reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

doczytalam posty i sama sobie znalazlam odpowedz na pytanie:p
brakuje mi tutaj takiej ikonki "wznoszacej rece do nieba i wolajacej o pomste";)
Co za ciu*** (sorry )robi krotki protokol ,przy PCO ?:angry:
Majac AMH 11 i stwierdzony zespol policystyczny jajnikow ,robi sie dlugi portokol zeby uniknac wlasnie takich sytuacji jak twoja. Po pierwsze ,w pierwszej fazie stymulacji usypia sie jajniki,ktore sa u Ciebie mega aktywne,problem w tym ze to co produkuja nie nadaje sie specjalnie do niczego. , po drugie stymuluje sie je dlugo i niskimi dawkami hormonow ,wlasnie po to zeby nie bylo 20 komorke z czego ,1 sie do czegos nadaje. Robi sie dokladnie odwrotnie stara sie o mala ilosc komorek a jakosciowych b.dobrych. Wtedy masz np.5 dobrze sie rozwijajacych i nie masz hieprstymulacji ,ktora wyklucza transfer. Tzn. nie powinno sie go robic,bo ciaza to jeszcze napedza i zamiast meczyc sie 2 tyg, lezysz w szpitalu pare dluzej. Mozna przezyc,pytanie tylko po co to?;)
Jesli te twoje 3 beda sie dzielic a ty nie bedziesz miala hiperki ,to trzeba Bogu dziekowac ,ze to sie tak skonczylo .Jesli bedziesz musiala (czego ci w zyciu nie zycze) robic stymulacje od nowa, cisnij na dlugi protokol ,trzymam kciuki za twoja trojeczke:):):):):):):):):):)
No to już nie wiem... Miałam mieć długi nawet wzięłam dwa opakowania antyków przed stymulacja. Potem stwierdził że przy moim AMH to zły pomysł i dał krótki od 2 dc a w 10dc była punkcja.
Ja się na tym nie znam i zaufałam lekarzowi...
Transferu oczywiście teraz nie mam :(
Cały czas jestem myślami z moją 3.

reklama
doczytalam posty i sama sobie znalazlam odpowedz na pytanie:p
brakuje mi tutaj takiej ikonki "wznoszacej rece do nieba i wolajacej o pomste";)
Co za ciu*** (sorry )robi krotki protokol ,przy PCO ?:angry:
Majac AMH 11 i stwierdzony zespol policystyczny jajnikow ,robi sie dlugi portokol zeby uniknac wlasnie takich sytuacji jak twoja. Po pierwsze ,w pierwszej fazie stymulacji usypia sie jajniki,ktore sa u Ciebie mega aktywne,problem w tym ze to co produkuja nie nadaje sie specjalnie do niczego. , po drugie stymuluje sie je dlugo i niskimi dawkami hormonow ,wlasnie po to zeby nie bylo 20 komorke z czego ,1 sie do czegos nadaje. Robi sie dokladnie odwrotnie stara sie o mala ilosc komorek a jakosciowych b.dobrych. Wtedy masz np.5 dobrze sie rozwijajacych i nie masz hieprstymulacji ,ktora wyklucza transfer. Tzn. nie powinno sie go robic,bo ciaza to jeszcze napedza i zamiast meczyc sie 2 tyg, lezysz w szpitalu pare dluzej. Mozna przezyc,pytanie tylko po co to?;)
Jesli te twoje 3 beda sie dzielic a ty nie bedziesz miala hiperki ,to trzeba Bogu dziekowac ,ze to sie tak skonczylo .Jesli bedziesz musiala (czego ci w zyciu nie zycze) robic stymulacje od nowa, cisnij na dlugi protokol ,trzymam kciuki za twoja trojeczke:):):):):):):):):):)
A ja mam problem z tym kiedy jest krótki a kiedy długi protokół... Weź mi to wytłumacz bo jakaś TĘPA jestem i nie wiem jaki ja miałam... Mam pcos... Od 22 dc brałam Kontracept przez 12 dni... A później od 2dc stymulacja... To jaki to był protokół!? Długi czy krótki!?

ET: 07.04.2017 [emoji173][emoji173][emoji173][emoji173]

Nie bo u mnie to za szybko na bete lekarz kazal 8.09 robic a i tak chce iść 6 chyba że nie będzie po co. Już się martwie...
A tam, za szybko ble ble ble - jakbym ja tamtym razem poszla w wyznaczonym terminie to bym nawet nie wiedziala ze kropek cos walczyl. A tak to porobilam jakies badania, dostalam wiecej lekow i swiadomosc tego ze cos sie dzialo tez dodaje mi otuchy. Teraz tez mi kazal isc 10dpt ale ide 7, a Bog mi swiadkiem ze jakby jutro nie byla nd to bym juz nawet jutro poszla :p wgl to mi chodzilo po glowie zeby dzisiaj isc ale nie dosc ze troche faktycznie moglabym sie niepitrzebnie stresowac to - to co w tym tygodniu - kto by mi kazal wstac haha :) dzisiaj mi nawet sniadanie przyszlo do lozka :)

reklama
Do góry