reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
To pieprzone życie jest niesprawiedliwe. U mnie na oddziale, zaznaczam patologia ciąży, na 30 pacjentek jest 7 czy 8 palących. Biegają co i ruch na dwór, niektóre pala na klatce schodowej i kuzwa nic złego się nie dzieje. Rozwiązują się w ok 37-39tc. A my które dbamy, chuchamy na zimne, trzesiemy się nad upragnioną ciąża - ciągle coś.
Tak czy inaczej brnac do celu trzeba, zacisnąć zęby, cycki do przodu i heja

[emoji127] 28.10.2017
Tak samo ja się zirytowalam, gdy mi lekarz powiedział, że mam jeden zły przepływ tt macicznej. Czytam w Internecie, że powoduje to np. palenie papierosów i picie alkoholu....papierosów nigdy nie palilam a alkohol prawie że odrzucilam dwa lata temu jak zaczęliśmy starać się o dziecko, nigdy za dużo nie piłam. M to samo.

Dziewczyny powodzenia na wizytach!

Ja juz od 3 nie spie... znowu... boli mnie gorna czesc kosci udowej ktora laczy sie gdzies z boku tak bardziej od strony posladka niz biodra. Poszlam sobie pochodzic po domu, wstawilam chleb do wyrastania, zrobilam sobie meliske z miodem i tak siedze... boje sie m obudzic bo go jakies grypsko wczoraj zbieralo i chce zeby sie wyspal przed praca.
To możemy sobie piątkę przybic. Ja od 2 do 5 oczy jak 5zl... dopiero nad ranem ponownie zasnęłam...

No to ja nie śpie od 6 ;) to chyba z emocji i natłoku myśli. Dziewczyny jak to jest jutro musze zrobic drugą bete, wczoraj robiłam w Gdyni w klinice po drodze do domu czy jak zrobie u siebie w innym labo to mogą być duże rozbieżności?
Troszkę mogą być. Ja dwie pierwsze robiłam w tym samym laboratorium. Później już w innych, ale te pierwsze chciałam w tym samym.

Dziewczynki a od kiedy acard bralyscie i wino pilyscie?
Acardu nie bralam bo jestem uczulona. Wino nie pamiętam od kiedy dokładnie, ale na sto procent pilam od punkcji do pozytywnej bety. Myślę że jak wcześniej zaczniesz pic kieliszek dziennie to będzie wskazane [emoji6] dopytaj lekarza czy nie koliduje Ci z lekami. Mi sama lekarka zalecala wino. Przyjemnością to dla mnie nie było bo nie lubię wytrawnego [emoji12]

reklama
Ale przyznali Wam pieniążki na ten remont?

Przyznali, ale taką nam wycenę zrobili, że względem tego co akredytowany przez ten sam bank rzeczoznawca wycenił 3 lata temu, to spadła o bagatela 300tyś, pomimo, że wpakowujemy kupę kasy w remont. Z racji tego mamy inne warunki kredytowania. A nawet sukinsyny nie chcą mi tej nowej wyceny pokazać. Chyba pozwę ich do UOKIKu, bo to nie może być tak, że ja płace 700 zł za wycenę a nawet jej nie widzę!!! No, nie mogę pisać, bo mi ciśnienie skacze.

Do góry