reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
Tu nie chodź o to ze kogoś rano czy nie rano tu chodź o to że ona piłą w czasie starania wszystko robiła i jej sie udało rozjebalo mnie to na łopatki nie jesteś jakaś wspaniała matka praktycznie wgl sie swoją starsza córka nie zajmuje i boli mnie to ze ma pełną olewke i jej sie udało to mnie tylko boli życzę jej aby urodzila zdrowe dziecko

Czyli zaszla w ciaze tak jak zachodzi zdecydowana wiekszosc, bez staran, bez dbania o siebie i nic na to nie poradzimy, ze nie jestesmy w tej grupie.
Wolalabys, zeby miala takie problemy jak my tutaj?

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

To nie chodzi o to ze ona sie cieszy ze zaszla w ciaze tylko o sposob w jaki to przekazala. W cytacie ze dobro i zlo powraca nie chodzilo o zlo tylko o sytuacje ze moze tej dziewczynie ktos kiedys tez powie cos przykrego nieswiadomie i ona to wtedy zrozumie.
Tutaj chodzi o troszke empatii i wyczucia co do sytuacji szczegolnie ze tamta wiedziala jak sprawy sie maja.
Właśnie o to chodź ze jak ona mogła mi tak jebnac rozwaliło mnie to na same łopatki Ale i tacy ludzi sa mam druga siostrę cioteczna i ona jak była w ciąży to dyskretnie mi to powiedziała i bardzo dobrze to przyjęłam po stracie tamtej ciąży zależy od człowieka jak przekaże ;)

Czyli zaszla w ciaze tak jak zachodzi zdecydowana wiekszosc, bez staran, bez dbania o siebie i nic na to nie poradzimy, ze nie jestesmy w tej grupie.
Wolalabys, zeby miala takie problemy jak my tutaj?

Nie wolałabym ale nigdy nie pojme tego czemu to tak jest niektórzy mają wyjebke i zachodzą a my sis staramy jak lwice o swoje potomstwo

Na początku tez mnie bolalo jak slyszalam ze ktos znajomy jest w ciazy.Teraz nauczylam sie cieszyc z tego co mam i nie odczuwam juz tej zazdrosci ciesze sie razem z ta osoba,poprostu trzeba sobie wmawiac ze jeszcze nie jest tak zle ze inni maja gorzej cieszyc sie z czego tylko sie da...to pomaga naprawde.
Twojej kuzynki to pierwsza ciaza i ona poprostu sie cieszy postaraj sie cieszyc razem z nia.
Mnie moje szwagierki nauczyly tego chyba takiego luzu bo same chodza z czwartym dzieckiem w ciazy pala papierosy bo przecież o te dzieci nie wlczyly wszystko przyszlo z znienacka czego zazdroscic chyba glupoty..
To jej druga ciąża pierwsze jak urodziła to normalnie drinka piłą i karmiła piersią no pojebana i zobacz dziecko zdrowe nie przepadam za nia Ale co zrobisz

Nie wolałabym ale nigdy nie pojme tego czemu to tak jest niektórzy mają wyjebke i zachodzą a my sis staramy jak lwice o swoje potomstwo

Chyba zadna z nas tego nie zrozumie i choc to jest mega trudne wierz mi, ze ani wscieklosc, ani odcinanie sie od ludzi nie przyblizy Cie do tego upragnionego celu.

Paulina,to swiadzczy tylko o rywalizacji i zazdrosci i mysle ze problem miedzy wami lezy glebiej niz sposob przekazywania takich wiadomosci. Czas na szczera rozmowe i opuszczenie pola walki.Po co sie cale zycie ze soba meczyc ,jesli mozna zyc normalnie? Tez bedziesz miala dzieci,czasami to trwa:) wyciagnij reke i pogadaj z nia.Powiedz ,jak to czujesz i wyjasnijcie sobie przy ciachu o CO NAPRAWDE CHODZI, tyle moge ci poradzic ,zanim sie pozabijacie kiedys;)
Chyba narazie nie jestem gotowa z nia rozmawiać nie chce aby się wkurwila co jej powiem a mam bardzo dużo jej do powiedzenia co mnie boli ale boje sie aby sie nie zdenerwowała i aby nic sie z dzieckiem nie stało bo nie chce miec na sumieniu jej dziecka narazie niech będzie jak jest unikam kontaktu z nia ona ze mna i tyle jeżdżę tylko do chrzesniaczki a jest naprawdę mądra dziewczynka ;)

Juz pisałam, że nie chcę tak publicznie tego wklejać i to w jednym miejscu bo to po cześci przepisy z mojej pracy lub modyfikowane przeze mnie lub opracowane przeze mnie na użytek firmy - jak ktoś to znajdzie to nie chcę pretensji :p niby nie podpisywałam żadnego świstka o tajemnicy zawodowej ale wiecie :D na tym wątku prędzej się "ukryją", a kto chce niech sobie skopiuje :D

Sorki, mam zaległości i dopiero t
Iskra,musze sie doksztalcic w temacie Folio i panow;) moj maz jest totalnie bezproblemowy:p ,na mnie wszystko wisi:mad:
Jesli chcecie opisze wam wszystkie dostepne PROGESTERONY,ktore sie lepiej wchlaniaja ,po co ? na co? i wogole:):):)
Jesli chcecie,bo jest z tym troche roboty
O roli progesteronu chyba ze 3 razy pisalam w SLOWNIKU in VITRO,wiec to sobie daruje;)

Jak coś znajdziesz w sprawie panów będę wdzięczna ☺

reklama
Iskra,musze sie doksztalcic w temacie Folio i panow;) moj maz jest totalnie bezproblemowy:p ,na mnie wszystko wisi:mad:
Jesli chcecie opisze wam wszystkie dostepne PROGESTERONY,ktore sie lepiej wchlaniaja ,po co ? na co? i wogole:):):)
Jesli chcecie,bo jest z tym troche roboty
O roli progesteronu chyba ze 3 razy pisalam w SLOWNIKU in VITRO,wiec to sobie daruje;)
Jasne ze chcemy... chcialybysmy... tylko czy tojuz nie jest naduzycie z nadzej strony:) nasza Ty Encyklopedio:)

Do góry