reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Tak, swiezy bo ten z puchy nic nie wart:) w moldawii kilka miesiecy temu weszla ustawa ze wino to nie alkohol haha wiec polecam wina moldawskie!! :) a tak serio to taka ilosc nie powinna zaszkodzic, niektorzy lekarze wrecz zalecaja. Dla mnie bomba bo nie dosc ze lubie to dobrze odpreza :) tylko zanosi sie na to ze bede musiala na jakies 1,5roku zapomniec ten cudowny smak:)
Za to poznasz cudowny smak macierzyństwa :tak: Chyba warto winko na boczny tor odstawić hmmm...

reklama
Dzwoniłam do laboratorium mój zarodek w 5 dobie podzielił się do 3A, pani embriolog powiedziała, że wydaje jej się iż przestał się już rozwijać ale obserwować będą do jutra tj 6 doby.
Pytałam ja o to czy gdyby był teraz transfer to czy on u mnie by nadrobił, odpowiedz nie gdyż w laboratorium ma takie same jak nie lepsze (bo idealne) warunki jak w macicy i że z takich zarodków transferu się nie robi bo one nie dają ciąży.
:(:(:(:(:(:(
skoro dają mu szanse to znaczy że jeszcze jest nadzieja. malutka ale jest, ja nadal trzymam kciuki

Przy pierwszym transferze po punkcji nie było problemu z endometrium, bo lekarz nic nie mówił że źle rośnie, za małe itp, nie przesuwał transferu. Teraz lekarz kazał mi pojawić się między 11 a 13 dniem cyklu, chciałam w piątek 15 września a jak zadzwoniłam, aby wizytę umówic, to się okazało, że go nie będzie wtedy w klinice. Zadzwoniłam więc do niego, a on mi mówi, że w takim razie mam przyjechać we wtorek 19 września, a to jest już mój 17 dzień cyklu. Teraz biorę estrofem x2 rano i wieczór i rano encorton, dzis wieczorem acard zaczne i to tyle. A gdzie i kiedy duphaston, jak ja tam 19 przyjadę to zdążę z tym progesteronem przed transferem???

Ja tak miałam przy pierwszym transferze i byłam 10 dc, nie chce siać paniki ale pojechalibyśmy wcześniej, moze pojedź do innego na kontrole endo? Albo zadzwoń do niego i dopytaj [emoji6]

Dziewczyny nie mam dobrych wiesci. Dzisiejszy wynik 149, z tego labo przyrost wychodzi tylko 81% a nawet optymistyczniejsza wersja czyli od niedzieli sredni 2dniowy to 89%. To mi wlasnie nie pozwalalo sie cieszyc...

[emoji848] 60% to ponoć min przyrost który wróży dobrze a i tak są wyjątki... wiec sie nie stresuj i nie łaź juz na betę [emoji12]

"Będziesz szczęśliwa"-powiedziało Życie "...ale najpierw nauczę Cię być silną"

Ja tak miałam przy pierwszym transferze i byłam 10 dc, nie chce siać paniki ale pojechalibyśmy wcześniej, moze pojedź do innego na kontrole endo? Albo zadzwoń do niego i dopytaj [emoji6]

[emoji848] 60% to ponoć min przyrost który wróży dobrze a i tak są wyjątki... wiec sie nie stresuj i nie łaź juz na betę [emoji12]

"Będziesz szczęśliwa"-powiedziało Życie "...ale najpierw nauczę Cię być silną"
Ale przyrost wyraznie zwalnia. Nawet jak miesci sie w normie to nie wrozy dobrze

Dziewczyny nie mam dobrych wiesci. Dzisiejszy wynik 149, z tego labo przyrost wychodzi tylko 81% a nawet optymistyczniejsza wersja czyli od niedzieli sredni 2dniowy to 89%. To mi wlasnie nie pozwalalo sie cieszyc...
jedt ponad 66 % wiec jest dobrze, moze nie bedzie 2 brzdacy ale bedzie jeden ktory bedzie kochal mamusie za dwoje.

reklama
Ale przyrost wyraznie zwalnia. Nawet jak miesci sie w normie to nie wrozy dobrze
i dkatego nie wolno latac na bete za wczesnie i za czesto !!! nalezy ci sie nagana z wykrzyknikami. moj pierwszy przyrost bety byl 140% a drugi chyba juz 108% i tez sie zamartwialam ze zwalnia, korcilo zeby isc na bete 4 raz ale powiedzialam sobie ze to i tak nic nie zmieni, zrob bete 11 dnia i juz daj sobie spokoj z beta czekaj na pecherzyk

Do góry