac to jakos mi lzej...
zaciskajcie kciuki w takim razie, zeby mi jakos to wszystko gladko poszlo:tak:

elala. katee...dzielne dziewczyny!! gratuluje wam bardzo, jajeczka na pewno beda dobre i napewno pieknie beda sie dzielic!! zaciskam &&&&&&&&

Isia25...gratuluje maluszka!! niech sie rodzi coraz wiecej invitrowych dzieciaczkow! kochanie ale czy ja dobrze zobaczylam na suwaczku? ty mialas podane 2 zarodki a zostal z toba jeden?

a! jeszcze mam pytanie...bo dr powiedziala, ze oni w Novum podaja juz nawet 2 dniowe zarodki...:confused2: czy to nie za wczesnie? tzn powiedziala, ze to zalezy jak sie beda dzielic...ale mozliwe, ze i w drugiej dobie a jak nie to najdluzej czekaja do 5 doby...Magdusia a ty jak mialas?

reklama
Marcikuk - nie nie bylo zle,

Mam nadzieje ze polubia sie z plemniczkami emka (ponoc byly bdb jakosci) i jutro siedowiemy ze duzo sie zaplodlilo!
Uf teraz najgorsze to czekanie... jutro powiedza kiedy transfer.:szok:
Joweg Katee - wyglada na to ze bedziemy przez dalsze etapy przechodzily razem:-)

Anioleczek - jeszcze ja jeszcze ja jestem w kolejce:rofl2:

elala przepraszam kochanie zapomniałam o tobie :) no to jest nas na ten tydzień 4 całkiem sporo i będą 4 wspaniałe betki:) już się nie mogę doczekać:-):-D

Ja tez dziewczyny trzymam kciuki za Wasza czworeczke;)) Tym razem musi sie udać !!!
Sylha- piękny brzusio;))) powiem Ci, ze mnie to w tym tyg to juz tak wyskoczył , ze teraz to mi cieżko ukryć :) jesteśmy w tym samym tyg ale mam chyba trochę mniejszy i tez juz 2,5 kg mi przybyło ;)
Marcikuk - mi tez biust trochę urosl ale jeszcze miedź ze sie w stary stanik .

Ja już po wizycie. Estradiol mocno wzrósł od wczoraj,pęcherzyki dostatecznie duże tak więc pozostaje sobota. Dzisiaj wieczorem biorę ovi i czekam aż wszystkie pięknie dojrzeją.

Isia - gratuluję narodzin potomka :-) Niech rośnie zdrowy :-):-)

dziękuję dziewczynki:)
jak tylko wrzuce zdjecie na kompa to załącze do suwaczka:-)

miliaa dobrze zauważyłaś- miałam podane dwa zarodki, a przyjął się tylko jeden.

elala i katee82 - takie wiadomości mogę czytać codziennie:-) Teraz niech się komóreczki pięknie dzielą i zostaną z Wami na 9 miesięcy :tak::tak::tak:

aniołeczek
- za Ciebie również zaciskam kciuki. No myślę,że niedługo też dołączę do waszego grona i będę 5 ;-)

miliaa - kochana,zastrzykami się nie przejmuj. To jeden wielki pikuś ;-). Zobaczysz,wspomnisz moje słowa ;-) Igiełka cieniutka,króciutka - w brzusio wchodzi jak w masełko ;) Już się tyle tego nabrałam,że wiem co "mówię" ;)

.
! jeszcze mam pytanie...bo dr powiedziala, ze oni w Novum podaja juz nawet 2 dniowe zarodki...:confused2: czy to nie za wczesnie? tzn powiedziala, ze to zalezy jak sie beda dzielic...ale mozliwe, ze i w drugiej dobie a jak nie to najdluzej czekaja do 5 doby...Magdusia a ty jak mialas?

Miliaa - to wszystko zależy od tego jak dzielą się komórki. Jeżeli dzielą się bez problemu,to potrafią je tak przetrzymać do 5 doby,wówczas można uzyskac stadium blastocysty a to dodatkowo zwiększa szansę na zostanie mamą :tak: Jeśli zaś podział źle rokuje,to lekarz nie chce ryzykować i podaje je właśnie po 2 czy 3 dobie od zapłodnienia. Ja tak właśnie raz miałam,że komórki się źle dzieliły i dr zadzwonił by przyjechać na transfer. Oczywiście Tobie życzę pięknych podziałów i pięknych zarodków :-)

reklama
Do góry