reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

doczytalam posty i sama sobie znalazlam odpowedz na pytanie:p
brakuje mi tutaj takiej ikonki "wznoszacej rece do nieba i wolajacej o pomste";)
Co za ciu*** (sorry )robi krotki protokol ,przy PCO ?:angry:
Majac AMH 11 i stwierdzony zespol policystyczny jajnikow ,robi sie dlugi portokol zeby uniknac wlasnie takich sytuacji jak twoja. Po pierwsze ,w pierwszej fazie stymulacji usypia sie jajniki,ktore sa u Ciebie mega aktywne,problem w tym ze to co produkuja nie nadaje sie specjalnie do niczego. , po drugie stymuluje sie je dlugo i niskimi dawkami hormonow ,wlasnie po to zeby nie bylo 20 komorke z czego ,1 sie do czegos nadaje. Robi sie dokladnie odwrotnie stara sie o mala ilosc komorek a jakosciowych b.dobrych. Wtedy masz np.5 dobrze sie rozwijajacych i nie masz hieprstymulacji ,ktora wyklucza transfer. Tzn. nie powinno sie go robic,bo ciaza to jeszcze napedza i zamiast meczyc sie 2 tyg, lezysz w szpitalu pare dluzej. Mozna przezyc,pytanie tylko po co to?;)
Jesli te twoje 3 beda sie dzielic a ty nie bedziesz miala hiperki ,to trzeba Bogu dziekowac ,ze to sie tak skonczylo .Jesli bedziesz musiala (czego ci w zyciu nie zycze) robic stymulacje od nowa, cisnij na dlugi protokol ,trzymam kciuki za twoja trojeczke:):):):):):):):):):)
No to już nie wiem... Miałam mieć długi nawet wzięłam dwa opakowania antyków przed stymulacja. Potem stwierdził że przy moim AMH to zły pomysł i dał krótki od 2 dc a w 10dc była punkcja.
Ja się na tym nie znam i zaufałam lekarzowi...
Transferu oczywiście teraz nie mam :(
Cały czas jestem myślami z moją 3.

reklama
doczytalam posty i sama sobie znalazlam odpowedz na pytanie:p
brakuje mi tutaj takiej ikonki "wznoszacej rece do nieba i wolajacej o pomste";)
Co za ciu*** (sorry )robi krotki protokol ,przy PCO ?:angry:
Majac AMH 11 i stwierdzony zespol policystyczny jajnikow ,robi sie dlugi portokol zeby uniknac wlasnie takich sytuacji jak twoja. Po pierwsze ,w pierwszej fazie stymulacji usypia sie jajniki,ktore sa u Ciebie mega aktywne,problem w tym ze to co produkuja nie nadaje sie specjalnie do niczego. , po drugie stymuluje sie je dlugo i niskimi dawkami hormonow ,wlasnie po to zeby nie bylo 20 komorke z czego ,1 sie do czegos nadaje. Robi sie dokladnie odwrotnie stara sie o mala ilosc komorek a jakosciowych b.dobrych. Wtedy masz np.5 dobrze sie rozwijajacych i nie masz hieprstymulacji ,ktora wyklucza transfer. Tzn. nie powinno sie go robic,bo ciaza to jeszcze napedza i zamiast meczyc sie 2 tyg, lezysz w szpitalu pare dluzej. Mozna przezyc,pytanie tylko po co to?;)
Jesli te twoje 3 beda sie dzielic a ty nie bedziesz miala hiperki ,to trzeba Bogu dziekowac ,ze to sie tak skonczylo .Jesli bedziesz musiala (czego ci w zyciu nie zycze) robic stymulacje od nowa, cisnij na dlugi protokol ,trzymam kciuki za twoja trojeczke:):):):):):):):):):)
A ja mam problem z tym kiedy jest krótki a kiedy długi protokół... Weź mi to wytłumacz bo jakaś TĘPA jestem i nie wiem jaki ja miałam... Mam pcos... Od 22 dc brałam Kontracept przez 12 dni... A później od 2dc stymulacja... To jaki to był protokół!? Długi czy krótki!?

ET: 07.04.2017 [emoji173][emoji173][emoji173][emoji173]

Nie bo u mnie to za szybko na bete lekarz kazal 8.09 robic a i tak chce iść 6 chyba że nie będzie po co. Już się martwie...
A tam, za szybko ble ble ble - jakbym ja tamtym razem poszla w wyznaczonym terminie to bym nawet nie wiedziala ze kropek cos walczyl. A tak to porobilam jakies badania, dostalam wiecej lekow i swiadomosc tego ze cos sie dzialo tez dodaje mi otuchy. Teraz tez mi kazal isc 10dpt ale ide 7, a Bog mi swiadkiem ze jakby jutro nie byla nd to bym juz nawet jutro poszla :p wgl to mi chodzilo po glowie zeby dzisiaj isc ale nie dosc ze troche faktycznie moglabym sie niepitrzebnie stresowac to - to co w tym tygodniu - kto by mi kazal wstac haha :) dzisiaj mi nawet sniadanie przyszlo do lozka :)

reklama
Do góry