Ja mialam zamrozona jedna blastke i 2zarodki 3dniowe, jak podchodzilam do transferu to klinika stwierdzila ze odmrozi 3dniowe zarodki i przetrzyma do hodowli do 5dnia jak bedze ok to podadza mi te dwa zarodki. Jeden sie zatrzymal w rozwoju wiec byla jedna blastka by podac dwa zarodki odmrozili blastke ktora byla wczesniej zamrozona. Roznie moze byc z tymi 3dniowymi u mnie zamrozili czesc w 3dobie bo dobrze rokowaly a te co byly wolniejsze trzymali do 5doby.Dziewczyny mam pytanie dotyczące mrożenia zarodków. Czy u Was mrożą w 3-ciej dobie? U mnie część zamrozili w 3-ciej dobie, część (5) zostawili i zastanawiam się jaka jest w tym logika. Z pozostałych tylko jeden dotrwał do 5-tej doby i ten też jest zamrożony, a reszta niestety obumarła. Jeśli wychodzą z założenia, że u kobiety zarodkom jest najlepiej, to powinni wszystkie zamrozić w 3-ciej dobie. Nie rozumiem tego, a lekarka nic mi nie wytłumaczyła, mówiąc, że nie ma kontaktu z embriologami, to ich decyzja. Martwi mnie to, bo jeśli jedna blastka nie chwyci, to mam 3-dobowe mrozaczki, z których jest totalna loteria (i koszmarne pieniądze za każdy transfer). Zastanawiam się, czy nie rozmrozić ich i trzymać do 5-tej doby, żeby zobaczyć, czy one w ogóle się do czegoś nadają. Miała któraś z Was podobną sytuację?
reklama
meg86
Fanka BB :)
GratulujęWłaśnie sprawdziłam wynik 144,1 .... Nie wiem co mam myślec z jednej strony szczęśliwa z drugiej przerażona .... Lekarz do środy na urlopie wiec nie wiem kiedy powtórzyć.
meg86
Nie nic nie boli czasami tylko tak macicę czuje ale brzuch nic.Wiesz wydaje mi się że to jakiś krwiaczek Cię nęka...lepiej to sprawdzić a do wizyty zalecam więcej odpoczywać, leżeć i się relaksować. A bóle brzucha masz?
Super. Gratulacje.[emoji7] [emoji10] Powtórz w środę [emoji10]Właśnie sprawdziłam wynik 144,1 .... Nie wiem co mam myślec z jednej strony szczęśliwa z drugiej przerażona .... Lekarz do środy na urlopie wiec nie wiem kiedy powtórzyć.
meg86
Dziękuję za pocieszenieJa też tak miałam że była krew świeża na zmianę z plamieniami pozniej krew ustała i leciały same brudy takie czasem mi się zdarza same takie brązowe ale b.małe ilości teraz mam akurat spokoj więc mam nadzieje że jest Ok u ciebie będzie to samo.Jade do ginka w czwartek tydzien wczesniej bo chce zobaczyć czy jest Ok wszystko i nie wytrzymam tygodnia dłużej
Ja też mam tego już mało ale wolę jednak jutro się upewnić że to nic złego się nie dzieje
anetka303
Szlag by to trafił. Trzymaj sięDecyzja zapadła operacja jeszcze dziś. Moj dr twierdzi że jest w prawym jajowodzie i że krew zabiera się w brzuchu więc nie ma na co czekać.
[emoji127] 28.10.2017
Pewnie jedz i sprawdz nic nie zaszkodzi a bedziesz spokojniejsza,ja tez jak napisałam wczesniej jade w czwartek teraz go ginka a nie za tydzien akurat minie mi 2 tyg od wizyty, dziś byłam oddać krew i mocz do badań pozniej pojde po wyniki wiec mozna jechac a co chce sprawdzic czy jest wszytsko OkDziękuję za pocieszenie
Ja też mam tego już mało ale wolę jednak jutro się upewnić że to nic złego się nie dzieje
adunnnia90
adunnnia90
No i jestem po wizycie [emoji4] Oliwia i Filip zdrowo rosną i maja sie dobrze [emoji173] Filip wazy 450 g a Oliwia 490 g. A mi dzis podczas wizyty zrobilo sie slabo i troszke czasu spedzialam w gabinecie bo lekarz nie chcial mnie wypuscic.
Napisane na LG-D855 w aplikacji Forum BabyBoom
reklama
Super że Dzieciaki rosna!!! O a czemu słabo??No i jestem po wizycie [emoji4] Oliwia i Filip zdrowo rosną i maja sie dobrze [emoji173] Filip wazy 450 g a Oliwia 490 g. A mi dzis podczas wizyty zrobilo sie slabo i troszke czasu spedzialam w gabinecie bo lekarz nie chcial mnie wypuscic.
Podziel się: